Aparentment la manera més barata de viatjar entre Malàisia i Singapur és per terra, a través de la frontera de Johor Bahru i pel pas de Woodlands. Sempre diuen que, si vols anar de Kuala Lumpur a Singapur, és millor comprar el bitllet d’autocar des de Kuala Lumpur a Johor Bahru i d’allí travessar la frontera caminant. El mateix passa de Singapur a Kuala Lumpur. Però, com tot en aquesta vida, no sempre és així. Us expliquem dues opcions.

De Kuala Lumpur a Singapur fent ruta: De Kuala Lumpur a Singapur hi ha un parell de parades recomanades, almenys una gairebé obligatòria, Malacca.

L’altra opció és Putrajaya, la capital administrativa del país que es pot visitar en un matí, directament des de l’aeroport, i després anar cap a Malacca, això si, haureu d’anar a TBS, estació principal de Kuala Lumpur per agafar l’autocar cap a Malacca.

Ruta de Malàisia a Singapur

Una vegada visitada Malacca, amb un dia n’hi ha prou, podeu agafar un autocar cap a Johor Bahru, l’últim surt a les 20:00 o fer dit, com vam fer nosaltres.

Si vols fer dit, endavant!

La ubicació clau per fer dit és just abans del peatge de l’autopista però reconeixem que no sabriem com arribar-hi amb transport públic perquè a nosaltres ens hi van portar amb cotxe. Això sí, 5 minuts amb el nostre cartell amb una J i una B ben gran i ja estavem dalt d’un cotxe d’un noi que estudia a Malacca però viu a 15 minuts de Johor Bahru. La història va acabar d’allò més bé perquè va ser tan maco que ens va deixar a la porta mateix de la frontera, a  Johor Bahru Sentral, per anar a Singapur.

Amb el nostre Itinerari per Singapur no se t’escaparà res.

A Johor Bahru no hi ha gran cosa a fer, tret de passejar pel carrer dels temples i entrar al temple Gudwara on us donaran dinar i sopar gratis. L’autocar, segurament us deixi a la terminal principal, la Larkin Kenyalang i d’allí haureu d’agafar un autobús urbà fins a la Johor Bahru Sentral, ens sembla que el 170, on hi ha el pas de frontera. L’opció barata per visitar Singapur és dormir a Johor Bahru i anar i tornar durant el dia.

La frontera aquesta està oberta 24 hores, així que teniu temps de sobres per veure el país-ciutat. L’altra opció és el Couchsurfing a Singapur i si aquesta opció no us surt i no voleu pagar a JB, podeu dormir a l’edifici de la terminal, que està obert 24 hores i el Starbucks ús proveirà d’internet per preparar la ruta. La motxilla? El dia que nosaltres vam recórrer JB la vam deixar al temple Gudwara, però per Singapur vam fer Couchsurfing. De tota manera, creiem que al temple no tindrien problema de guardar-vos-la un parell de dies, és qüestió de preguntar.

La part burocràtica

És moment de travessar la frontera i ja amb el passaport amb el segell de sortida hi ha uns autobusos locals que ús deixaran, per 1.5RM, a la frontera de Singapur. Allí pagueu $1 o 3RM (més barat en ringgit) per l’autobús 170 fins a Kranji i d’allí podeu provar de fer dit, com vam fer nosaltres, o aneu per la via fàcil i agafeu, per exemple el 960 que us portarà a Marina Center o consulteu aquí quin us va bé. Recordeu que s’ha de pagar el preu exacte, ja que no tornen canvi o aconseguir la targeta de transport. Ara ja esteu a Singapur, a gaudir de la ciutat.

De Singapur a Malàsia

Per tornar, podeu provar de fer la mateixa jugada o si voleu anar directe a Kuala Lumpur, potser teniu sort i trobeu un autocar directe a preu raonable. De Singapur a Kuala Lumpur directe.

Descobreix que pots fer per Malàsia.

Consulteu la web RedBus, nosaltres vam trobar un autocar des de Singapur a Kuala Lumpur directe per només 10$ de Singapur i el millor de tot és que ens deixava al centre de KL, a Berjaya Times Square (BTS). L’altra part bona és que sortia a les 23.00 amb el que vam arribar a la capital de Malàisia a les 5:00, ens vam quedar dormitant al punt on ens va deixar l’autobús fins a les 7:00 del matí i d’allí, a jugar!. Alerta que BTS no és una estació d’autocars, és un centre comercial, l’autocar para allí i allí et quedes, però la zona és segura i no seràs l’únic al qual li vagi caiguen el cap. Porteu sac de dormir o manta per l’autocar, que com és habitual, fot un fred que pela. Com vas anar tu de Singapur a Kuala Lumpur? Tens algun dubte o proposta?

Deixa un comentari