Per entrar al país, si ets català, necessitaràs la Visa, que es fa a una oficina externa del consolat a Barcelona, entreu a la web del consolat i allí us dirigiran, qualsevol dubte, els de l’agència contesten el mail ràpidament. En línies generals necessitareu una assegurança de viatge en alguna de les agències que ells llisten (nosaltres vam utilitzar AXA i va anar perfectament en les dues ocasions requerides) i una invitació del hotel/hostel/amic al que visiteu.

La mateixa agencia ofereix l’assegurança de viatge i una invitació, pagant a part, és clar. També has de presentar el recorregut que seguiràs pel país. El visat tarda 1 setmana, durant la qual es queden el teu passaport. I té validesa des del dia que dius que entraràs fins a 30 dies. Sempre hi ha l’opció de fer-lo urgent, pagant més.

Una vegada entris al país et donaran un paper blanc, que és la targeta de migracions, que haureu de guardar, tan bé com el passaport, fins a la sortida del país. A nosaltres ens van dir que per Moscou és fàcil que et pari la policia demanan-te la documentació, en 10 dies no en van parar mai però mai se sap.

L’altre punt important i controvertit és el Registre de la Visa. Aquí les versions canvien tant, com a tanta gent li preguntis. Nosaltres vam acabar anant a preguntar a l’oficina de migracions de Moscou perquè ens estàvem posant nerviosos. Així que expliquem directament el que ens van dir, en lloc d’explicar-vos totes les falses versions (això està actualitzat a febrer 2017). El registre de la visa te l’ha de fet la persona que t’allotgi o el hostel/hotel on et quedis. Atenció que ara bé lo impotant, només l’han de fer si et quedes en una mateixa ciutat més de 7 dies laborables (no cap de setmana, ni festius russos). 7 dies laborables en una mateixa ciutat, per tant si viatges durant 30 dies pel país però mai estàs més de 7 dies laborables a la mateixa ciutat, no et cal.

Això és molt important tenir-ho clar perquè us diran mil versions diferents.

Molts hostels et voldran cobrar, no hauria de ser, però si es posen tontos, planteu-vos a 250p per persona. Nosaltres només ho vam fer a Moscou i ens ho van fer gratis. El tràmit tarda un parell o tres dies laborables. Si viatgeu per Rússia i us esteu movent és molt important guardar els tiquets de tren i bus, així com els de l’abonament del hostel. Això us servirà de prova si us demanen el registre de visa i no el teniu perquè mai heu estat MÉS DE 7 DIES LABORABLES EN UNA CIUTAT, encara que hagueu estat 30 dies per Rússia.

Per sortir del país, a nosaltres ens van demanar un registre de visa i vam ensenyar el de Moscou, amb això en van tenir prou. No vam haver de justificar perquè no en teníem més, ni ensenyar els bitllets de transport, malgrat haver estat 30 dies al país. Així que no sé si aconsellar fer-se un registre per estar tranquils o si us moveu molt, demostrar amb els bitllets de tren i reserves de hostel que no heu estat mai més de 7 dies laborables a la mateixa ciutat.

*Aquesta entrada data del 2017, no ha estat actualitzada però la deixem publicada com a mostra de que sempre s’ha de buscar més enllà. Si nosaltres haguessim fet cas a tots els blogs que volten per la web i que l’únic que fan és estar 3 dies a una ciutat i copiar-engaxar el que han llegit, malament ens hagués anat el viatge. Contrasteu sempre la informació, inclus la que trobeu a Fuet i Mate.

This Post Has 2 Comments

  1. Gerard

    I aquesta foto de la Calle Revolución què és?

    1. fuetimate

      És a Yaroslalv però no ens van saber explicar el perquè. Al post l’h triat per que ens sentiem fent una Revolunció contra la Visa Registation al anar amb la bandera de NO estarem més de 7 dies hàbils a la ciutat i per tant no la farem. Realment va se un “dolor de huevos”

Deixa un comentari