Sokcho (속초) és un dels llocs preferits pels coreans per anar a passar uns dies i sobretot pels que viuen a Seül, ja que es troba a menys de 200 km. El que la fa tan especial és que té mar, muntanya, llacs on practicar esports aquàtics, gastronomia que gira al voltant del peix i fins i tot aigües termals.

Descobreix que més pots visitar i resol tots els dubtes que tinguis amb el nostre itinerari per Corea.

Què visitar Sokcho

Sokcho és una ciutat de la província de Gangwon on pràcticament tota la vida passa al voltant del Sokcho Tourist Fishery Market i de la platja. El mercat és més petit que el de Busan però no per això deixa de ser interessant visitar-lo i podreu tastar els famosos calamars farcits d’arròs. Els carrers de la vora, principalment Jungang-ro, estan plens de botigues, essent el seu passeig fins al Sokcho Lighthouse un dels més típics de la ciutat.

Al voltant del llac Cheongchoho s’hi aixequen els edificis de la Expo, com per exemple la Torre.

A l’altra punta de la ciutat hi ha el Seorak Sunrise Park, un parc ple d’estàtues on destaca la de les sirenes. Diuen que els veïns van construir-la per recordar l’amor d’una noia cap al seu promès, el qual després de morir a la mar, ella anava cada dia asseure a prop d’on avui hi ha l’estàtua, esperant la mort. A l’altre costat de carretera, veurem l’arc que hi ha al principi del carrer que porta al Parc Natural de Seoraksan. El camí s’ha de fer amb autobús, el 7 o el 7-1 o podeu provar de fer dit, a nosaltres ens va funcionar.

Un clàssic de Corea

El Parc Nacional de Seoraksan, a Sokcho, és, segons molts coreans, la muntanya més bonica del país. Així que amb aquesta presentació va ser l’elegit per nosaltres entre tots els que s’havia de pagar entrada.

Per arribar al centre de visitants s’hi ha d’anar amb l’autobús urbà número 7 o el 7-1, per 1200₩ (o bé fent dit). L’entrada al parc és de 3500₩.

El parc, amb els seus 398237 km² està preparat amb diverses rutes de dificultats diferents. La manera més fàcil és pagar el telefèric (1000 ₩) fins a la fortalesa de Gwongeumseong, que segons diu la llegenda va ser construïda en un sol dia per dos guerrers. Si es vol caminar una mica, una ruta fàcil és la de les cataractes de Biryong i Yukdam.

La ruta que nosaltres vam fer és la de la cova Geumganggul, passant per la roca Biseondae. El principi de la ruta, de dificultat moderada és tranquil. Durant un bon tros amb el riu a mà esquerra fins que el creuem per un pont i entrem al tram final que ens portarà la roca Biseondae.

D’allí, passada la caseta del guarda parc hi ha dues rutes, la que porta al pic Daecheongbong i la que porta a la Cova Geumganggul. El camí cap a aquesta és empinat i difícil. El tram final es fa per escales construïdes a la paret de la roca del pic Mireuk, però el destí final, bé s’ho val. Quan arribes a la cova, de 23 m2, cansat i suat, segurament et trobaràs un grup de padrins trekineros la mar de tranquils. A la cova han fet un santuari budista i t’hi pots preparar un cafè o un te. Fins i tot pots reemplenar la teva cantimplora d’aigua de la cova, ja que hi ha una paret que plora.

Hauries de Saber:

No paguis per deixar les motxilles, amaga-les.

En tornar encara es té temps de visitar les cascades, perquè la ruta és ben fàcil.

Si ens agafa dies de pluja per Sokcho, podem visitar alguns dels seus museus com el Museu de Sokcho sobre la història i la cultura de la zona, el de ceràmica, el dels mussols o el Museu Nacional de la Muntanya.

Hauries de saber:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Sokcho

 • De Yang-Yang a Sokcho fent autoestop. Ens vam posar a la carretera 7, més o menys a les coordenades 38.111771, 128.632986
 • Es pot anar a Seül des de les dues estacions d’autobús, que aquesta vegada estan una mica lluny l’una de l’altra. Des de la Intercity, l’autobús més barat costa W16.300 i l’últim surt als voltants de les 18:30 i des de la Express, el més barat costa W17.000 i l’últim surt a les 19.30h.

Moure’t per Sokcho

 • Tota la part del centre es pot visitar caminant.
 • Per anar al Parc Natural de Seoraksan: autobús 7 o el 7-1. Va per la carretera número 7 i costa 1200W.

Dormir a Sokcho

 • Hi ha un McDonald’s 24 hores.
 • Ens van dir que a la platja s’hi poc acampar però el dia que hi erem nosaltres va ploure i ens vam quedar al McDonal’ds.

Menjar

 • Al mercat

El que et fa estalviar diners

 • Hi ha un McDonald’s 24h on s’hi pot dormir, carregar els dispositius electrònics i wifi.
 • Amagar les motxilles per dins del Parc Nacional, enlloc de pagar pel guardamotixelles (tant car com l’entrada al parc!).

Atractius Turístics

 • Parc Nacional de Seoraksan: obert des que surt el sol fins que es pon. Entrada 3500₩.
 • Guardar les motxilles al centre de visitants: 3500₩ per motxilla. La versió motxillera…amagar-les pel bosc. A la ruta cap a la pedra Biseondae és fàcil embotir-se al bosc, amagar les motxilles darrere una roca i fer la ruta tranquil·lament.
 • Al parc està prohibit acampar però hi ha un càmping habilitat, que només funciona amb reserva trucant al 1670-9201 a un preu de 7000 ₩ de desembre a abril i de 8000₩ de maig a novembre. A parer nostre, massa car per plantar carpa. A Informació i Turisme ens van dir que es pot acampar a la platja de Sockho. Nosaltres vam dormir al McDonald 24h perquè plovia.

Deixa un comentari