Si estàs llegint aquesta entrada és que tens intenció de viatjar a l’altra punta del món. A Fuet i Mate t’expliquem la nostra versió, que és l’opció més barata que vam trobar al seu moment per anar del Japó a Corea del Sud.

Si vas cap a Corea, no et perdis el nostre Itinerari per Corea saber tot allò que necessites.ç

En situació

Tant per entrar com per sortir del Japó s’ha de fer per mar o per aire, ja que al ser un arxipèlag no té fronteres terrestres. En canvi, Corea del Sud, malgrat tenir frontera terrestre, també només es pot entrar al país per mar o per aire, ja que el seu veí, Corea del Nord, no té gaires bones puces.

Seguint l’esperit de Fuet i Mate, de viatjar sempre de la manera més barata, l’opció per passar del Japó a Corea del Sud és per mar, mitjançant el ferri que connecta la ciutat nipona de Fukuoka i la ciutat coreana de Busan.

Compra el bitllet de ferry per la pàgina web, és més barat.

Atenció perquè tenim un truc que us estalviarà molts diners i és que si compreu el bitllet de ferri per la pàgina web us surtirà molt més barat, gairebé la meitat, que fer-ho en persona, al port de Fukuoka.

anar de japo a corea del sud

El viatge Fukuoka (Hakata)-Busan per la companyia Camellia Line el pagareu a 2.500¥, en una cabina a compartir amb unes 6 persones més, però amb espai suficient.

El ferri d’aquesta companyia surt a les 12.30 del port de Fukuoka, anomenat Hakata i arriba a Busan a les 18.00h, del mateix dia. Sí, una llàstima que no viatgi de nit.

Les condicions del ferri per anar del Japó a Corea del Sud

Anem a parlar una mica del ferri i, ja que hem comentat la cabina, començarem descrivint-la. Les cabines de classe econòmica tenen unes 6 posicions però no hi ha cadires. Consisteix en una habitació on cada viatger té un futó, amb una manta i un coixí que estira a terra.

Abans d’entrar a la sala, t’has de treure les sabates, com ja és habitual al Japó. Tens un lloc per deixar les teves pertinències i si vols protegir-les més, tens taquilles repartides pel ferri a 100¥.

El viatge dura poc més de cinc hores i mitja però durant aquest temps tindràs temps de moltes coses. Entre elles de gaudir de l’últim onsen japonès. Tot i que per ser exquisits no és un onsen, ja que l’aigua no està calenta. És a dir, gaudeixes d’una espècie de piscina.

Això sí, a les dutxes et donen els xampús i els gels, però atenció que no hi ha tovalloles. El que sí que hi ha és el assecador de cabell.

Per seguir-te entretenint, però les següents activitats són de pagament, hi ha sales de videojocs, de karaoke, etc. tot a l’estil asiàtic.

Per menjar hi ha el bar o si prefereixes l’opció econòmica, hi ha per preparar-te els noodles. Pel lloc on menjar, no hi ha problema, trobareu un parell de sales comunes, d’allò més còmodes. A més pot ser que tinguis la mateixa sort que nosaltres i conèixer al Mr.Lee, però això ho explicarem en un “Històries per Dormir Tranquil“.

ferry dels Japó a Corea del Sud

Els tràmits de sortida del Japó i d’entrada a Corea són ben senzills, ensenyes el passaport, et posen el segell corresponent i a seguir caminant.

Ja ho veus, per anar del Japó a Corea del Sud, és ben senzill, no s’han de fer gran trucs ni patir. Això sí, recorda el que hem comentat al principi, compra el bitllet per la pàgina web. Per cert, si Fukuoka és la ciutat gastronòmica del Japó, ni us imagineu el que us trobareu a Busan!

Has anat del Japó a Corea del Sud? Com ho has fet?