Si per anar de Laos a Cambodja pagant la meitat has de tenir una mica de vista, però per sort a Fuet i Mate ja hem obert el camí. En el cas de com anar a Malàisia a Tailàndia, la resposta és fàcil, fent dit, però la implementació no ho és tant.

La part senzilla és que el ferri sentit Georgetown-Butterworth és gratuït, però no en l’altre sentit.

Hauries de saber:

El ferri cap a la península és gratuït

Una vegada al port peninsular s’ha d’anar a buscar l’autopista E1. Per fer-ho s’ha de travessar el riu i l’única opció és travessar-lo pel pont de la E71. La gent ens va dir que es podia caminar sense problemes pel voral. És segur? No és tan insegur com ens imaginem, ja que és una autopista poc transitada i el voral és ample, però millor si esbrineu un autobús.

Nosaltres la vam caminar fins al peatge i allí vam fer dit posant al cartell E1. Un senyor ens va aturar i ens va deixar en una gasolinera poc abans de travessar el peatge de la E1 i d’allí vam tornar a fer dit, uns 30 minuts al bat del sol, fins que una noia de descendència japonesa, ens va recollir i deixar al costat de Malàisia de la frontera.

Fins i tot un noi ens havia comprat dues aigües per ajudar-nos a fer passar la calor, seguint l’estil asiàtic de et compro perque vull i no cal que et pregunti si et fa falta. Impressionant aquesta gent.

La frontera amb Tailàndia

Travessar la frontera és molt senzill, l’únic que és un punt força transitat i potser tardes unes dues hores. Els catalans no necessitem visat i teòricament, per terra, només tenim 15 dies però, ara, des del desembre de 2016 (dades oficials) en donen 30. Els argentins tampoc necessiteu visat però sí mostrar el llibre groc de la vacuna de la febre groga i mostrar un equivalent en efectiu a 300U$D per cada membre familiar.

Una vegada tot en regla, just en sortir de la frontera, clavem de nou el paper amb el nom de Hat Yai i en menys de 10 minuts ja estàvem al cotxe d’un professor d’universitat de cultura tailandesa i malesa.

Per Fuet i Mate et trobaràs més exemples per estalviar diners viatjant i concretament per Malàisia i Tailàndia.

Com ho vas fer tu per travessar aquesta frontera? Explica’ns la teva experiència o pregunta els dubtes que tinguis escribint-nos un comentari.

Deixa un comentari