• Post category:Singapur
  • Post last modified:setembre 23, 2020

Singapur, la ciutat, és una de les més cares del sud-est d’Asia. Per recórrer els principals atractius, amb un dia n’hi ha prou però si en teniu un parell, la podreu gaudir una mica més.

Dormir a la ciutat és car, si no feu Couchsurfing, una opció és dormir a Johor Bahru, a Malàisia i anar i tornar al dia a Singapur, ja que la frontera obra 24 hores. A Itinerari per Singapur us donem alguns trucs per poder fer la ciutat més accessible al vostres pressupost.

Per entendre Sigapur

La primera parada la farem a China Town, al centre de visitants, al costat del China Complex us donaran un mapa concret de China Town. Allí també hi ha el Buffha Tooh Relic Temple & Museum.

Els tres carrers principals del barri són el Smith, tot i que és més conegut per Chinatown Food Street, el carrer Temple, el Pagoda, també conegut com Chinatown Street Market i el Mosque.

Hauries de Saber:

Et proposem una ruta gratuïta per Singapur

El carrer Smith era el carrer de la prostitució, com que molts dels immigrants de principis del s.XX, eren homes, faltaven les dones i això s’arreglava visitant els brothels. El carrer Pagoda s’anomena així a causa del temple Sri Marianman, tot i que és un temple hinduista, per tant no té pagoda, te gopuram. El temple és el temple hinduista més antic del país, data de 1827 i ja des dels inicis era el punt de reunió dels primers immigrants indis de Singapur.

El carrer de la mesquita era on els immigrants venien a comerciar. La mesquita que dóna nom a un carrer és la Masijid Jamae, al seu interior podreu trobar fulletons i llibres sobre l’islam. Aquesta data de 1826, construïda pels mercaders indis musulmans, i ja serveix d’exemple del gran nombre de musulmans tàmils que hi ha a Singapur.

Ara dirigim els nostres passos cap a la zona de Teylor Ayer. Sobre el carrer Armony, cantonada amb Cross hi ha el museu Fu Tak Chi, d’entrada gratuïta, però no podem comentar res més perquè el diumenge és el dia que està tancat. Aquí també hi ha el carrer Club, un dels carrers de luxe, dels temps passats. Encara avui es poden veure algunes de les cases típiques de la comunitat malaia, les pondok.

India Musulmana

Després anem cap al carrer Telok Ayer, on ens trobarem el Negore Durgha Shrine, que de fet és el Indian Muslim Heritagr Center. Aquest temple va ser construït per la comunitat del sud de l’índia entre el 1828 i el 1830. Tot i ser un temple musulmà, no és una mesquita, és un temple i per tant no cal que estigui encarat cap a la Meca.

Si rodegem l’edifici pel carrer Boon Tat, ens trobarem amb una plaça amb escultures que recorda els primers residents de Telok Aye del barri que estem recorrent, principalment els xinesos i indis. Retornant cap al carrer Telok Ayer, hi ha el Thian Hock Keng Temple i el Chong Wen Ge, on hi ha el museu de la caixa de música, entrada $12, hi ha banys gratuïts, encara que no visitis el museu.

El Thian Hock Keng va ser construït pels immigrants xinesos, els quals anaven allí a donar les gràcies per haver tingut un viatge segur i haver arribat a bon port. El temple està construït sense claus, en cap dels seus punts de l’estructura principal. Pel que respecta al Chong Wen Ge, va ser construït entre el 1849 i el 1852 per la comunitat Hokkien.

Els pròxims temples del carrer són el Yu Huang Gong i la mesquita Al-Abrar. Aquesta és un dels monuments nacionals del país, la primera construcció data de 1827, però entre el 1850 i el 1855 es va construir en totxos.

Museus i història

El carrer acaba en un dels famosos Food Center que hi ha a la ciutat, però si tenim gana podem arribar-nos al temple Sri Layan Sithi Vinayagar, que ens invitaran a dinar vegetaria. Seguint fins a Maxwell Road, es passa per Red Dot Design Museum, que quan vam estar nosaltres estava tancat. El que estava mig obert, només la planta baixa, era el Singapore City Gallery. Aquí hi ha diverses exposicions gratuïtes, del URA center, amb maquetes i plànols de zones i edificis de la ciutat. La part curiosa és que tenen a disposició plànols del 2040, així que ja ens podem anar imaginant com evoluciona la ciutat.

Podem passejar una mica per Ann Siang Hill i després encaminar-nos cap al carrer China. D’aquí ens cridarà l’atenció el carrer Nankin. Aquests carrers eren on vivien els immigrants xinesos en el que anomenaven cases-botiga, que consistia en mini habitacions, on a vegades, hi vivia tota la família. Els seus veïns Hokien i Upper Hokkien també estaven habitats per xinesos, concretament Hokkien, els quals van introduir el comerç del te a Singapur.

