• Post category:Cambodja
  • Post last modified:setembre 28, 2020

Ja ho has llegit a la Lonely Planet, no? Has de visitar un poble flotant! Però quin? Perquè quan mires per internet i llegeixes articles de blogs, tot sembla molt artificial, l’únic que falta en aquells pobles és un casino.

No et preocupis a Fuet i Mate on cuidem molt el nostre pressupost (i el teu) et volem ensenyar el nostre itinerari per Cambodja on vam passar per un poble flotant sense turistes.

Kampong Chhnang

La ciutat de Kampong Chhnang es troba a la província homònima, al país de Cambodja. Aquesta ciutat està a 90 km de la capital nacional, Phom Penh, el que la converteix en una excursió d’un dia per visitar un dels famosos pobles flotants del llac Tonle Sap. Com que Kampong Chhnang es troba a la carretera entre Battambang i Phom Penh, podeu aprofitar el viatge entre les dues ciutats per parar aquí unes tres hores i navegar pel llac.

L’altra opció és llogar una moto a Phom Penh i fer una escapada d’un dia. Nosaltres vam optar per aquesta, primer, perquè no vam descobrir el poble fins que a Phom Penh ens en van parlar i segon perquè com que vam fer campament base d’una setmana a Phom Penh, teniem temps.

La ciutat en si no té gran cosa per explorar, possiblement el més interessant és que és un lloc que no està explotat turísticament, i per tant on podreu veure l’ambient local.

No és turístic però no són tontos

El motiu per venir fins aquí és visitar el poble flotant, d’ètnia vietnamita. Només cal que us apropeu al port i allí ja us vindran a buscar les dones remeres. El preu dependrà de la vostra capacitat negociadora, penseu que ella no perdrà mai. A nosaltres ens va demanar 25U$D per la barca i dues hores però vam acabar a 14 UD$. Així que com més sigueu, més barat us sortirà.

Si voleu fer una hora, accepta 10 U$D, però no sé si val gaire la pena, ja que gairebé tarda 1 hora per arribar i tornar del poble flotant. Per la moto, si és que és així com heu arribat aquí, no us preocupeu, la podeu deixar a la botiga de la dona que us portarà de passeig.

L’excursió comença al port amb la barca local però a motor, gairebé 25 minuts fins al poble. Allí para el motor i rema durant una hora i després uns 25 minuts més de motor fins al port de nou. La veritat és que s’ho curra perquè remar no és fàcil. Però no us sapigui greu regatejar els preus, ells s’aprofiten més de nosaltres que nosaltres d’ells.

No genereu desigualtat turística-Lonely-Planet.

La vida flotant

Al poble hi ha de tot, que diria la famosa frase, escola, temple budista, botigues i mercat. El mercat i algunes botigues són barques, així que elles venen a casa teva.

Les cases tenen dos estils, barques adaptades o cases flotants mitjançant bambú. És curiós com no els preocupa la intimitat. La casa característica té tres sales. La del darrera és la cuina, la del mig fa d’habitació i la que dóna al davant és la sala d’estar i habitació amb hamaques.

Tot això te n’adones sense necessitat d’entrar a cap casa perquè, per exemple al menjador, els faltaria una paret, la que dóna al riu. En lloc de paret tenen una tela plàstica que fa de para-sol-pluja que baixen a la nit o quan plou.

El bany és una caseta annexa a la casa i la dutxa és el riu d’aigua marronosa. Al costat, al terra, tenen una caixa amb els productes d’higiene.

Les construccions són de bambú i fulla de palmera o de xapa metàl·lica.

Tota casa té una barca i algunes fins i tot tenen gats, gossos, pollastres i gallines. En alguna ocasió també vam veure petits horts. La base de la seva alimentació és, evidentment, el peix i per això veureu que moltes cases tenen el peix assecant-se, una pràctica molt habitual a tot el sud-est asiàtic.

Els nens aprenen abans a tirar-se a l’aigua que a córrer. No diem nadar perquè no en saben…per anar de casa seva a la dels seus amics, agafen una tapa de congelador, que són de forespan i la utilitzen com a paleta per flotar. Els més petits converteixen el coci amb una barca i com a rem, qualsevol tros de fusta.

La província de Kampong Chhnang és famosa per la seva ceràmica vermella. Per la carretera veureu moto-carros plens fins a dalt d’objectes de ceràmica, de fet, Chnnang significa, precisament, ceràmica. Hi ha gent que aprofita la moto o el tuk-tuk per anar a visitar algun dels pobles ceramistes de la zona. El més famós és Ondong Rossey.

Si esteu a prop de Battambang, podeu anar a Krakor on hi ha el poble flotant de Kampong Luong.

Hauries de saber:

L’imprescindible

Entrar i sortir de Kampong Chhnang

  • Autobús que uneix Battambang amb Phom Penh, el millor preu que vam trobar 5U$D.
  • Llogar una moto a Phom Penh: 7USD l’automàtica i 5 la manual, més 4U$D per la gasolina.

Menjar

  • Al mercat us esperen els preus de locals. 1.000 per l’arròs i 2.000 per l’acompanyament.

Atractius turístics

  • Dues hores navegant pel llac: no pagueu més de 14U$D, la barca.

Què et van semblar els pobles flotants? Saps on n’hi ha un de molt diferent? A Brunei! Explica’ns quin poble has visitat tu i que et van semblar, deixa’ns un comentari i estarem encantats de llegir-lo!.

Deixa un comentari