• Post category:Cambodja
 • Post last modified:maig 8, 2021

Cambodja és un país que molta gent només visita per anar als Temples d’Angkor, però vols saber què més pots visitar, quin itinerari per Cambodja i pressupost motxiller has de considerar per conèixer el país? Quants dies has de destinar a les ruïnes més famoses dels Khemer?

Practicar el Turisme No Guiri i visita una mica del país, Cambodja et sorprendrà!

itinerari per Cambodja

T’expliquem com aprofitar el teu vistat, tot i que nosaltres ens vam quedar més temps del necessari a Phnom Penh, també ens va servir per entendre moltes coses del país i sobretot del motxiller-pijo.

Hauries de saber pel teu itinerari per Cambodja:

A Cambodja es pot acampar.

Aprofita el visat a Cambodja amb un pressupost motxiller.

Tot el que necessites pel teu itinerari per Cambodja

Idioma

L’idioma oficial de Cambodja és el Khmer, un idioma, que com passa a Laos i a Tailàndia, s’escriu amb un abecedari diferent del llatí.

Si teniu la sort de conèixer cambodjans feu l’exercici d’aprendre una mica l’idioma. Ara ja us diem, que se’n fotran de vosaltres a lo gran. Nosaltres vam acabar fent intercanvi d’idioma, classe d’anglès per cambodjà. No ens va anar gaire bé.

Per tant, per aprendre les quatre paraules per sobreviure, ho haurem de fer a base d’oïda. La part positiva és que molta gent parla més o menys l’anglès, així que l’idioma no serà un problema durant el teu itinerari per Cambodja.

Requisits d’entrada

Els catalans i els argentins necessiten visa per entrar a Cambodja.

La visa es pot fer a la frontera, sigui per terra o per aire. Només necessitarem una foto de carnet i 35U$D.

Ja que pagues visa, aprofita-la.

Si esteu fent la ruta motxillera i aneu de Laos a Cambodja, no us perdeu com passar la frontera pagant la meitat (totalment legal!).

Punts d’entrada a Cambodja

Per entrar al país es pot fer per aire i per terra. De fet també per aigua, a través del Mekong, en una ruta alternativa que us farà estalviar la meitat.

També us expliquem com anar de Cambodja al Vet Nam, però aquesta vegada, sense sorpresa, només cal deixar-se portar.

Moneda

La moneda és riel tot i que la majoria de llocs accepten dòlars. Si bé el canvi oficial està un dòlar a 4.023 riels, al carrer apliquen l’1 a 4.000.

Pots pagar amb dòlars des de la cosa més petita, com menjar, fins a la més gran. Això sí, només bitllets. L’altra cosa curiosa és que potser et tornen el canvi barrejat.

divises cambodja

Quan vagis pel carrer i preguntis preus, el que més sentiràs és “Onedolaaaar”, ho tenen claríssim. Nosaltres sempre vam pagar amb moneda local i tampoc va passar res, així que fomenta la divisia nacional i canvia!

Electricitat i aigua

L’electricitat i els voltatges van com a casa, així que no necessitareu adaptador.

L’aigua de l’aixeta no és potable. Si compreu aigua embotellada, us costarà 2.000 riels. Si mengeu pel carrer o a restaurants locals sempre us donaran aigua freda o té.

A algunes oficines de turisme o a la majoria de bancs hi ha bidons d’aigua. Aquí toca fer de motxiller i demanar si podeu recarregar la botella d’aigua. A nosaltres mai ens van dir que no.

Com moure’t per Cambodja

Per moure’t pel país és amb autocar però no hi ha estacions “lliures de blancs” i moltes vegades hauràs de negociar el preu.

que visitar a Cambodja

Si heu trobat la manera de viatjar per Cambodja totalment per lliure, deixeu-nos un comentari perquè realment tenim ganes de tornar a visitar, tant Cambodja com Laos i treure’ns l’espina clavada de països-backpackers.

Les comoditats pel vostre itinerari per Cambodja

Els banys públics es paguen, tots, uns 2.00p riels de mitjana. Sempre queda l’opció de les cadenes de restaurants de menjar ràpid, però això només aplica a algunes ciutats com Battambang o Phom Penh on hi ha KFC i Burger King.

Trobar internet és difícil. El més fàcil és robar la contrasenya en algun allotjament i si no, a les cadenes de restaurants ràpids.

Per Cambodja has de posar a prova les teves habilitats negociadores.

Per fer el teu itinerari per Cambodja has de pensar que en algun moment necessitaràs teconologia, ja que no sempre és bona senyal preguntar. El Maps.me us pot ajudar molt i si sortiu fora de la ruta guiri (que nosaltres no ho vam fer gaire) segurament tindreu expierències úniques.

