Fukuoka (福岡) és una ciutat de la prefectura de Fukuoka, a la regió Kyushu. És el punt perfecte per viatjar a Corea del Sud, de manera barata.

Fukuoka va ser per nosaltres el nostre punt de sortida del Japó, però vols saber què més vam recorre i què vam aprendre? Llegeix el nostre itinerari pel Japó.

Sincerament, no sabiem que ens hi trobariem però ens va encantar. D’haver-ho sapiguit igual ens quedàvem un parell de dies, gaudint del seu menjar!

En situació

De fet, Fukuoka, històricament sempre ha estat vinculada al port i al país veí, fins i tot va ser per on van intentar entrar els mongols al segle XIII. Les invasions mongoles es van veure frustrades per l’ajuda inesperada d’un vent tifoidal, al qual van anomenar Kamikaze, que significa “vent diví”.

fukuoka hakata japo

La ciutat actual de Fukuoka és el resultat de la fusió de Hakata i Fukuoka, realitzada el 1889. Hakata era el port, per això el port i l’estació de trens de la ciutat es diuen Hakata, mentre que Fukuoka era la zona de residència de samurais.

Fukuoka Gratuïta

La ruta que proposem és caminant i totalment gratuïta. De fet Fukuoka té un parell de temples molt interessants en els quals podrem veure una figura de Buda gegant i una Pagoda, totalment gratis.

Hauries de saber:

Al Japó hi ha temples gratuïts i temples de pagament. Què no t’embauquin

Sortint de l’estació de trens ens dirigirem cap a la porta de Hakata Semen-no-Mon que es troba a Jotenij-dori. El temple del buda gegant és Tochoji, és tan gran que es pot entrar a dins del Buda. Fet que recomanem totalment, tal com ens va dir el senyor que ens ho va recomanar a nosaltres “una experiència reveladora”, doncs que no quedi dit, que no compartim el que els locals ens expliquen.

Perquè us feu una idea de les dimensions del Buda, l’aureola fa 16,1 metres de diàmetre i el Buda 10,8m d’alt, essent la figura d’un Buda assentat de fusta més gran del país. A fora de l’edifici, trobarem la gran pagoda de 23 metres d’alt. La llegenda diu que el temple va ser fundat el 806 per Kukai, després de tornar de la Xina.

visitar fukuoka japo

Un temple molt japonès, ple de gats, és el Shofukuiji Zen, també d’entrada gratuïta. Aquest temple data del 1195 i compleix les característiques arquitectòniques d’un temple zen. D’allí podem anar cap a Tenjin, passant per Kushida Shrine, que si bé s’ha de pagar ¥300, l’exterior es pot visitar gratuïtament.

En sortir d’aquest temple, podem anar a passejar per la zona comercial de Kawabata i després travessar el riu Hakata. Aquest costat de riu està ple de centres comercials i de botigues.

Els Yatai, l’atractiu de Fukuoka

Fukuoka és una ciutat petita, amb poc encant turístic però, a parer nostre, la ciutat que té més vida al carrer de totes les que hem visitat al Japó.

Al vespre i nit, de fet a les 21.00 és quan hi ha més ambient, ja que els carrers s’omplen de Yatai, que són unes paradetes de menjar però a l’estil japonès, amb cortines i intimitat, tal com es pot veure a la fotografia adjunta.

els Yatai de Fukuoka

Els dos carrers principals són el Showa-dori i el Watanaba-dori i a l’altre costat del riu, s’ha de seguir el carrer paral·lel a les aigües entre Kokutai-doro i el parc Seiryu. A més a més, en aquest parc, segurament us trobareu amb alguna actuació d’algun artista de carrer, que us amenitzarà la tarda.

Hauries de saber per visitar Fukuoka:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Fukuoka:

  • De Kobe a Fukuoka: autocar que arriba a l’estació de trens a les 8:20 del matí.
  • Anar de Fukuoka (Japó) a Busan (Corea del Sud) amb ferri: companyia Camelida ler 2500¥. Al ferry hi ha una espècie de onsen i aigua calenta per fer-se noodles i té, gratis. La classe més econòmica es comparteix camarot amb unes altres 6 persones més.

Moure’t per Fukuoka

  • De l’estació de trens a la zona turística s’hi pot anar caminant.

Dormir a Fukuoka

  • Amb un dia n’hi ha prou per veure la ciutat.
  • Guardamotxilles a l’estació de trens: 600¥ les dues motxilles grans

Menjar

  • Hi ha Convenience Stores
  • Fukuoka té els Yatai, uns restaurants al carrer que es posen sobre Showa-dori i Watanaba-dori, principalment i fan menjar tradicional.

El que et fa estalviar diners

  • Es pot dormir pels voltants de l’estació de trens.
  • Ens van dir que es podia acampar a la zona del ferri.

Atractius turístics

  • Els Yatai, uns restaurants al carrer que es posen sobre Showa-dori i Watanaba-dori, principalment i fan menjar tradicional.

Hi has arribat a Fukuoka? Què t’ha semblat? Explica’ns la teva ruta pel Japó i les teves impressions en un comentari. Si tens algun dubte, també, no dubtis en escriure’ns un comentari.

Deixa un comentari