Japó, Japó, Japó…qui no vol anar al Japó? Però t’han dit que és car i per això ho estàs allargant…Saps que a Kyoto pots fer moltes coses gratis?

Regal: 3 trucs pel Japó que pot utilitzar tothom.

Kyoto és una parada especial dins del Japó, segurament estarà als teus plans i probablement estàs buscant informació per saber què visitar, quan visitar i quants dies estar per Kyoto, la Japó.

No busquis més, has arribat a la resposta a totes les teves preguntes: Kyoto gratis.

Hauries de saber:

Pots fer-te una ruta per Kyoto gratis

Kyoto és per nosaltres especial, no és que ens passes cap anècdota en particular, però la ciutat té un “no sé què” que ens va enganxar.

Vols saber que més vam visitar al Japó? A itinerari pel Japó t’expliquem la nostra ruta i tot el que has de saber si vols anar al país dels cirers.

En aquesta entrada no parlarem tant de les coses típiques de Kyoto que pots trobar en tots els blogs i guies de viatges. Aquí volem explicar-te la Kyoto gratis, per deixar respirar una mica al teu pressupost.

Quants dies per visitar Kyoto

Quants dies es necessiten per visitar Kyoto? Turísticament parlant, a saco, 2, però millor si en tens 3, però millor si et pots permetre passar-hi una setmana.

Si és clar, però pagar-te una setmana a Kyoto, perds tot el pressupost motxiller!

Us contarem un secret i és que a Kyoto hi ha molts hostels que accepten intercanvi de dormir per treballar unes hores netejant, això sí, almenys els que nosaltres vam trobar, no incloïen el menjar. Però també tenim un truc pel menjar!

Per trobar-los, no cal ser de cap xarxa tipus Workaway o HelpX, només cal enviar un batalló de mails i la majoria us contestaran, sigui en positiu sigui en negatiu, però la resposta us l’enviaran el 90% dels llocs on sol·liciteu intercanvi.

que visitar a kyoto gratis

Voleu saber un altre secret i aquest és molt bo? La majoria no tindran cap problema en pagar-vos, si teniu el permís de treball. Per tenir-lo només necessiteu anotar-vos a un curs, per accedir al visat d’estudiant que també us dóna dret a treballar.

La majoria de llocs paguen a 10 dòlars l’hora! Total que treballes 4 o 5 hores al dia, tens dormir gratis i et guanyes entre 40 i 50 dòlars al dia. Així es pot gaudir de Kyoto!

Tot això us ho expliquem amb l’espina clavada perquè si bé vam aconseguir els contactes, no teníem el permís. A més en aquell moment encara no sabíem que a Kyoto es poden fer moltes coses gratis. Veníem de fer un intercanvi de feina a canvi de menjar i dormir i volíem començar a gaudir del Japó. Error, ara, ens haguéssim quedat més dies!

A més a més, després vam descobrir un molt bon truc per gastar molt menys en menjar, un truc que havíem llegit, però que mai ningú ens havia explicat la segona part. Com que no volem que et passi el mateix, t’expliquem tots els trucs motxillers que vam fer anar pel Japó. No aptes per tots els públics.

Kyoto Gratis

Kyoto és d’aquelles ciutats que ens encanten, a part de ser gran, combina la modernitat i la tradició, dona opcions culturals i d’oci i també existeix una Kyoto gratis. Així que si vols passejar per Kyoto sense gastar un Yen, agafa el teu mapa i vés marcant els punts.

museus gratis kyoto japo

Primer de tot, una petita introducció a Kyoto (京都市) és una ciutat de la prefectura homònima. Kyoto va ser capital del Japó durant més de 1.000 anys i afortunadament es va salvar dels bombardejos nord-americans durant la Segona Guerra Mundial. Fetes les presentacions, anem per feina.

Dia 1, Kyoto gratis

La nostra ruta del primer dia va ser de caminar força, però perquè la vam començar a Kyoto Station, on dormíem, literalment.