Gastronomia

El menjar ronda els 4.000, és a dir, el dòlar. A Pressupost motxiller i Gastronomia us expliquem una mica millor aquest punt i ús donem la clau per menjar per menys d’un dòlar.

que menjar a cambodja itinerari motxiller

Els utensilis utilitzats són els ja famosos palers pels noodles o la forquilla i el ganivet. Si el menjar és per emportar, us donaran una cullera de plàstic.

Allotjament

L’allotjament a Cambodja és barat però sense exagerar, a ciutats com Phom Penh es pot dormir 5U$D la nit en una habitació doble, però sobretot és important que sàpigues que es pot fer HelpX o WorkAwey.

Nosaltres vam aprofitar per descansar treballant 4 hores al dia a canvi d’allotjament i menjar, així vam estar 15 dies al país i només vam pagar 22U$D entre dos, en allotjament.

La veritat és que l’experiència ens va servir per acabar de corroborar el que havíem viscut a Laos. El turisme guiri-backpacker mata tant (o més) que el turisme pijo.

L’altre motiu d’assentar-nos a Cambodja va ser el de preparar els visats per la resta del viatge. També hem de ser honestos i Laos ens va decepcionar tant que va començar a gastar les nostres forces de viatjar (almenys d’un de nosaltres dos). Cambodja ens va servir per replantejar l’estil de viatge que feiem i de pactar un punt i final.

Tornant al tema de l’allotjament, vam provar d’acampar i ens va funcionar en dos llocs. El primer lloc on vam acampar va ser a l’estació d’autobusos de Siemp Riep i el segon a un temple budista, de la mateixa ciutat. Així que contra tot pronòtic, acampar a la ciutat més turística i fent-ho sense amagar-se és possible!

Més informació pel teu itinerari per Cambodja

Webs amigues: no en vam utilitzar cap d’especial, tot que ens ajudàvem del web oficial de turisme.

El nostre itinerari per Cambodja

La nostra ruta per Cambodja, de 7 dies de turisme, va ser: Siem Riep, Battambang, Phnom Penh, Kanpot i Kep.

ruta per lliure per Cambodja

Del que vam visitar per Cambodja, nosaltres recomanem els Temples d’Angkor sense cap mena de dubte iel poble flotant de Kampong Chhnang. La resta de llocs no els tindriem dins de la llista de “Llocs a visitar”. 

Les Despeses del nostre itinerari per Cambodja

Siemp Riep: 2 nits, 1 dia (ideal 3 nits, 2 dies)

 • Dormir: gratis. Acampar a l’estació d’autobús i a un temple.
 • Menjar: pots menjar per 3.000 i 4.000 riels
 • Llogar bici: 4.000 riels
 • Entrada Temples d’Angkor: 37 U$D (es pot pagar targeta)
 • Autobús des de la frontera amb Laos: 50.000 kips fins a Strung Treng i d’allí a Siem Riep 50.000 riels.

Battambang: 1 dia (ideal 1 dia)

 • Dormir: autocar nocturn cap a Phnom Penh.
 • Menjar: es pot menjar per 3.000 riels
 • Autobús cap a Phnom Penh: 5U$D

Phnom Penh: 14 dies (ideal: 3 dies)

 • Dormir: habitació doble privada amb bany per 5U$D. 2 nits, la resta de nits vam treballar a canvi de menjar i allotjament.
 • Menjar: menys de 4.000 riels.

Poble flotant de Kampong Chhnang: 1 dia escapada des de Phom Penh (ideal: 1 dia)

 • Dormir: a Phnom Penh
 • Menjar: 3.000 riels al mercat
 • Transport des de Phnom Penh: lloguer de moto per 7U$D + 20.000 riels de gasolina
 • Barca per veure el poble flotant: 56.000 riels entre 2.

Kampot: 2 nits 1 dia (ideal 1 o 2 dies)

 • Autobús de Phnom Penh a Kampot: 7.5U$D (però el podeu trobar per 6 dòlars)
 • Dormir: 6 U$D habitació doble amb bany privat.
 • Menjar: 3.000 riels
 • Bicicleta: 1U$D

Kep: unes hores (ideal: 1 dia i una nit)

 • De Kampot a Kep: fent dit i ens para un policia.
 • Autocar de Kep a Phnom Penh: 5U$D
 • Menjar: 3.000 riels.

I tu, quants dies vas estar als Temples? Vas visitar l’oest del país? Què et van semblar les platges de Cambodja? Explica’ns ho en un comentari i així ens generaràs les ganes de tornar-hi.

Tens algun dubte per preprar el teu itinerari per Cambodja?

Deixa un comentari