Per visitar molts països del Sud-est asiàtic necessitaràs visat però l’avantatja és que no són tan complicats, burocràticament, d’aconseguir com el de Rússia o Xina.

visa sud est asiàtic

En aquesta entrada t’explicarem com treure uns quants visats fent base a Phnom Penh.

Aprofita per treure’t les guies a Cambodja, és més barat.

Nosaltres vam sortir de casa només amb les vises de Rússia, Mongòlia i la Xina, als consolats respectius de Barcelona. La resta ens vam anar espavilant sobre la marxa. Quan vam arribar al sud-est asiàtic es tornar a complicar una mica, sobretot per Myanmar, Viet Nam (si ets de l’Argentina) i l’Índia (si ets de Catalunya). Per això vam decidir estar uns dies a Phnom Penh i anar amb la feina feta.

Treue’t els visats a Phnom Penh

Phnom Penh és una bona ciutat per fer campament base per treure’t els visats per altres països. Per què? Per dos motius.

El primer perquè la ciutat és petita i pots arribar a totes les ambaixades caminant menys d’una hora o amb l’autobús públic i pagant només 1.500 riels, una mica més d’un quart de dòlar.

El segon perque és una ciutat barata, si ja coneixes els nostres trucs motxillers. Si ets una persona sola pots dormir en un llit en habitació compartida per 2,5 U$D i si ets dos, trobaràs habitacions privades per 5U$D amb bany privat.

Menjar també és barat, per la zona més turística ús demanaran el clàssic dòlar, 4.000 riels, pel plat d’arròs amb acompanyament. Ja sabeu que caminant una mica, poc més d’un quilòmetre, ja fora del centre, pagareu 500 per l’arròs i 2.000 per l’acompanyament, així que per 3.000 riels podeu menjar dos.

Les condicions de vida de Phnom Penh són aptes per un pressupost motxiller.

Si encara ho voleu fer més barat, aquí funciona el “voluntariat” de treball a canvi de menjar i allotjament. I aquí podeu trobar tot el combo, és a dir, menjar i dormir gratis a canvi de treballar unes hores.

visitar Cambodja

En el nostre cas va ser 5 hores fent de relacions públiques en un bar d’un hostel. Així que com que vam “fer onda” amb els treballadors, en donaven batuts, coco i glopets i com que els caps estaven contents amb la nostra feina, de tant en tant teníem cervesa de premi o algun cubata.

Fins i tot vam coincidir en l’aniversari d’una de les managers amb barbacoa i cervesa lliure tota la nit. Així que molt bé! No ens podem queixar per a res.

També us diem que aquesta experiència ens va fer acabar d’entendre el nou estil de viatge backpacker-pijo. Com els països del sud-est asiàtic s’estan perdent per culpa nostra.

Però anem a l’interessant del post, us expliquem el que vam esbrinar nosaltres caminant i preguntat a cada ambaixada.

Visat per Vietnam

 • Adreça: Steet #93 amb Mao Tse Toung Blvd (St: 245). Està indicada al Maps.me
 • Com arribar-hi: l’autobús urbà número 1 us hi deixa al davant.
 • Horari: de dilluns a divendres de 08:00 a 11:00 i de 14:00 a 16:00.
 • Visa per catalans: 15 dies gratis. Si vols 30, segueix llegint.
 • Visa per argentins: 40 U$D. Necessites 1 foto de carnet i la data exacta d’entrada, ja que serà a partir de quan et començarà a contar la visa, 90 dies per visitar el país. No cal presentar vol d’entrada ni de sortida.

visat per vietnam

Vistat per Myanmar

 • Adreça: Preah Norodom Blvd (St: 41) amb Mao Tse Toung Blvd (St: 245). Molt a prop de l’ambaixada de Vietnam.
 • Com arribar-hi: l’autobús urbà número 2 us hi deixa al davant.
 • Horari: per sol·licitar la visa, de dilluns a divendres de 9:00 a 12:00. Per retirar-la de 14:00 a 16:00.
 • Visa per catalans i argentins: 40U$D, dues fotos de carnet i emplenar un formulari extens i estrany que ús donaran a l’ambaixada. Us demanaran el vol d’entrada però nosaltres els vam dir que entràvem per terra des de Bangkok i que volíem aplicar al visat aquí perquè teníem temps. Al final van acceptar. La visa és vàlida per tres mesos i tens 28 dies per visitar el país.

Hauries de Saber:

Si entres a Myanmar per aire, has de sortir per aire.

visat per Myanmar

Descobreix com anar de Tailàndia  Myanmar sense presses i pel teu compte.

Visat per la Índia

 • Horari: de dilluns a divendres de 09:00 a 11:00 i de 16:00 a 17:00
 • Visa per catalans: si entreu per aire és millor la Evisa, més barata però només dues entrades. Si voleu entrar per terra o tenir més de dues entrades són 100U$D més 3 de gestió i amb múltiple entrada. La visa comença a comptar al moment que te la donen però tens 6 mesos per visitar el país.
Aprofita per treure’t les vises a Cambodja, és més barat.

Fins aquí les nostres indagacions. El millor és que treure’t aquí les vises és més barat que en altres llocs. Per exemple la de Vietnam hem llegit que segons on, són 60U$D i la de Myanmar, si la treus a Bangkok, són 50U$D.

Deixa un comentari