La importància de Singapur

Si seguim caminant, passarem pel parc Hong Lin i arribarem al riu, la zona on el 1819, Sir Thomas Stamford Raffles va arribar a Singapur i va establir el port comercial britànic. D’aquesta manera, Singapur va anar creixent i el riu es va convertir en la zona més important del país. Avui en dia, aquest costat de la riba està ple de bars estil America, és a dir, esports i cervesa a preus gens recomanables. Anant cap al pont Fullerton, per arribar a la zona del centre, veurem una escultura dedicada als comerciants.

De fet en aquest punt i també durant tot China Town, hi ha diverses escultures que representen la vida passada a la ciutat de Singapur. Una de les més curioses, és la dels gatets, un dels insòlits de Singapur.

Amb ganes de seguir caminant, toca encaminar els passos cap a Little India però pel camí encara queden molts punts per descobrir. Travessant el pont, hi ha el Museu de les Civilitzacions Asiàtiques i el museu dels segells. Aquí també hi ha el Teatre Victoria i el Parlament de Singapur. L’altre museu destacable és National Gallery, però també s’ha de pagar. La catedral anglicana de Singapur, St, Andrews, l’original data de 1836 però l’actual és de 1856.

Camí de Little India

Seguim pel carrer Coleman, direcció al parc del fort, ens trobarem amb un dels museus gratuïts de la ciutat, el dels bombers, la visita no es treura més de 20 minuts. Nosaltres ens vam saltar el turó del fort, així que si el passegeu, ja ens explicareu. Seguim pel carrer Hill i pel camí anirem veient indicacions per anar a visitar el museu filatèlic, el nacional, el penarakan, el museu d’art.

A la vora de l’espectacular edifici del museu d’art hi ha la catedral de Good Shepherd i una mica més endavant església de St. Joseph. Abans però ens trobem amb el pati cobert de la Universitat de Negocis, un bon lloc per descansar i carregar bateries, tant les nostres com les dels dispositius electrònics.

Si travessem el carrer Victoria veurem l’edifici de la Biblioteca Nacional i un dels altres museus de pagament, el dels joguets.

Ara ja si, girem pels carrers Manila o Cheng Yan i despres de travessar la zona comercial, arribem a Little India. El temple principal és el Sri Veeramakaliamman i l’original data de 1855. L’actual va ser reconstruït pels treballadors de Bangladesh el 1881. Al barri hi ha de tot, i també hi ha una mesquita, la Abdul Gafoor.

Per veure la mesquita principal de la ciutat, hem de seguir caminant o deixar-ho per demà, si esteu cansats. Hem d’anar cap al barri malai, per veure la mesquite Masjid Sultan i caminar una mica pels carreronets.

Per l’últim dia

Per completar el post de Singapur, però no crec que això doni temps en un dia, o si bé temps si, les forces ja no (a no ser que agafeu transport públic) queda per descobrir el Garden by de Bay, un jardí modern, part entrada gratuïta i part entrada de pagament. En sortir travessem per dins dels edificis i de les passarel·les fins a arribar al riu, on la silueta del ArtScience ens espera. Podem creuar el pont hèlix i encaminar els passos cap al centre de la ciutat.

Hauries de Saber:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Singapur

  • Generalment la manera més barata d’entrar i sotir de Singapur és per la frontera de Johor Bahru però a vegades pots trobar autocars directes a Kuala Lumpur per només  $10 singapurians i pagant amb targeta. Consulteu a RedBus.
  • Veure l’entrada De Malasia a Singapur i al revés

Moure’t per Singapur

  • Hi ha autobus i metro, però són cars. La tarifa depén de la distància, però no baixa d’1$.
  • Hi ha l’opció de comprar el passe de transport públic per un o dos dies o una targeta per viatjar, anomenada EZlink. Atenció que si teniu la targeta, s’ha de marcar en pujar (la màquina et diu quan saldo et queda) i s’ha de marcar en baixar, quan us cobrarà la tarifa adequada.

Dormir a Singapur:

  • Casa particular.
  • A les afores de la ciutat, hi ha llocs que es pot acampar, però no ho vam provar.

Menjar a Singapur:

  • Els preus als mercats no baixen dels 3 dòlars.
  • Fins i tot comprar en un supermercat és car, però més barat que comprar el menjar ja fet.
  • Hi ha forces temples hinduistes que a l’hora de menjar donen menjar gratis, això sí, vegetarià.

El que et fa estalviar diners:

  • Dia de caminar molt, però es pot recórrer tot sense pagar un dòlar.
  • Singapur té molts museus gratuïts, però molts queden fora del centre i s’ha de pagar el transport públic que ronda entre el 1$ i els 2$ nacionals. Demaneu a Informació i Turisme la guia de museus de la ciutat. No esta completa però hi ha molt material.
  • Sri Layan Sithi Vinayagar: temple hinduista on donen menjar gratis.

Atractius Turístics

  • L’oficina d’informació i turisme tenen força informació i guies gratuïtes de la ciutat.

T’han agradat els nostres consells? En tens algun, comparteix-lo deixant un comentari.

Deixa un comentari