Si et vols moure pel Japó i estàs buscant les diverses alternatives de transport pel Japó, estàs al lloc ideal. Perquè vam fer un estudi de mercat, al país i vam escollir les millor opció. Relaxa’t perquè t’ho compartim tot, sense secrets.

Moure’t pel Japó és car. De fet, qualsevol cosa al Japó és cara, per això li vam dedicar una de les entrades més llargues de Pressupost Motxiller, de fet, aquest apartat el vam crear en aquest país.

Per moure’t pel Japó hi ha molta informació a internet, però el que nosaltres vam trobar a faltar és la ruta per aprofitar al màxim els passes i una informació sincera de quina de les dues opcions és la millor. Les dues opcions que tothom us recomanarà per viatjar pel Japó és agafar els passes de tren o autocar. “Long story short”: l’autocar!

Amb aquests trucs i tot el que t’expliquem a Itinerari pel Japó, pots arribar a passar més dies al Japó dels que tenies previst.

Transport pel Japó: el tren no és tant barat

Comencem per la que no recomanem, el tren. Una de les informacions errònies que trobareu per la xarxa, és que s’ha de comprar el JR Pass abans d’entrar al país. De moment i fins al març del 2018, es pot comprar una vegada ets al Japó, però és una informació que no us interessa.

Per què? Per què no us interessa comprar el JR Pass.

Per què? Primer perquè no és pràctic i segon perquè és molt car.

El primer que has de saber per comprar el JR Pass és que has de ser estranger amb un visat de turisme temporal. Si ets japonès, també el pots comprar, però has de complir una sèrie de requisits, com que m’imagino que si estàs llegint Fuet i Mate, no ets japonès, no perdrem el temps explicant-les. De tota manera es pot comprovar a JapanRailPass.

Hauries de Saber:

L’opció del pase de tren és pitjor que la d’autocar.

El segon que has de saber és que el tema del tren, al Japó, és un embolic, ja que hi ha diverses línies, públiques i privades i el JR Pass no serveix per totes les companyies de tren, a JapanRailPass pots comprovar per quines línies el pots utilitzar.

El tercer punt és que hi ha diverses passes, un de 7 dies, un de 14 i un de 21 dies, evidentment amb cost creixent Al febrer del 2018 costen, respectivament, per la classe més barata i per adult 29.110¥, 46.390¥ i 59.350¥ (s’ha de dividir per 100 per tenir el cost en dòlars).

El problema del JR Pass, a part del preu, és que s’ha d’utilitzar durant 7 dies consecutius, 14 o 21, és a dir, que cada dia pots fer tants viatges com vulguis però a partir del primer dia que l’utilitzis (no que el compris) cada dia, és un dia menys.

A la pàgina web JapanRailPass, també hi ha explicats alguns autobusos i ferris on es pot utilitzar el JR Pass.

Transport pel Japó: l’autocar, la recomanable

L’opció que recomanem i abanderem, tot i que té una gran contra, és el Japan Bus Pass de la companyia d’autocars Willer Express.

transport pel japo

Els avantatges són que és més barat que el passe del tren, es pot viatjar a la nit i a part els autocars són molt còmodes i puntuals.

Els dos desavantatges són que a vegades costa de trobar la parada i el gran desavantatge és que no totes les rutes que ofereix la companyia entren al passe, així que al loro a l’hora de preparar la vostra ruta.

El consell que recomanem és que no intenteu fer el camí mínim, per una part perquè les connexions dins de la mateixa regió no entren al pase i per una altra perquè així viatgeu de nit i podreu dormir a l’autocar.

Aquí les condicions d’utilització són una mica diferents del tren (millors). Per una part tens 2 tipus de passes, el que pots utilitzar de dilluns a dijous i el que pots utilitzar qualsevol dia de la setmana. En el primer cas tens 3 dies, 5 dies o 7 dies que pots viatjar, no consecutius. Per contra, si esculls poder viatjar en cap de setmana només tens 3 o 5 dies.

