• Post category:Malàisia
 • Post last modified:setembre 28, 2020

Kuala Lumpur és una de les ciutat més completes del món, museus gratuïts, vida nocturna, menjar per tots els seus racons, cultura, art, religió, etc. Una ciutat que ha d’estar al teu itinerari i per la qual no et cal patir, seguint els nostres consells de descoberta de ciutat durant 7 dies, el teu pressupost no patirà un dalt a baix.

En situació

Kuala Lumpur és la capital legislativa de Malàisia i el punt de partida de la majoria de turistes, gràcies al seu aeroport amb vols econòmics per moure’t per Àsia.

La plaça Merdeka, que significa llibertat, és el centre del país i pràcticament on va nàixer la ciutat. En els primers temps, la zona era horts que cultivaven els primers habitants de Kuala Lumpur. Amb l’arribada dels britànics es van començar a construir els diferents edificis administratius però amb la condició de deixar un tros de terra perquè les futures generacions poguessin gaudir del verd.

Kuala Lumpur gratuïta

Un dels edificis que podem veure a la plaça és el Kuala Lumpur City Gallery, que data de 1898, construït per J.Russel amb l’objectiu que fos la impremta de la ciutat. Al seu interior destaquen les columnes de ferro, una macro estructura per tal de sostenir les màquines.

Avui en dia, a l’interior, a part d’un cafè i la botiga de turisme, hi ha una exposició sobre la història de la ciutat i una maqueta gegant de la ciutat on es poden veure, ja, alguns dels edificis que tenen els projectes aprovats però encara no estan construïts. Per visitar-ho s’ha d’abonar RM10 o anar-hi el dia que fan la visita guiada (Heritage Guied Walk, els dilluns, dimecres i dissabtes de 9.00 a 11.45) que s’hi pot entrar gratuïtament.

Al costat hi ha la Biblioteca Nacional i al costat d’aquesta, el Royal Selangor Club, un edifici que també es pot visitar durant la visita guiada. El club es va establir a la ciutat el 1884 com a centre social i club de cricket, el camp era el que avui és la plaça.

Seguim rodant la plaça i ens trobem amb església de St. Mary, visitada dues vegades per la reina d’Anglaterra. L’església original data de 1887, estava feta de fusta i es va construir al turó, on els anglesos hi tenien els edificis importants.

La ubicació actual, es va decidir el 1893 i l’església es va començar a construir un any més tard. El teatre de la ciutat, Pangung Bandaraya, construït el 1869, és l’antic ajuntament i el que en el seu moment fou la cort, avui forma part del ministeri de turisme. L’atre edifici que avui té el ministeri de turisme és el Sultan Abdul Samad, que en el seu moment era la seu administrativa de la Federated Malay States i després va ser la Cort Suprema, cap al 1972.

Ens queden els dos museus de la plaça, el museu de la música i el del tèxtil. El primer, en el temps de la nostra visita, va estar tancat. El segon, és un interessant recorregut per la cultura tèxtil del país, les tècniques i els costums, l’entrada és gratuïta. A la confluència dels dos rius, on va nàixer KL, hi ha la mesquita Masjid Jamek, construïda el 1909.

A l’altre costat del riu comença China Town, amb Petaling Street, com el carrer principal. Passejant pels seus carrers podem trobar-nos amb el Sri Maha Mariamman Temple, un dels temples hindús més antics del país. La seva torre fa 22 metres dalt. El mercat central, el quart en generació, és un edifici blau d’estil art deco. Avui en dia és un mercat de souvenirs i botigues.

Sense cap mena de dubte, l’emblema de la ciutat i possiblement del país, són les torres Petrones, les torres bessones o KLCC. Aquestes torres de 451.9 metres dalt, són un centre comercial, hotels i centre de convencions. Al davant hi ha un parc amb una zona recreativa d’aigua per nens, banys públics i fonts d’aigua potable. L’altra silueta que destaca és la de la KL Tower de 421 metres, que es troba a dalt de tot de Bukit Nanas. Aquest turó es pot recorre durant el dia, a través de diferents camins i fins i tot per unes passarel·les elevades.

El barri de Kampung Baru és el barri amb les cases i l’ambient malai, amb restaurants a preus molt recomanables. Encara avui s’hi pot trobar alguna casa d’arquitectura tradicional i ben aprop, a laltre costat de les Petrones hi ha la Masjid Asy Syakirin, una mesquita amb un minaret de 45 metres i decorada amb art islàmic.

Si sou dels que us agrada la festa, les compres i l’ambient turista, Bukit Bintang és la vostra zona, el carrer Jalan Alor està ple de restaurants al carrer, el clàssic food street però a preus turístics.

Hauries de Saber:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de KL

 • De KL a Klia2, l’aeroport: autobus fins a KL Sentral per 12RM.

Moure’t per KL

 • Hi ha quatre línies d’autobús gratuïtes que et porten als principals punts turístics de la ciutat. Mes informació GoKL. Per exemple, la línia verda, la última parada et porta a les torres Petrona, la línia blava a Bukit Nanas i la línia lila a la placa Merdeka.

Descobreix com moure’t pel país i gaudeix del viatge.

Dormir a KL

 • Treballar a canvi de dormir i esmorzar lliure.
 • Si sou dels que us agrada dormir en hostels backpackers, un dels millors és Sunshine Bedz, potser no és l’opció més econòmica però sí que la més neta i higiènica. En Patrik, el propietari, es pren la molèstia de prendre valors de Temperatura i Ph de l’aigua que surt de la rentadora a cada cicle per ajustar el programa i assegurar la neteja dels llençols, mantes i tovalloles. Us contem un altre secret, una vegada al mes, tanca una habitació al públic i la netegen de dalt a baix amb un respall de dents,. A més a més està perfectament ubicat i hi ha esmorzar lliure de pa amb xocolata i mermelades i el cafè i el té són lliures igratuïts durant tot el dia.

Menjar

 • A qualsevol racó de la ciutat trobaràs menjar i els preus sense disparar-se.

Vols saber quins són els plats típics de Malàisia?

El que et fa estalviar diners

 • A Kuala Lumpur hi ha diverses visites guiades organitzades pel centre de turisme, totalment gratuïtes. S’ha d’arribar al punt d’inici, almenys 15 minuts abans, per poder-se anotar (www.visitkl.gov.my)
 • Museus gratuïts: tèxtil, arts asiàtiques, policia, jade, numismàtica, música, forces aerees.
 • Moure’t amb els autobusos gratuïts de GoKL.
 • A l’aeroport Klia2 us hi podeu quedar a dormir. Fins i tot hi ha una zona no oficial on estirar-vos a terra. Hi ha per carregar els dispositius electrònics i wifi. L’aigua calenta la podeu treure de la sala de maternitat. Atractius Turístics
 • Hi ha moltes activitats gratuïtes.
 • A les oficines de turisme tenen guies de turisme gratuïtes de totes les províncies del país.

T’han agradat els nostres trucs gratuïts per gaudir, encara més, de la ciutat? Tens algun altre secret? Comparteix-lo amb nosaltres i ajuda’ns a millorar el pressupost.

Deixa un comentari