Et presentem el nostre itinerari per Malàisia que juntament amb aquesta ruta completa pel país, podràs preparar-te el millor recorregut per tu.
Algú t’ha dit que Malàisia està de moda, però no tens gaire clar que s’hi pot fer? Estàs al lloc correcte, no només t’ensenyem els trucs motxillers perquè el teu viatge sigui el menys guiri possible i el més barat, si no, que t’expliquem tot allò que necessites saber per treure la motxilla de l’armari i preparar l’itinerari per Malàisia.
Malàisia és una país sorprenent del sud-est asiàtic. Si et serveix de consol, nosaltres no en sabiem gaire cosa abans d’anar-hi i ara, és un dels nostres preferits. Si hi tornessim, el recorreriem d’una altra manera. Per això en aquest itinerari per Malàisia et volem explicar tot els secrets, perquè tu puguis gaudir-lo molt més.
A mé a més, li posem els turcs i consells de Malàisia amb pressupost motxiller.
Tot el que necessites pel teu itinerari per Malàisia
Idioma
L’idioma oficial de Malàisia és el basaha malesa, un idioma que comparteixen, en part amb Brunei i amb Indonèsia. La part positiva és que es pronuncia tal qual es llegeix i per tant és relativament fàcil aprendre les quatre paraules bàsiques per sobreviure turísticament.
De tota manera, a Malàisia moltíssima gent parla anglès, així que no tindràs cap problema durant el teu viatge per Malàisia.
Requisits d’entrada a Malàisia
Ni els catalans ni els argentins necessitem visat per entrar al país i ens donen 90 dies per recorre’l tranquil·lament. A més a més, es pot entrar i tornar a sortir, renovant els 90 dies.
Malàisia és un dels països que menys restriccions posen de tot el sud-est asiàtic, per tant, una excusa més per seguir llegit aquesta entrada i preparar-te el teu itinerari ideal per Malàisia.
Punts d’entrada a Malàisia
La porta principal d’entrada al país és per aire i concretament Kuala Lumpur, ja que és un dels punts de trànsit més importants d’Àsia i té vols molt barats. Si anem a l’illa de Borneo, hi ha diversos aeroports que la connecten amb la península. Des de Brunei s’hi pot arribar per aigua, amb el ferri de Kota Kinabaru o per terra amb l’autobús de Miri.
També es pot connectar per terra Indonèsia i Malàisia, a l’illa de Borneo. La connexió amb Singapur, per terra, sense cap dubte, igualment per travessar a Tailàndia, inclús ho pots fer sense pagar pel transport.
Hauries de saber pel teu itinerari per Malàisia
És molt fàcil fer dit
Assegurança de viatges
No és obiligatori presentar una assegurança de viatges per visitar Malàisia. De fet, nosaltres no en portàvem. Tampoc vam tenir cap problema mèdic. Bé, sí que en vam tenir un, però el vam arreglar “internament”.
De tota manera, no és mala idea viatjar amb assegurança de viatges, per aquells coses del per si de cas, saps? Nosaltres en portàvem per Rússia i Mongòlia, perquè era obligatori i la veritat que la vam utilitzar i ens va anar d’allò més.
Avui en dia Fuet i Mate, tenim una col·laboració amb IATI Seguros i si fas click a l’enllaç que hi ha a continuació, tindràs un 5% de descompte en l’assegurança que millor et vagi, ja sigui la de motxiller, la de cap de setmana o fins i tot la camper i a nosaltres ens ajudes una mica, ja que combrem una comissió.
Pots escollir l’assegurança que millor et vagi, IATI guarda les teves cookies i per tant, quedés enllaçat amb nosaltres, compris el que compris i quan ho compris. A tu no et costa res extra, de fet et costa un 5% menys i a nosaltres ens ajudes una mica.
Moneda
La moneda és el ringgit i l’agost del 2017 estava un dòlar americà a 4.5RM.
Electricitat i aigua
L’electricitat utilitzen 220-250 V però necessitareu adaptador perquè utilitzen el sistema britànic de 3 pins. L’aigua de l’aixeta no és bona, per tant l’hauras de comparar però per sort una botella d’un litre i mig, al supermercats costa 1RM.
Com moure’t per Malàisia
Per moure’t pel país l’opció més econòmica és l’autobús, que són força còmodes. També hi ha tren però és més car. El dit és una opció, tot i que ens van dir que no és gaire habitual, a nosaltres sempre ens va sortir bé, tenint en compte que vam recorrer distàncies llargues.
Tot això ajuda a relaxar-se en el vostre itinerari per Malàisia, que pot ser molt flexible.