En total vam caminar uns 5 km, una hora, fins a arribar al nostre primer destí, el jardí del Santuari Heian Jingu, ja que just el 2 de juny hi havia entrada gratuïta. Casualitats de la vida.

Malgrat la llarga caminada, vam aprofitar per anar fent ruta, així que vam arribar fins al Riu Kamo i vam seguir caminant per la riba, tot un passeig que segons les hores del dia va canviant d’animació.

A l’alçada de Shijo-dori vam deixar la riba i vam anar cap al carreró Pontocho, ple de bars que fan de Kyoto un lloc increïble.

que visitar a Kyoto

Després vam seguir per la vora del canal Takase i pel carrer kiyamachi, fins a la seva fi i allí vam travessar el riu Nijo, tot i que és millor fer-ho un pont abans, passant per Noamon i seguir el canal del llac Biwa.

El camí et va portant fins al Museu Municipal d’Art, darrere del parc Okazaki i d’allí al jardí del santuari Heian Jingu.

Aquest jardí és un bon exemple per veure un jardí japonès, però insistim en el fet que si no teniu la reverenda sort de què el dia que el visiteu sigui gratuït, potser no cal pagar l’entrada.

Durant la vostra estada al Japó segurament veureu altres jardins i si aneu a Himeji, per 40R més als 1.000 de l’entrada pel castell blanc, teniu entrada al jardí del costat del castell.

jardins del japo

Si no haguéssim anat al jardí del Santuari Heian Jingu, haguérem anat directament al Palau Imperial, d’entrada gratuïta. L’avantatja d’haver-hi anat, és que pel camí ens vam trobar amb el Kumano Shrine i a prop, d’aquest el Temple Shogo-in. Tots ells d’entrada gratuïta, com tots els temples que entrarem a Kyoto.

Aprofita per visitar temples gratuïts.

El primer, el Kumano, va ser fundat el 811 pel monjo Nichiren. El segon, que es troba a prop de la Universitat de Kyoto, va ser fundat fa uns 900 anys enrera, però els edificis actuals només tenen 300 anys, ja que els originals es van cremar.

El destí final és Shokoky Temple, que per fora es pot veure, però si s’hi vol entrar, s’ha de pagar 800¥ i d’allí al Santuari Shimogamo, que aquest sí que és gratuït i realment un santuari.

Dia 2, Kyoto gratis

Després del primer dia per la capital cultural del Japó, toca anar visitant una de les imatges més emblemàtiques del país del sol naixent, el santuari de Fushimi Inari-Taisha o el santuari de les portes vermelles.

Aquest santuari es troba només a 2,5 km de l’estació de trens central de la ciutat, així que tenint en compte els preus del Japó, caminar mitja hora no sembla res desbaratat.

Hauries de Saber:

Pots caminar fins al Fushimi Inari-Taisha

El recorregut habitual pel santuari és de 4 km, en pujada, però no es fa gens pesat, ja que a cada racó et pots aturar per fer alguna fotografia a les més de 40.000 portes que és calcular que hi ha.

A més a més, el santuari està obert 24 hores al dia, per tant, pot ser una opció anar-hi a la nit per veure sortir el sol o al revés, quedar-se fins al tard per veure la posta.

com anar a Fushimi Inari-Taisha

El santuari Fushimi Inari-TaisAha està dedicat a Inari, que és l’esperit de l’arròs, i que al Japó es tradueix en l’esperit dels comerciants, ja que tenir una bona collita d’arròs et permetia vendre’n l’excedent i tenir prosperitat.

Va ser el clan Hata, al segle VIII, qui va consagrar a Inari com l’esperit de l’arròs i també del sake.

Els japonesos tenen dues maneres de rendir-li homenatge i això ho podreu apreciar amb les diverses figures de guineus que us trobareu al llarg de la ruta o amb portes Torii, quan han acabat fent un túnel.

Les guineus, anomenades kitsune, són els missatgers a la Terra del deu Inari i se li posa arròs entre les dents, precisament perquè Inari és l’esperit de l’arròs. Algunes guineus porten a la boca, una clau, que representa la clau del graner d’arròs.

