• Post category:Cambodja
 • Post last modified:setembre 11, 2020

Battambang (បាត់ដំបង), la capital de la província homònima, és la segona ciutat més gran de Cambodja. La ciutat es troba a la riba del riu Sangker, on les primeres cases eren de fusta.

Vols un motiu per fer una parada entre els Templse d’Angkor i Phonm Pehn? Battambang! Consulta el nostre itinerari per Cambodja, per controlar-ho tot.

Nocions base

La ciutat va ser fundada per l’imperi Khmer insempre ha tingut una forta importància comercial en la seva ruta entre Cambodja i Tailàndia. A finals del s.XIX la població va incrementar i va ser llavors quan va sorgir la necessitat d’un mercat, el Psar Nath, així com pagodes i fins i tot un temple xinès, freqüentat pels comerciants xinesos.

Avui en dia, només en queda un dels tres que hi havia a la ciutat durant els anys 60. El moment de màxima esplendor de la ciutat va ser sota la colònia francesa, quan es va convertir en un punt estratègic de comerç i administració. El traçat urbanístic actual, amb carrers paral·lels i diversos ponts per travessar el riu, és d’aquesta època.

Què visitar a Battambang

Caminant pel carrer #1 ens cridarà l’atenció la casa que fa cantonada, la seu d’un banc, que després va passar a ser residència privada. Destaca la combinació d’elements francesos i Khmer en la seva façana.

Actualment els atractius de visitar la ciutat són el seu patrimoni arquitectònic, centrat entre els carrers #1 i #3, però que la gran quantitat de cartells publicitaris en dificulten la seva admiració; i l’altre atractiu és l’ambient local amb els mercats i els llocs de menjar. Evidentment té zones més turístiques, però afortunadament, encara no ha perdut l’encant de Cambodja.

El centre d’arquitectura ha catalogat fins a 800 edificis entre colonials i posteriors que bé valen la pena marcar-los al mapa, que distribueixen gratuïtament.

Ciutat petita però acullidora.

Una de les curiositats de la ciutat és les cases botigues les es van construir els comerciants xinesos. Cases de dues plantes on a l’inferior, donant al carrer, hi tenien el local i a la superior l’habitatge. Aquest tipus de cases les trobem als carrers #1, #1/2 i #2, principalment.

El mercat que comentaven anteriorment, Psar Nath, és una de les joies de la ciutat, tant per la seva arquitectura Art Deco com per l’ambient de mercat local. Recomanem totalment anar a menjar aquí, salteu-vos els mercats nocturns de la vora del riu a preus turístics. Al mercat podreu menjar per 1.000 la safata d’arròs i 2.000 rips l’acompanyament, és a dir, menys d’1 U$D.

L’edifici que hi ha davant de l’oficina d’Informació i Turisme és el Province Hall que es pot visitar gratuïtament fins a les 17:00. Al seu interior trobareu quatre sales dedicades a exposicions.

Hem de confessar que Battambang és la nosatra ciutat preferida de Cambodja i de les que hem vist, és clar, perquè de Cambodja ens queda molta zona per visitar però ja ens va agafar amb molts mesos de viatge i poques ganes d’evantures. Però, sincerament, si m’hagués de quedar a viure a Cambodja, elegiria Battambang, em va donar un “no sé què” que vam connectar.

Hauries de saber

L’imprescindible

Entrar i sortir de Battambang

 • Autocar des de Siem Riep: Companyia Sorya 5U$D i surt a les 7.30 am de l’oficina que està a la zona del Night Market. Et deixa a l’estació d’autobús, a 3 km del centre.
 • Autocar cap a Phom Penh: surt a les 22:00 i costa 5U$D (negociant). Si aneu amb Sorya, surt de l’oficina, que està als voltants del mercat Phsar Boeung Chhouk i us deixarà al centre de la ciutat a les 6.30am.

Moure’t per Battambang

 • caminant.

Dormir a Battambang

 • La ciutat es pot visitar en un dia, arribant al matí de Siem Riep i viatjant a la nit cap a Phom Penh.
 • Vam trobar un lloc que ens oferia dormir i menjar a canvi de dues setmanes de treball. No ens hi vam quedar perquè ens interessava fer campament base a Phonm Penh i trere’ns els visats dels pròxims destins.

Menjar

 • Al mercat Phsar Nat trobareu els famosos plats d’arròs per 1.000 riels amb 2.000 per l’acompanyament.
 • Si voleu fer un entrepà ús demanar 4.000 riels, però a diferencia dels de Laos, torren el pa!

El que et fa estalviar diners

 • A Informació i Turisme tenen un mapa d’arquitectura de la ciutat que t’ajudarà a valorar-la una mica més. O els pots descarregar a la web de Ka-tours. Us deixem el link directe de descarrega.
 • A Informació i Turisme podreu deixar les motxilles fins a les 17.00h, gratis.
 • Si voleu descansar uns dies, a Here Be Dragons t’ofereixen allotjament gratis i els tres àpats a canvi de treballar, mínim 2 setmanes, ajudant a l’equip de neteja.
 • Aquí podeu aplicar a la visa per Vietnam. Tarda 3 dies hàbils. Així que entre que la ciutat és tranquila i teniu dormir i menjar gratis, potser una bona opció.
 • Al temple Damrey Sor podeu carregar els dispositius electrònics.
 • Hi ha un KFC amb wifi i per carregar.

Atractius turístics

 • El Provicial Hall es pot visitar gratuïtament.

This Post Has 3 Comments

 1. Jordi

  Wow company, quin ritme de publicacions que portes!!! Molt complet el blog.
  Ens llegim!
  Jordi.

 2. whereyounowjordi

  Wow company, quin ritme de publicacions que portes!!! Molt complet el blog.
  Ens llegim!

  Jordi.

  1. fuetimate

   Jajaja escrivim quan tenim un descans i internet. Ens passem 30 dies sense poder dir res i després toca tot de cop. És el que té viatjar 🙂

Deixa un comentari