Japó és car. Aquesta frase ja l’has escoltat abans, oi? Però no tens magnitud de què vol dir car…bé, t’ho deixarem descobrir pel teu compte però des de Fuet i Mate et volem recopilar 3 trucs que ja hem explicat en diferents entrades i que faran la diferència al teu viatge, sigui quin sigui el teu pressupost i sigui quina sigui la teva manera de viatjar.

Hauries de Saber:

Sempre hi ha alternatives per viatjar motxiller

Primer de tot, si viatges amb pressupost motxiller, et recomanem visitar “Japó amb Pressupost Motxiller” ja que allí t’expliquem tots els secrets per sobreviur al Japó.

És cert que a vegades vam menjar molt poquet o que altres vegades vam dormir en estacions de trens i fins i tot en McDonald’s 24 hores però també és cert que amb 20 dies al Japó, ens vam gastar 14,10 U$D per persona i dia i això sense comptar els dies que vam estar treballant a canvi de dormir i menjar. O sigui amb 20 dies de turisme cru i pelat vam gastar menys de 15 dòlars cadascú.

Com ho vam fer? Utilitzant els trucs que vam anar aprenent i alguns dels quals pots aprofitar tu, si no vols viatjar motxiller.

TRUC 1: Anar a Nikko des de Tòqui Pagnt la Meitat

Ens va cridar molt l’atenció que al costat de l’estació de Shinjuku, a Tòquio, hi hagués gent fent cua en una botigues que semblava que venguessin cupons de descompte. Primer vam passar de llarg, però al tornar del nostre dia per Tòkio i vam tornar a passar. Efectivament, descomptes per consecerts de música, per obres de teatre i fins i tot pel restaurants de menjar ràpid. De fet, això va ser el que ens va fer perdre la por, veure un descompte pel McDonald’s.

Primer vam preguntar a gent del carrer i desprès ja vam perdre la vergonya i vam anar a pregunta a diverses botigues, totes ens explicaven el mateix i totes les versions coincidien, el fet era autèntic i legal!

Aquí podeu trobar un bitllet cap a Nikko per a Y1390, a utiltizar el dia que vulgueu. L’únic que s’ha de tenir en compte és que el biltlet no és express i que per tant s’ha de canviar 4 vegades de tren i és més lent.

Això no ho expliquen a cap guia.

Al costat de les barreres per entrar a l’andana, hi ha l’oficina d’informació de la línia Tobu, entreu, ensenyeu el vostre bitllet barat i totalment legal i us explicaran com heu de fer els transbords.

Un resum amb els horaris que nosaltres vam fer (hi ha molts més horaris). S’ha d’agafar el tren direcció Minamikurihashi però baixar al cap de dues estacions, a Hikifone (surt 7:51 i arriba 7:58). Allí podeu canviar a l’expres cap a Minamikurihashi (TN03) (surt 8:08 i arriba a les 9:09). Allí, a l’andana del davant canviar direcció Shintochigi (TN12) surt a les (911 i arriba a les 9:50). El pròxim tren ja pota a la línia Tobu-Nikko (TN25) (surt a les 10:04).

El trajecte és llarg, sembla difícil però quan veus el mapa no ho és i davant de qualsevol dubte, pregunteu a la gent que espera trens. La part positiva, passeu a pagar la meitat de gairebé uns 14€. A l’entrada on parlem de Nikko hi hem penjat una fotografia de la línia de trens.

TRUC 2: Menjar a Kyoto pagant la Meitat

Al costat de l’estació de trens de Kyoto, concretament al centre comercial Aeon, hi ha un supermercat dels que SÍ que fan descomptes en el menjar. Però atenció que no és tan fàcil com us ho venen a molts blogs de viatge.

Preneu nota: a partir de les 18:30 fan descomptes que aniran incrementant a mesura que vagi passant el temps, fins cap a les 21:15. Una cosa que vam aprendre, si voleu escollir el que menjar (en lloc de conformar-vos amb les sobres) és que heu d’arribar al super cap a les 19:00 i fer una ronda de reconeixement del menjar que ja està rebaixat. Quan hàgeu escollit el que voleu, agafeu la safata, aquest punt és la clau, i espereu-vos.

Mirant les padrines vam aprendre a comprar bonic, bo i barat.

Cada vegada que vegeu el responsable del super que torna a passar per la nevera on hi hauria d’haver la vostra safata, apropeu-vos, ensenyeu-li i deixeu-la de nou a la nevera, just davant vostre. Ell la tornarà a marcar, amb el nou descompte. Torneu-la agafar i repetiu l’operació fins que com a mínim estigui al 50% de descompte.

Segons quin menjar i si és cap de setmana, pot arribar a rebaixar-se fins un 75%. Per aconseguir aquest descompte heu d’estar-vos al super fins passades les 21:00.

Hauries de saber:

T’has de passar estona al super, per aconseguir bons descomptes i escollir què menjar.

Hem d’afegir que no totes les safates arriben a tenir aquest descompte. Nosaltres vam sopar un dia un peix per ¥260, rebaixat al 50%, amb una safata d’arròs blanc cuinat de 200gr per 90¥ (l’on demà vam trobar el peix rebaixat fins a un 75¥%, a 130¥). A la planta superior del centre comercial hi ha una zona amb taules i cadires per menjar i al supermercat hi ha microones per escalfar-te el menjar.

TRUC 3: Viatjar i no pagar per domir

Amb la companyia WillerExpress hi ha un passe que et permet viatjar 7 dies, fent 3 viatges per dia de dilluns a dijous durant 3 mesos. La clau és viatjar pel Japó amb temps. S’ha de tenir present que no totes les rutes que ofereix la companyia entren a l’opció dels Passe (nosaltres vam haver de canviar la nostra ruta general 3 vegades fins a trobar la més òptima, a parer nostre).

Perquè diem que s’ha de viatjar amb temps? Perquè a vegades el camí més curt, no és el més barat. Potser et convé anar de Kyoto a Kanazawa, passant per Tòquio, en lloc d’anar a Osaka directament que potser seria el més eficient, quant a kilòmetres i temps. D’aquesta manera es viatja de nit i no es paga allotjament. També s’ha de tenir en compte, que aquesta opció de passe que us hem explicat, no es pot utiltizar els caps de setmana, per tant haureu de caure en una ciutat gran (recomanació Kyoto) el divendres al matí i marxar-ne el dilluns.

A “Com moure’t pel Japó” t’hem explicat exactament la ruta que nosaltres vam fer per optimitzar al màxim el transport i encara ens va sobrar un dia, que vam regalar a uns altres motxillers.

Extra Extra

No us compreu cap guia de turisme, aneu sempre a les oficines de turisme, la informació que tenen és espectacular! Del millor que hem trobat mai.

Així ens va anar, exactament, la nostra aventura pel Japó. Potser hauriem de fer la taula comparativa amb el que NO ens hem gastat…

Per poder estirar el pressupost de 6 mesos, a 1 any, vam anar descobrint trucs com aquests en altres països, a l’apartat de Hauries de Saber per Àsia, en trobareu més. Com per exemple, com anar de Laos a Cambodja pagant la meitat o Com entrar i sortir de Bali com un local; entre molts d’altres.

Si teniu algun truc de l’estil fuetero, compartiu-lo i així anirem creant una base per ajudar-nos entre tots. Per qualsevol dubte o sugerència, no dubteu en deixar un comentari.

This Post Has One Comment

Deixa un comentari