La raó de la gran quantitat de portes Torii és que la gent les dóna al santuari per tal d’obtenir negocis satisfactoris amb l’objectiu que el seu comerç fructífer. Les portes Torii són el símbol dels santuaris shintoistes del Japó.

Si vols llegir més sobre el shintoisme al Japó, et deixem l’enllaç a la nostra entrada. Entendràs moltes coses!

D’una manera molt breu, el shintoisme és la religió primitiva de les illes del Japó i rendeix homenatge a les forces de la natura, com per exemple els vents, les muntanyes, els animals, etc. (entenent això, es pot entendre perquè al manga sempre apareixen animals personificats). Les portes Torii simbolitzen el pas del món real al món diví.

que visitar a Kyoto gratis

Per internet trobareu molt bones guies sobre el santuari, amb explicacions dels seus temples i subtemples, així com les diferents rutes que podeu seguir. Com que nosaltres només hi hem estat una vegada, no podem parlar amb gran coneixement del recinte, per tant, només farem un breu resum per situar-nos i a partir d’aquí, que cadascú busqui la ruta que més s’adapta a les seves expectatives i possibilitats.

El santuari data de l’any 711, però es trobava al sud-oest de Kyoto. No va ser fins al 816 que es va reubicar a la posició actual. En entrar al recinte del santuari hem de travessar la porta Romon, que data de 1589, com a donació del líder Toyotomi Hideyoshi. A continuació ens trobem amb el saló Go Honden i la porta Sakura-mon, per arribar a la cima, hem de passar pel camí que formen els portes Torii on a dalt de tot del turó Inari hi ha el santuari principal.

Al cap d’uns 30 minuts de pujada hi ha la intersecció Yotsutsuji, que és el punt d’inflexió entre continuar pujant o començar a descendir.

El temple principal és el Okusha Hohaisho, que data del 1499, malgrat que va ser destruït per un foc 3 segles després. L’edifici actual va ser reconstruït el 1975.

Amb la visita al santuari Fushimi Inari-Taisha, tornada cap a Kyoto, caminant, ens pot servir per visitar el terme municipal de Fushimi i alguns temples, com per exemple el Tofukuji Temple. Tots ells formen part del Kyoto gratis.

Ja a Kyoto, podem visitar el temple Higashi Honganji, gratuït i de budisme shin. Una de les característiques d’aquest temple, és que les cordes que van utilitzar per moure les pedres, van ser fetes de cabell humà que van donar els feligresos.

Per entrar al temple, passarem per la porta de 28 metres d’alt, anomenada Goeido-mon i considerada una de les Tres Grans Portes de Kyoto. L’edifici principal és el dedicat al fundador de la rama Shinran del budisme i s’ha convertit en una de les estructures de fusta més grans de la ciutat.

ruta per kyoto 3 dies

Un altre temple que queda pels voltants i també de la mateixa rama del budisme, que l’anterior, és el Temple Nishi Honganji, també d’entrada gratuïta. La història dels dos temples està relacionada entre ells i tot va començar quan la filla petita de Shinran, el fundador d’aquesta secta del budisme, coneguda com a “Terra Pura”, va construir un mausoleu per consagrar les despulles del seu pare. Tres-cents anys més tard, el 1591 es va construir el temple Nishi Honganji i poc temps després, el 1602, el temple Higashi Honganji.

També per aquesta zona hi ha el Temple Toji, declarat Patrimoni de la Humanitat, per la Unesco, però l’entrada al recinte costa Y500, així que queda exclòs de la nostra ruta.

Dia 3, Kyoto gratis

Últim dia que dediquem a Kyoto, però si us som sincers, si els diners us ho permeten, passeu-hi una setmana perquè segurament és d’aquelles ciutats que tenen molt més enllà del que ofereixen les guies de viatge.

