• Post category:Malàisia
  • Post last modified:setembre 11, 2020

Un dels destins més coneguts de Malàisia és Cameron Highlands, però no per això heu de patir pel vostre pressupost motxiller. Malàisia té una avantja davant d’altres països del sud-est i és que encara no està contaminat pel turisme backpackerland i els preus estan força estandaritzats a tot el país.

Hauries de Saber:

Cameron Highlands et pot sortir molt bé de preu.

A més a més, si voleu acampar, aquí ho podreu fer sense problemes, això sí, si no plou. Així que ja podeu posar Cameron Highlands al vostre itinerari per Malàisia i llegir aquest article per ser un expert al territori.

En situació

Cameron Highlands és la zona fresqueta de Malàisia. Aquesta zona muntanyosa es troba l’estat de Pahang. El poble base és Tanah Rata, el que té més oferta turística i des del qual surten els trekkings gratuïts.

Hi ha uns 13 camins oficials de rutes per la muntanyaaquí podeu trobar una breu descripció. Nosaltres vam fer una ruta empalmant diversos camins.

Les rutes són gratuïtes i es poden fer per lliure.

La nostra ruta gratuïta

El primer camí va ser el 4, que es pot agafar des del costat de la plaça del rellotge. El camí està indicat amb un cartell gran, abans de creaur el canal, cap a la cascada Parit. Aquest tram no té cap tipus de dificultat, totalment dominguero. Al final s’arriba a la zona d’acampada i on comença el camí número 6. Seguint aquest arribarem a la zona de descans per la pluja, Persinggahan PLS, on es creua amb el camí 3 i el 5. El tram del 6 és moderat, amb certa pendent però sense exagerar.

El que sí que es fa més dur és el 3, de camí al cim Gunung Berembun d’uns 1800 metres. Per baixar del cim es pot seguir el camí 7 o el 8. Nosaltres vam triar el 8, amb la intenció d’enganxar el 9 quan estiguessim a baix i anar cap a la zona del te de Boh Tea Estate, plans trencats per la pluja.

El trencall cap al 8 no està indicat però es troba just a l’esquerra del cartell que indica el 7. El 8 comença bé però a mesura que es va baixant es va empinant i enfangant. Al final s’arriba a la Robinson Falls, aquesta sí que és una cascada amb cara i ulls, no la Parit. Si girem a l’esquerra agafarem el 9A cap a les plantacions de te i cap a la dreta el 9, sortint per Mardi.

El primer en fer un estudi topografic de la zona va ser el topògraf William Cameron, el 1885. Uns anys més tard es va estudiar la zona per tal de convertir-la en centre turístic degut a la bondat del clima i no va ser fins el 1925 que es van realitzar les primeres plantacions.

Avui en dia, dos dels atractius de la zona, a part dels trekkings, són visitar les plantacions de té i els camps de maduixes. Tot i que pel que fa als camps de maduixes, deixen una mica que desitjar, hivernacles descoberts i maduixeres en bosses que els fan de testos.

Hauries de Saber:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Cameron Highlands

  • Autocar des de Kuala Lumpur (estació TBS): 35 Rm i tarda 4 hores.
  • Autocar cap a Ipoh: 21,3Rm.
  • Vam intentar fer dit cap a Ipoh però sense èxit.

Si encara no saps com organitzar-te la manera de moure’t, mira el nostre article i treu-te tots els dubtes.

Moure’t per Cameron Highlands: Caminant, has vingut a fer muntanya i respirar.

Dormir a Cameron Highlands

  • Dormir per 30Rm dues persones en habitació doble amb bany compartit, negociant. Aigua calenta pel té, cafè o noodles. El lloc és una de les pensions que hi ha al principi del poble, a prop on et deixa l’autocar. Intenteu trobar un lloc per dormir per aquí, evitant anar als llocs de Backpackers, són molt més cars.
  • On comença el camí 6 hi ha la zona de càmping que si no ho vam entendre malament, pels estrangers costa 5Rm la nit (no sabem si per persona o per la tenda). La forta pluja de la tarda ens va fer desistir d’anar-hi, ens va guanyar la comoditat del llit.

Menjar: fora de l’esfera turística del carrer principal hi ha el Jalan Mentigi on hi ha restaurants amb nasi lemak i noodles per 5Rm i rotis, per esmorzar a partir d’1Rm.

Descobreix la desconeguda gatronomia de Malàisia, el món no s’acaba amb els rottis (tot i que podria :D).

El que et fa estalviar diners

  • Per dormir es pot acampar a la zona de càmping. També es pot fer per dins de la muntanya, seguint el Trail 4 hi ha dues zones amb potencial.
  • Si voleu dormir en llit, pregunteu i negocieu als llocs que porten els indis, són molts més barats que els de Backpackers. – No cal dir-ho però no mengeu al carrer principal, està tot a preus per europeus.

Atractius Turístics

  • Totes les rutes es poden fer per lliure i gratuïtament. Les que vam fer nosaltres estaven força ben marcades.

Si vas tenir més sort que nosaltres i no caure a Cameron en dies de pluges, explica’ns que més vas poder visitar.

A nosaltres ens va semblar un lloc idela per passar-hi una setmana, tranquilament, descansant i gaudint del país. Tens algun dubte, vols saber alguna cosa més? Escriu-nos un comentari.

Deixa un comentari