Les comoditats pel vostre itinerari per Malàisia
Als banys públics s’ha de pagar entre 0.2 cen a 1.2 RM però alguns centres comercials en tenen de gratis. Trobar internet és fàcil. Malàisia és un dels països on ens ha sigut més fàcil. A part dels llocs habituals, se’n troba per les places i pel carrer.
Gastronomia de Malàisia
El menjar als mercats i pel carrer ronda els 3.5RM si són fideus i 4.5 si és arròs. L’opció més barata són els Rotis, entre 1 i 1.2RM pots menjar-te’n un i posa que en demanes 3 per atipar-te. Aquí, si mengen amb la mà, també ho fan amb la dreta i si no s’ajuden de la forquilla i la cullera.
La gastronomia de Malàisia és de les millors del sud est asiàtic. És variada, diferent i molt econòmica. No et perdis els Night Markets i menjar el que vegis que menja la gent del país.
Què menjar a Malàisia
No cal que caiguis en cap lloc que surt a la Lonely Planet, deixa’t portar.
Allotjament a Malàisia
Dormir a Malàsia no és cap mal de cap. Nosaltres vam poder acampar sense problemes i alguna nit vam pagar per l’allotjament perquè plovia. Els preus per persona ronden els 17RM.
Més informació pel vostre itinerari per Malàisia
Webs amigues no n’hem utilitzat durant el viatge però sí que hem utilitzat les guies que tenen preparades per regió a les oficines d’Informació i Turisme. Si voleu consultar online os recomanem el web oficial de turisme.
El nostre itinerari per Malàisia
La nostra ruta per Malàisia, de 48 dies va començar a Kota Kinabalu – (Brunei) – Miri- Kuching – Putrajaya – Malacca – Johor Baruh – (Singapur) – Kuala Lumpur – (Indonesia) – Batu Caves – Cameron Highlands – Ipoh – George Town. Per ser sincers, no calen 48 dies per fer aquesta ruta, però ens vam prendre una setmana KK, una a KL i dos dies més al parc natural de Bako.
Del que vam visitar recomanem sobretot la part penínsular i fins i tot dedicar-hi més temps per explorar les illes i l’est, especialment el nord-est. L’illa de Borneo no ho recomanem gaire, evidentment és interessant però tampoc és que sigui la cosa més sorprenent del món.
Les Despeses del nostre itinerari per Malàisia
Illa de Borneo
Kota Kinabalu (7 dies) (Ideal: de pas cap al Parc de la muntanya Kinabalu, si és que hi voleu anar)
- Entrar a KK: vol des de les Filipines
- Dormir: casa particular
- Menjar: comprar al supermercat i cuinar a casa. 7,6RM per persona i dia, és a dir, menys de 2 dólars. 1 dólar en restaurants per persona i dia. En total per menjar menys de 3 dólars per persona i dia.
Park Kinabalu: 2 dies i una nit (ideal: anar i tornar, si no voleu fer l’excursió pagada del cim)
- Anar al Parc: anar de KK al poble del parc per 25 Rm amb furgoneta.
- Anar del poble al parc i després del parc tornar a KK: fent dit.
- Dormir: acampar al poble del costat, gratis.
- Menjar: 2 Rm
- Entrades turístiques: Entrada al parc natural: 15Rm
Miri: 3 dies (ideal: 1 dia)
- Entrar a Miri: Anar a Brunei i d’allí a Miri
- Dormir: casa particular
- Menjar: comprar al supermercat i cuinar a casa menys de 2 dólars per persona i dia. 1 dólar en un restaurant.
Kuching: dos dies a la ciutat (Ideal: dues nits al parc i un dia a la ciutat)
- Entrar a Kuching: anar de Miri a Kuching amb autocar per 90 Rm, durant la nit.
- Dormir a Kuching: hostel habitació compartida per 17RM, 4 dòlars la nit per persona amb esmorzar tot el dia.
- Menjar: al mercat es pot menjar pels voltants del dòlar.
- Entrades turístiques: tots els museus que vàrem visitar eren gratuïts.
Parc Nacional Bako: 4 dies al parc natural de Bako (si heu de fer temps per agafar un avió i teniu tenda de campanya, millor fer temps al parc, és més barat dormir).
- Entrar al parc: autobús fins al poble de Bako 3.2 Rm. Llanxa fins al parc 20Rm.
- Dormir: 5Rm per nit per posar la tenda de campanya.