Els preus varien en funció dels dies i de les dues condicions. El febrer del 2018 són de dilluns a dijous, 3 dies per 10.000¥, 5 dies per 12.500¥ i 7 dies per 15.000¥. Si escolliu viatjar qualsevol dia de la setmana, haureu de pagar per 3 dies 12.500¥ o per 5, 15.000¥.

Estudia’t bé la ruta.

L’opció que recomanem és agafar el de 7 dies, de dilluns a dijous i el cap de setmana aprofiteu per visitar Kyoto o Tòquio o anar d’Osaka a Nara i de Nara a Kyoto, ja que a Nara no s’hi pot arribar amb el Japan Bus Pass.

Com hem comentat, els dies no són consecutius, per tant, suposem que compres el de 7 dies, tens 7 dies per viatjar durant dos mesos i cada dia, dels que viatgis, pots fer 3 viatges.

A partir d’aquí utilitzem els passes d’autocars i viatgem per la nit, per tant, no paguem allotjament.

A la pàgina web hi ha un mapa de les rutes que comuniquen a cada destí però nosaltres us deixem la nostra ruta versió millorada, per facilitar-vos la vida o per ajudar-vos a entendre el mapa, entenent la ruta boja que vam fer. En aquest cas, el passe es pot comprar una vegada dins del país, però només es pot pagar amb targeta i s’ha de fer online.

Fer la ruta no és tan fàcil

Optimitzar la ruta pel Japó sembla fàcil però no ho és tant. Nosaltres ens va portar més d’un esborrany perquè s’han de tenir moltes consideracions, per això, et volem estalviar feina i comapartir-te el nostre recorregut:

La nostra ruta:

1- Tòquio –> Kamakura –> Tòquio –> Nikko –> Kamakura

2- Tòquio –> Shibu Onsen –> Nagano –> Matsumoto –> Nagoya

Les ciutat en lila són les que no hi arriba el Passe, per tant són aquelles que vam visitar amb cap de setmana. Hem pintat en color diferent cada dia que vam utilitzar el Passe, encara ens en va sobrar 1!

ruta itinerari per Japo

Tant el JR Pass com el Japan Bus Pass són personals però, en el cas del Japan Bus Pass, ningú et comprova que siguis realment tu, no sé si m’explico.

exemple de ruta i transport pel japo

Transport pel Japó: fer dit

L’opció més econòmica del transport pel Japó és fer el dit. Però atenció, és l’opció més econòmica pel transport però no pel vostre pressupost.

L’únic problema que hi veiem de fer dit al Japó és que després has de pagar per l’allotjament, en canvi, si viatges amb els autocars nocturns, t’estalvies la nit d’allotjament i no perds temps viatjant. Però això ja depèn de cadascú, la veritat és que potser una molt bona manera de compartir amb els japonesos.

Nosaltres només vam fer dit en un tram curt de Shiga Kogen a Shibu Onsen i no vam tenir cap problema. Ens hem trobat algun viatger que han fet dit i diuen que perfecte, no està al nivell de Corea però ressalten l’alta efectivitat.

Pensant-ho bé, ens sembla que la millor opció és fer una combinació, sempre que et puguis moure amb el Japan Bus Pass, fes-ho i quan hagis de pagar el tren o algun autocar perquè amb el passe d’autocars no hi pots anar, aprofita per fer autoestop.

Ara, amb la tranquilitat de casa i rellegint les notes, és l’opció que ens hagués agradat que algú ens hagués explicat.

Moure’t per les ciutats

Per moure’t per les ciutats hi ha els autobusos urbans i els metros però nosaltres ens vam moure sempre caminant a excepció de Tòquio que vam agafar el passe de metro per 2 dies.

Com ho has fet per moure’t pel Japó? Quin transport has utlitzat més pel Japó? Explica’ns la teva experiència en un comentari.

Deixa un comentari