• Post category:Malàisia
 • Post last modified:setembre 11, 2020

Ipoh és una ciutat de l’estat de Perak, a Malàisia. La ciutat i la zona dels voltants té força potencial però queda eclipsada per Malacca i Georgetown, en el que respecta a ciutat i per Cameron Highlands pel que fa a natura.

Hauries de Saber:

Ipoh també té art urbà

Per nosaltres va ser una de les sorpreses de l’itinerari i només ens arrepentim de no haver destinat més pressupost a menjar, malgrat tot, ho vam compensar a Georgetown.

Ruta d’un dia per Ipoh

Per Malacca perquè els edificis colonials que aquí s’hi troben, són menys nombrosos que els de la ciutat dels portuguesos i holandesos i això és perquè Malacca va ser ciutat portuària i Ipoh una ciutat comercial entre Georgetown i Kuala Lumpur, malgrat tot, durant l’època britànica va ser la segona ciutat administrativa del país, després de Kuala Lumpur.

Respecte a Georgetown queda eclipsada pels seus murals, si bé se’n troba a les dues ciutats, els de la ciutat de l’illa són més famosos, tot i que molts són del mateix artista Ernest Zachsrevic. Amb el que pot competir és amb el menjar, Ipoh és una de les ciutats gastronòmiques de Malàisia.

La zona gastronòmica està travessant el riu Kinta on destaquen tres zones, principalment, la zona al voltant del Urban Transformation Centre Perak, on hi ha el mercat central, el mercat nocturn i un parell de carrers de menjar que s’omplen de carrets; la zona entre Jalan Yang Kalsom i Jalan Ali Pichay, on hi ha dos dels locals més famosos entre els habitants d’Ipoh, el Yong Suan, on demanar nasi ganja i el Woong Kee, on s’ha de menjar el TauFuFa. I per últim, la zona dels voltants del parc Dataran Ipoh, on hi ha un mercat nocturn.

Hem de confessar que no vam tastar res perquè els dos restaurants que més ens va recomanar estaven tancats de vacances. Així que res, a més a més, només hi vam passar una tarda, de camí a Georgetown, des de Cameron Hills.

Respecte a arquitectura, destaca la torre del rellotge que es troba a prop de la mesquita nacional i també és un punt destacable l’estació de trens, d’estil britànic. Davant mateix de l’estació hi ha l’ajuntament i l’edifici dels jutjats, d’estil neoclàssic. La millor manera de descobrir la ciutat és caminar sense rumb pels seus carrers de cases d’antics comerciants xinesos.

Hauries de saber:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Ipoh

 • Autocar des del Cameron Highlands: 21.3Rm. Hi ha autocars a les 8.15, 10.00, 11.00,13.00, 14.30, 16.00 i a les 18.00
 • L’avantatja que l’estació estigui tan lluny és que està a prop de la carretera que us portarà a Georgetown. Per tant, si aneu fins al peatge i feu autoestop és probable que algú us porti.

Fet dit és una alternativa viable a Malàisia, però si vols saber altres manera de moure’t pel país, també te les expliquem.

Moure’t per Ipoh

 • L’estació d’autocars Amanjaya està realment lluny del centre. S’ha d’agafar un autobús urbà, el T30a o el T30b per 1.80Rm fins a l’estació d’autobús vella, Medan Kidd. L’últim autobús cap a l’estació nova surt a les 21.00h.
 • Tot el centre es pot fer caminant.

Dormir a Ipoh

 • La nova estació està oberta 24h. Hi ha per carregar i wifi però els banys s’han de pagar, tot i que per la nit i, almenys fins a les 7.00am, no hi ha ningú que ho controli.

Menjar

 • Davant de l’estació vella hi ha un lloc de menjar indis que no està malament de preu.

La ciutat està plena de llocs per menjar i com passa a molts punts de Malàisia tenen un mapa amb els plats típics de cada restaurant. Que no se’t quedi res per tastar.

El que et fa estalviar diners

 • La nova estació està oberta 24h.
 • Hi ha per carregar i wifi però els banys s’han de pagar, tot i que per la nit i, almenys fins a les 7.00am, no hi ha ningú que ho controli.
 • Darrere l’estació hi ha un centre comercial amb menjar econòmic, un hipermercat i banys gratuïts.

Atractius Turístics

 • Passejar per la ciutat buscant art urbà

Què et semblen els nostres conselles per visitar Ipoh? No te n’arrepentiràs.

Deixa un comentari