- Menjar: llaunes i pa. Et donen aigua calenta per fer-te uns noodles ràpids, té o cafè. Arròs al parc 4 RM
- Entrades turístiques: entrada del parc 20 RM
Malàisia Peninsular
Putrajaya: 1 dia i una nit (Ideal: escapada des de KL, lo bo és que a Putrajaya es pot dormir gratis)
- Entrar a Putrajaya: tren des de l’aeroport per 9.4 RM
- Dormir: gratis posant la tenda
- Menjar: 3,7RM
Malacca: 3 dies (Ideal: 1 dia i una nit)
- Entrar a Malacca: per anar de Putrajaya a Malacca s’ha d’afagar un tren fins a TBS per 8Rm i després un autocar fins a Malacca per 10Rm.
- Dormir: casa particular
- Menjar: preus per plat uns 3.5 Rm. Comprar al supermercat i cuinar a casa
Johor Baru: 1 dia (ideal: unes hores)
- Entrar a Johor Baru: gratis, fent autoestop des de Malacca.
- Dormir: gratis a l’edifici de la fronterea
- Menjar: gratis al temple sikh
Kuala Lumpur: 7 dies (ideal: 3 dies)
- Entrar a Kuala Lumpur: des de Singapur. Des de l’aeroport hi ha una autocar que per 12 RM et deixa a KL Central i d’allí ja es pot agafar els autobusos urbans gratuïts.
- Dormir: gratuït a canvi de treballar unes hores al dia.
- Menjar: en part gratuït a canvi de treballar unes hores al dia i l’altra part comprar al supermercat i cuinar, una mitjana d’un dòlar per persona i dia.
- Transport urbà: la línia GoKL és gratuïta i et porta a tots els punts turístics.
- Entrades turístiques: hi ha molts museus gratuïts.
Batu caves: unes hores (ideal: unes hores)
- Entrar a Batu Caves: Anar de KL a Batu Caves amb tren de KL Central per 2,6Rm.
- Menjar: preus de menjar a TBS: 4,5 RM
Cameron Highlands: 3 dies i dues nits (ideal: si no plou 3 o 4 dies)
- Entrar a Cameron Highlands: tren des de Batu Caves fins a TBS per 7.8Rm i autocar per 35RM.
- Dormir: 35Rm. Habitació doble amb bany compartit. Aigua calenta per té, cafè o noodles (es pot acampar, veure l’entrada)
- Menjar: plats per 4.5Rm i rotis a 1 Rm.
- Entrades turístiques: les caminates es poden fer per lliure i sense haver de pagar res.
Ipoh: unes hores (ideal: unes hores per fer turisme, procureu menjar a la ciutat)
- Entrar a Ipoh: Anar a Ipoh des de Cameron Highlands autocar 21.3Rm.
- Dormir a Ipoh: gratis a l’estació d’autocars.
- Menjar: 13 Rm entre dues persones
- Transport urbà: Autobús de l’estació d’autocar al centre: 1.8Rm
George Town: 2 dies i 1 nit (1 dia si només es fa la ciutat, però l’illa té potencial per a mínim 4 dies)
- Entrar a George Town: de Ipoh a George Town gratis fent dit.
- Dormir: 17Rm habitació compartida. Aigua calenta per té, cafè o noodles.
- Menjar: la mitjana dels plats ronda els 5Rm.
- Entrades turístiques: el museu de la xocolata és gratuït i et donen mostres per degustar.
De Geroge Town a la frontera amb Tailàndia: gratis fent dit en un dia.
Encara tens dubtes sobre si hauries de visitar o no Malàisia?
Et serem sincers, reconeixem que no suma tant al CV viatger com dir Laos, Tailàndia o Indonèsia però us asseguro que és el país més autèntic d’aquests tres que us he comentat, els quals ja estan molt preparats pel turisme. Què et sembla?
Bon dia.
Marxem el 12 de juliol, 30 dies.
Sabeu de quina manera puc reservar la muntanya Kinabalu? Cal pagar els preus que veig per les xarxes.
GRàcies pel vostre blog. Ens està ajudant molt!
Bones Mònica,
em temo que si…quan nosaltres hi vam anar, la única manera de pujar al pic era contractant un servei de guia i presentar una reserva per pernoctar a l’hotel que hi ha al parc. Dubto molt que la cosa hagi canviat…
La idea és protegir la muntaya sagrada de la massificació.
Per entrar al parc també s’ha de pagar una entrada i pots fer alguna de les rutes bàsiques per lliure.
Al web oficial trobaràs els preus i els horaris: https://www.mountkinabalu.com/
Si us decidiu a anar-hi, ja ens explicaràs!
Això sí, Malàisia ho gaudireu i si us agrada menjar, prepara’t 🙂