La primera vegada que vam estar a Bangkok, vam arribar-hi amb tren. L’estació està pràcticament al centre de la ciutat i un autobús urbà gratuït et porta a la zona del Palau Reial. D’allí en pots agafar un altre, també gratuït, que et deixa a prop de backpackerland, allí on hi ha tots els allotjaments “econòmics” i els restaurants cervesers. Si no vols fer dues parades, pots agafar l’autobús 53, que fa el mateix recorregut per només 6.5 Bahts.

La nostra primera idea va ser dormir a l’estació de trens però després de veure que hi havia un McDonald’s 24h, al centre turístic, vam canviar-la per passar allí la nit. Les motxilles les havíem deixat al guardamotxilles del @Hua Lamphang Hostel per 20 Bahts al dia. Així que la nostra primera nit va ser gratuïta, bé per ser justos ens va sortir a 30 Bahts per persona (20 del guardamotxilles i 10 del gelat del McD’s).

No sabem si l’estació de trens és una opció però pinta que sí. Si més no, altres estacions de tren del país no et posen cap problema com per exemple la d’Ayutthaya, que està a només 20 Bahts de distància de Bangkok.

La segona nit era un repte perquè no volíem repetir al McDonald’s però la sort ens va sorprendre i ens vam trobar un grup de persones que estaven fent cua davant del museu nacional. Estaven preparades per passar la nit allí, com si fessin cua per comprar entrades per la final de la Champions. L’on demà ens vam despertar amb ells i la seva alegria de poder-se fer una foto amb una foto del rei de fons (ja hem comentat l’amor dels tailandesos pel seu rei).

Segona vegada a Bangkok i hi entrem per aire i durant la nit. Com fem molts quan el vol arriba tard o surt molt d’hora, optem per passar la nit a l’aeropot amb wifi, endolls per carregar, agua potable freda i aigua calenta per preparar els noodles o el cafè, totalment gratis. De Bangkok no vam recórrer res perquè vam anar directe a l’estació d’autobusos del nord, Chatucaht Bus Terminal – Mo Chit, amb el Shuttle Bus A1 per 30 Bahts, ja que havíem d’agafar un autocar cap a Mae Sot per travessar la frontera amb Myanmar.

Tercera vegada a Bangkok. Aquesta vegada hi arribem amb autocar a Chatucaht Bus Terminal – Mo Chit, i amb l’autobús urbà número 3 i per 6.5 Bahts ens plantem a Backpackerland. Anem a l’estimat McDonald’s a fer un gelat per tenir wifi i buscar una alternativa al shutlle bus A4 de 50 Bahts per anar a l’aeroport. Sorpresa, hi ha autobusos urbans, com el 29 que s’agafa a l’estació de trens. Però encara millor quan llegim que hi ha una parada de trens just al davant de l’aeroport. I a aquestes altures del partit ja sabem que els trens a Tailàndia són un regal.

– Un bitllet cap a l’aeroport.- demanem.

5 Bahts per bitllet.– ens responen de l’altre costat.

Se’ns il·lumina la làmpareta, una mica tard per nosaltres tot i que ho posem en pràctica un dia, però a vosaltres bé us pot servir per més dies. Anar a dormir a l’aeroport, que és gratis.

Les preguntes claus: i les motxilles? I la dutxa? Les motxilles, durant el dia, les deixeu al hostel de davant de l’estació central de trens per 20 Bahts. I si voleu durant la nit també, la vegada que ho fam fer nosaltres les vam deixar tres dies i només vam pagar-ne un.

La dutxa hi ha dues opcions. Una i gratis és dutxar-se als temples. La segona és a l’estació de trens de l’aeroport on només haureu de pagar 3 Bahts, més barat que a l’estació de trens de la capital.

Per menjar hi ha una solució molt barata i una de barata. La molt barata és que dins de l’aeroport hi ha un 7 Eleven on podreu aconseguir aigua calenta gratis. Els noodles compreu-los al Family Mart o al 7Eleven de fora, ja que són més barats que el de dins l’aeroport, per 5.5 Bahts en trobeu. L’altra opció és davant de l’aeroport, travessant la carretera pel pont, hi ha moltíssimes parades de menjar a preus normals i una mica més barats que els 40 Bahts reglamentaris de Bangkok. Anem a posar números a tanta paraula i anem directe a la solució més elegant, la de l’aeroport.

  • Guardamotxilles: 20 Bahts.
  • Tren per anar a l’aeroport: 5 Bahts.
  • Tren per tornar de l’aeroport: 5 Bahts.
Total per dormir a Bangkok: 30 Bahts.

Para todo lo demás Mastercard…

Anem una mica més enllà amb els números. L’opció més barata que havíem vist per dormir, pagant, era 100 Bahts per persona. Així que si en gastem 30, ens queden 70 Bahts. I amb aquests 70 sopem un arròs amb pota de porc caramel·litzada per 40 Bahts, al costat de l’estació de trens de Bangkok (el més bo que nosaltres hem tastat) i dinem uns noodles per 30 Baths. O si som dos, que tenim 140 de marge, sopem l’arròs, 80 Bahts i ens clavem una botella gran de Chang, la cervesa nacional, per 56 Bahts, del 7 eleven de davant de l’aeroport.

Basat en la nostra experiència, davant de l’aeroport, just al baixar les escales del pont que travessa les vies del tren hi ha un home que ven bosses de carn amb salses per 30 Baths i arròs per 10 Baths, la quantitat és suficient per a dues persones i l’altra opció, més barata, es comprar a la noia del costat d’aquest senyor pollastre fregit i arròs per 20 Baths. Fent això sopeu 2 i encara us sobra saldo.

O us posem un exemple dels que ens agraden a Fuet i Mate, l’entrada a Sukhotai, un dels punts imperdibles de Tailàndia, costa 100 Baths. Per tant, amb el truc Fueter, gairebé us la costejareu. O sigui, trieu “menjar gratis” o abaratir el cost de l’entrada de Sukhotai.

A mi els números em quadren! I com que no volem que us cregueu que hi ha trampa ni cartró, us deixem el detall obert de les nostres despeses, tal com vam fer a Com dormir gratis a les estacions de trens de Xina.

A Fuet, Mate i Arròs intentem viatjar per Àsia gastant el menys possible i en part, ho aconseguim no gastant per dormir. Si vols veure altres exemples pots veure com dormir gratis a Corea o per Xina o utiltizar els 3 Trucs que pot utilitzar tot viatjer pel Japó.

A l’article “Trucs per no gastar en els principals punts d’entrada a Bangkok” et detallem cada opció entris amb tren, autocar o avió. Per cert, ens sentim orgullosos de dir que a Tailàndia no vam xafar cap hostel per domir-hi. Entre les estacions de trens i acampant, en vam tenir prou!. Consulta els nostres trucs motxillers per un pressupost mantingut.

Deixa un comentari