Per recorrer el país sense transport particular hi ha tres opcios: el tren, l’autobus i el cotxe privat compartit.

El tren

Pel que respecta al ferrocaril, en general hi ha tres opcions dins d’un tren de llarg recorregut. La primera i la més cara són compartiments privats amb dues lliteres, la segona opció és la d’un vagó ple de lliteres i la tercera opció són les cadires. Aquesta última és la més barata però no tots els trens l’ofereixen.

L’opció del vagó ple de lliteres és la més popular, aquí hi ha una fila de lliteres seguint la longitud del tren i desprès grup de dues lliteres transversals al vagó. Els llits de baix, del grup de quatre lliteres comparteixen taula i l’altre llit de baix, es plega de tal manera que apareix una taula i dos seients. Cap dels llits de dalt, que són més barats, tenen taula i ni tan sols pots estar assegut al llit perquè no hi ha espai entre el sostre del vagó i el matalàs.

Aquí tornem a ressaltar l’amabilitat de la gent, ja que els de la planta baixa sempre et deixen asseure-te i menjar en la seva taula.

Per menjar, hi ha un vagó restaurant força car i també una dona que ofereix menjar a un preu raonable però la gran majoria de gent opta per comprar menjar fet o viure a base de nuddles i fruita, ja que hi ha aigua calenta. El responsable del vagó, que s’encarrega de revisar els bitllets i donar-te els llençols i la tovallola, també ven begudes i snacks. En els viatges llargs, el tren fa algunes parades d’una hora aproximadament per poder baixar, caminar o comprar. Per saber quines són, us heu de fixar en uns cartells que hi ha penjats pels passadissos on mostren tot el recorregut amb els horaris.

Per comprar els bitllets necessitareu el passaport. Per entrar a l’estació necessitareu el passaport i per pujar al tren necessitareu el passaport. El revisor del tren, moltes vegades, es quedarà el bitllet i te’l tornarà abans de baixar. Si no és així demana-li perquè per sortir del país, potser els haureu de presentar, per tal de justificar el Registre de Visa.

La web oficial és la millor opció per controlar els preus i horaris i així anar tranquils a comprar. Una dada interessant és que els horaris de tren estan sempre amb el fus horari de Moscou. Has de saber que al que entra sense bitllet al tren se li diu “llebre”, per tant entendràs la foto que ve a continuació.

Els autobusos i cotxes

L’autobús és aconsellable només per distancies curtes, per exemple per anar a Novgorod desde Sant Petersburg. En aquest cas en particular és més barat que el tren.

El cotxe privat és una alternativa molt utilitzada al país. Es tracta del Blablacar i generalment és més econòmic i més ràpid que el transport públic. Això si, has de saber una mica de rus o demanar-li a algú que t’ajudi a reservar el cotxe.

Deixa un comentari