Amb els deures fets, llegint tot el que hauries de saber abans d’anar als Temples d’Angkor i amb l’entrada a la teva mà, comencem a fer la ruta pel parc arqueològic d’Angkor.

No viatgis a Cambodja només per visisitar els Temples d’Angokor, descobreix tot el seu potencial llegint Itinerari per Cambodja.

La joia de la corona

La gent et dirà que et deixis pel final l’Angkor Wat, però nosaltres pensem que és el primer que has de veure, així ja t’has tret la pressió de sobre. L’Angkor Wat és la joia de la corona de tots els temples que es poden visitar amb el cost de la desproporcionada entrada, és el més gran i el més ben conservat.

De fet, és tan important, que fins i tot apareix a la bandera de Cambodja. Angkor Wat, que significa Temple Gran, es va construir com a temple funerari del rei Suryavaraman II durant la primera meitat del segle XII. Les cinc torres representen el Mont Meru, que pels hinduistes és el centre de l’univers i està dedicat al déu Vishnu.

La torre més alta mesura 213 metres i està composta per tres nivells rectangulars, essent el superior el més petit, fet que li dóna forma de muntanya o piràmide. Les galeries que envolten les torres estan decorades amb gravats. Dels quals destaquen el de Vishnu damunt la tortuga immortal o els de déus i dimonis sostenint la serp.

La ciutat emmurallada

Direcció a l’altra joia del recinte, el Prasat Bayon, passarem per un dels temples que tanquen tard per veure la posta de sol. El Phon Bakheng que tanca a les 19.00, però el temple en si està en plena reconstrucció.

Anem cap al recinte emmurallat de la ciutat, Angkor Thom, que significa Ciutat Gran i directament anem cap al centre de la ciutat, on s’alça el magnífic temple Bayon, el de les cares. Aquest temple està format per 52 torres decorades amb més de 2.000 rèpliques de la cara del rei Jayavarman VII, simbolitzant l’omnipresència del rei. El temple va ser construït a finals del s.XII. També dins del recinte de la ciutat emmurallada hi ha la Terrassa dels Elefants, que era on es reunia la gent, el Palau Reial i el Phimeanakas, entre altres.

Tant la porta per la qual haurem entrat, com per la que sortirem, estan precedides per un camí amb 54 figures de pedra que representen déus i dimonis. El mal el trobem al costat dret i el bé, a l’esquerra. Tots sostenen la serp de nou caps que simbolitza el camí que uneix les divinitats amb els humans.

Sortint d’Angkor Thom, per la porta del nord, passarem per Preah Khan i per Prasat Prei Rup. El primer, data de la segona meitat del s. XII i va ser construït per ordre del rei Jayavarman VII. El recinte, de 56 hectàrees, on també hi ha el Beka Pean i el Ta Som, rendeix honor al pare del rei.

Recorrent el circuit gran

La bicicleta, seguint el que es coneix com el Circuit Gran, ens portarà fins al Neak Poan, el temple del llac. Just davant hi ha el Krol Ko i pedalant una mica més, arribarem al Ta Som. Aquest temple, construït a finals del s.XII, consta d’una sola torre al nivell superior. Destaca perquè còpia l’estil del Bayon, així que també hi podem tronar les famoses cares.

De camí al Ta Prohm, el temple de la jungla, el de Lara Croft, passarem pel East Mebon i pel Pre Rup. Aquest últim, el Pre Rup, és un dels temples que tanca a les 19.00h per veure la posta del sol. Tots dos van ser construïts durant la segona meitat del s.X pel rei Rajendravarman II, el qual els va dedicar al déu hindú Siva.

Ta Prohm, la tercera joia de la corona, està integrat a jungla. Els arbres han crescut utilitzant les parets del temple i el temple es manté en peu gràcies als arbres.

Hauries de saber:

El que et fa estalviar diners

  • Respecte als Temples d’Angkor, a part de les respostes a les preguntes de l’entrada anterior:
  • Consulta aquestes dues webs per actualitzcions.
  • Llogar bicicletes abans de les 6.00am: HomenSweet Home Guesthouse, 2U$D si no dorms allí però et guarden les motxilles gratis.
  • A l’interior del recinte hi ha banys on et cobraran entrada i altres gratis. Els gratuïts són els que semblen una caseta al camí entre dos temples. Els que es paguen són els que trobes just davant dels temples importants.
  • Hi ha codi de conducta que inclou la vestimenta. Per tant res de pantalons curts i samaretes sense mànigues, especialment les noies.
  • Al lloc on compres l’entrada es pot carregar els dispositius electrònics.

Deixa un comentari