Benvinguts a una de les fronteres més corruptes del sud-est asiàtic i una de les més cares de travessar.

Però tranquils, no està tot perdut, si en lloc de pagar 13.000+65.000Kips per persona per arribar a la zona fronterera, voleu pagar-ne, com a màxim 40.000Kips, assenteu-vos, obriu el maps.me i marqueu els punts que us explicarem a continuació.

Hauries de Saber:

Anima’t a sortir fora de les línies que et marquen les guies de viatge.

I una vegada a Cambodja, què podem visitar a part dels Temples d’Angkor? Visitar el nostre itinerari per Cambodja i agafa idees genials.

Seguint al ramat de la frontera de Laos a Cambodja

L’opció que us explicarà tothom per travessar la frontera entre Laos i Cambodja pel punt Trapaeng Kriel, TPK, és a dir, el que uneix 4.000 illes, pel costat de Laos, amb Strung Treng, ja a Cambodja, és la següent.

Des de Dot Det has de tornar a travessar el Mekong i per tant, pagar 15.000 Kips per persona o des de Don Khon, 20.000. Allí, a l’estació d’autobús de Ban Nagasang has de pagar 65.000 Kips per una furgoneta que et portarà fins a la frontera, de la part de Laos.

frontera Laos Cambodja

Fins aquí bé, però quan t’adones que et volen fer pagar el mateix per 335 km que per 19 km se’t posa la mosca darrera l’orella i és que això sembla una trampa per turistes.

Aquí és quan obres el maps.me i busques alternatives.

I avui us ho expliquem, tal qual, sense quedar-nos res.

Primer opció alternativa a la frontera entre Laos i Cambodja

La primera és pagar els 15.000 Kips i posar-te a la carretera a fer dit perquè el 90% de vehicles que passin per aquell punt han d’anar fins a la frontera. En qualsevol altre país hauria sigut la nostra opció, però la mala mitjana de dits que ens havien sortit a Laos ens va fer pensar una mica més.

Sembla que hi ha un altre punt que uneix les illes amb terra endins. Si us hi fixeu, al final de l’illa de Don Khon, hi ha el dibuix de ferri, que en realitat és d’on surten les embarcacions per veure els dofins. I a dos kilòmetres de la frontera, comença un camí que acaba al riu, també en una zona on surten embarcacions per veure els dofins.

Tot sembla indicar que els dos punts es poden unir amb alguna barqueta, que segurament és el que fa el veí d’aquella punta del món.

Evidentment, si preguntes això a l’estació d’autobús o a algú de Don Det, et diran que no es pot fer…la pela és la pela, estiguis on estiguis.

El gran secret de la frontera entre Laos i Cambodja

Tot passejant per les illes ens adonem que gairebé hem arribat al port de Don Khon. Així que preguntem als nois dels dofins. Per sorpresa nostra ens entenen a la primera, demà a les 8.00h per 100.000Kips. Potser serà més tard de les 8.00, li diem, i li baixem a 80.000 Kips en total.

La rapidesa amb què accepta ens fa sospitar que hem pagat de més però així i tot ens surt més barat que l’opció original i per distància sembla just pagar-ho. Tot i que us invitem a negociar a la baixa, demaneu 40.000 Kips.

Marxem amb el tracte fet i el gran dubte de quan costa en realitat i si demà seguirà el tracte damunt la taula o en veure’ns arribar amb les motxilles ens demanarà més diners pensant que no voldrem tornar a desfer el camí de 4km. Amic, els catalans per no gastar podem veure el Barça codificat pel Canal+.

ruta alternativa entrar a Cambodja

L’on demà ens presentem abans i tot de les 8.00h. I l’amic de l’amic ens demana 100.000Kips. “No way my friend. Yesterday 80.000Kips. We don’t pay more. We leave”. O sigui que o et paguem l’acordat o marxem per on hem vingut. “Cortita y al pie” que dirien els argentins. L’amenaça fa efecte i de seguida surt el primer amic dient que sí, que 80.000 Kips sense problemes.

Pugem a la barqueta petita, parem a posar gasolina i al cap de 15 minuts ja estem a l’altre costat. L’amic fa gestos de victòria als dofiners de l’altre costat, amb una rialla d’orella a orella. Ens queda clar que ens ha cobrat més del compte i pels gestos, deduïm que el doble.

Per això us diem que agafeu els 80.000 Kips com a referència màxima però negocieu durament els 40.000 Kips per embarcació.

A l’altre costat, esmorzem l’última sopa de nooldes amb amanida del país, pagant els reglamentaris 15.000 Kips i comencem a caminar cap a la carretera.

viatjar per lliure per Laos i Cambodja

Estar al final de Laos sembla que ajuda i la primera camioneta que passa ens recull i fins i tot es desvia per deixar-nos a davant mateix de la frontera. La temible frontera corrupta que tots hem llegit als blogs.

Ara han canviat el procés i l’han oficialitzat, no per això deixa de ser corrupte.

2U$D al costat de Laos per posar-te el segell de sortida.

Si ensenyes el llibret groc de la vacuna de la febre groga, et donen un paper que hauràs de portar amb tu i no pagar. Si no tens el llibret, has de pagar 1U$D.

Visat de Cambodja 35U$D.

Encara que la teva ambaixada digui 30U$D o 35U$D, ells et cobren a tots 35U$D i t’asseguren que ja no has de pagar més.

En resum 2U$D + 35U$D.

Hauries de saber:

Millor pagar en dòlars, just i ah! NOMÉS bitllets nous!

Benvinguts a Cambodja, a una carretera per on no hi passa ni Cristo. Sembla que els únics que travessem aquesta frontera som turistes.

De l’altre costat ja t’esperen per vendre’t la furgoneta guiri cap al pròxim destí, ja podeu regatejar a Cambodja. Us recomanem llegir la següent entrada on expliquem com estalviar diners per arribar a Siem Riep.

Travessar fronteres sempre és un tema incòmode, però n’hi ha algunes que ens donaran gran satisfaccions, com per exemple per anar de Malàisia a Tailàndia. I a més a més, a Fuet i Mate hem descobert com gaudir de Luang Prabang totalment gratis i fent les coses més guiris que us pugueu imaginar.

La veritat és que ningú ha dit que viatjar motxiller per Laos sigui fàcil i molt menys fer-ho per Àsia.

Deixa un comentari