• Post category:Malàisia
 • Post last modified:setembre 11, 2020

Putrajaya es troba a uns 30 km de Kuala Lumpur, en la línia de tren que uneix l’aeroport amb la capital.

Putra és d’aquelles ciutats que hi vas, si et sobra temps, però sigui com sigui, et recomanem fer la visitar completa, incloreu Putra al teu itinerari i amb els nostres trucs, mantenir el teu pressupsot.

En situació

Aquesta ciutat és relativament nova, ja que la van crear per moure tota la part administrativa del govern nacional i els ministeris amb l’objectiu de descongestionar Kuala Lumpur. Així el 1999 el govern en bloc es va traslladar a la nova ciutat, la capital federal administrativa, deixant a Kuala Lumpur com la capital del país, el Parlament i la seu del Sultà. A prop de Putajaya hi ha la seva germana, Cynerjaya, creada per ser el centre tecnològic del país.

Què visitar a Putrajaya

Des de l’estació de trens, anirem cap al pont Seri Wawasan, des d’on ja veurem el monument al mil·lenni. Si ens hi apropem, podrem recorre’l tot llegint els fets més importants dels últims 2000 de la història de l’actual Malàisia.

D’allí no queda lluny la mesquita Tuanku Mizan Zainal Abidin. Tot i que la mesquita principal és la de Putra. Per arribar a la mesquita de Putra, toca una llarga caminada sense gaire interès per Persiaran Perdana fins a la plaça principal, decorada amb les banderes dels diferents estats de Malàisia. La mesquita Putra és la que té el minaret més alt de tot el sud-est asiàtic. Es pot visitar el seu interior.

També hi ha diversos tríptics d’informació sobre l’islam i sempre trobareu algú disposat a explicar-vos qualsevol dubte que tingueu sobre la religió de Mahoma.

Les oficines del Primer Ministre, Perdana Putra, són l’altre edifici que crida l’atenció de la plaça. En alguns llocs webs diu que es pot visitar però a nosaltres ens van dir que no estaven oberts al públic. Rodejant les oficines, direcció al pont Ser Perdana, hi ha una zona amb parades de menjar al carrer, tot i que pels preus no és gens recomanable. Des del pont podreu veure la residència del Primer Ministre, el palau Seri Perdana i la mesquita per l’altre costat.

Si voleu menjar a Putrajaya, a part del restaurant de l’estació de trens que té preus normals, hi ha un mercat i un restaurant a preus populars a Pasar P8. Passejant per Jalan P8 veureu una mica de vida, una escola, restaurants i botigues, una mesquita,etc. Vaja el que seria un barri perquè per tota la zona turística no hi ha absolutament cap botiga, ni gairebé cap persona.

Hauries de Saber:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Putrajaya

 • Des de l’aeroport es pot anar a Putrajaya per RM 9.5 i d’allí a KL amb autobús per 3.5 RM.
 • De Putrajaya a l’estació d’autobús de TBS s’hi arriba amb tren per RM8.

Què és millor el tren o l’autocar? Has pensat a fer dit? T’expliquem tots els secrets de com Moure’t per Malàisia.

Moure’t per Putrajaya

 • L’estació d’autobús està sota de l’estació de trens. Es troben a uns 3km del centre.

Dormir a Putrajaya

 • Amb un dia n’hi ha prou per visitar la ciutat.
 • Si vols acampar es pot fer al bosquet que hi ha davant de l’estació d’autocars.

Menjar

 • A l’estació de trens hi ha un restaurant a preus de RM1 el roti bàsic.

Un dels màxims plaers de Malàisia és la seva gastronomia. No et perdis cap plat.

El que et fa e stalviar diners

 • Ni l’estació de trens ni la d’autobús tanquen a la nit.
 • Davant de l’estació d’autobusos hi ha una zona boscosa on “es pot” acampar. Fins i tot els arbres han fet com una cova idea on poder posar la tenda.
 • Als banys de l’estació de trens, Putrajaya Sentral, hi ha dutxes. Són gratuïtes.
 • A l’estació de trens hi ha algun endoll que funciona per poder carregar els dispositius electrònics.
 • Deixar les motxilles a l’estació de trens és car però nosaltres vam parlar amb un dels vigilants i les vam poder deixar al seu lloc de treball.
 • Hi ha un McDonald’s 24 hores, però no sabem res més.

Atractius turístics

 • Mesquita de Putra: oberta de dissabte a dijous de 9.00 a 12.30, de 14.00 a 16.00 i de 15.30 a 18.00. Els divendres només per la tarda, de 15.00 a 16.00 i de 17.30 a 18.00. Entrada gratuita.

Deixa un comentari