Seguim la nostra ruta pel Japó, en aquesta Kyoto gartis, fent un mix de diverses activitats que ens permetran acabar-nos de fer una idea de Kyoto i del Japó.

Evidentment, visitarem alguns temples, ja que és un dels aspectes característics del país, conjuntament amb els castells.

A Kyoto gratis podem visitar un temple dedicat als porcs senglars, el Gó o un als esports, el Shiramine.

temples budistes diferents

Si volem aprofundir en la indumentària, podreu visitar un dels museus gratuïts de la ciutat és el Nishijin Textile Center on es pot veure una exposició de telers i de les diferents tècniques de tèxtil i fins i tot, podràs gaudir d’alguna desfilada de moda (els diumenges a les 15.00h).

Hauries de Saber:

A Kyoto hi ha museus gratis.

Un lloc on passejar una estona i deixar-se portar per Japó és la zona comercial Onishi Kyosenolo o per Nishiki Food Market, un lloc, on només a base de degustacions gratuïtes us podreu fer una idea del “vermut” japonès.

Una altra zona de degustacions és al carrer Mission Gion.

Un dels barris que no podem deixar de visitar a Kyoto gratis és el barri de les geishes, on a part de l’arquitectura tradicional hi podrem veure una gran quantitat de noies vestides amb el vestit tradicional. El carrer més fotogènic és, segurament, Nawate amb Shinbashi.

Un altre carrer típic del japó és el Hana-mi-koji, on avui en dia, gairebé totes les cases han estat recuperades i dedicades a restauració.

turisme kyoto japo

Una opció bona en qualsevol ciutat és buscar un lloc on hi hagi gent i gaudir de les vistes, observar la “fauna local”. A Kyoto podem fer-ho parc Maruyama, on hi ha el temple Yasaka, un santuari shiontista.

Al sortir del parc podem anar cap al temple Kenninji caminant els pocs més de 1 km que ens hi separa. Aquest temple segueix la filosofia zen, de fet és el més antic del país, que data del s.VII. Segons diuen està construït damunt d’un llac subterrani per tal de facilitar que el deu de l’est tingui l’aigua necessària i afavorir el benestar de la zona.

A prop del temple Kenninji, hi ha el Ryosuku-in i al davant d’aquest ens cridarà l’atenció un cartell que hi diu que estem davant del museu més petit del món de Ukiyo-e amb un horari d’obertura molt particular: d’ençà que s’aixeca el propietari fins que se’n va a dormir o fins que té ganes.

El particular museu és el rebedor d’una casa particular on podem veure un seguit de làmines de Ukiyo-e, una tècnica de pintura japonesa amb influències dels impressionistes europeus.

De camí a l’estació de trens, encara passarem per un altre temple, el Toyokuni.

kyoto secreta

L’única despesa que vam realitzar a Kyoto va ser per entrar al Museu del Manga i sincerament un dels errors més grans que hem comès en aquest viatge. L’entrada costa Y800 i en realitat és una biblioteca.

És cert que té una col·lecció immensa de manga i fins i tot un petit recull de còmics mundial on es pot trobar exemplars de Mortadelo i Filemon en castellà o de l’Astèrix i l’Obelix en francès, però no aprens res tècnicament parlant.

L’únic destacat és que tenen una secció en català on hi ha la primera col·lecció dels mangues de Bola de Drac, els que el Goku és petit, en català, el meu primer llibre de manga llegit. En fi, que per pagar, gairebé 8U$D, millor entrar en una llibreria i ja fas el fet.

Hauries de Saber per visitar Kyoto gratis:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Kyoto

  • Anar de Nara a Kyoto: tren que surt de Nara per 620¥ i arriba a l’estació Kyoto Station. Que està oberta tota la nit
  • Anar de Kyoto a Kanazawa: si es vol aprofitar el passe d’autobusos, s’ha de viatjar a Tokyo durant el dia, des de les 9:45 a les 18:45 i a la mateixa estació, Shinjuku Station, surt l’autocar cap a Kanazawa a les 23:15, arribant a les 07:55 del matí.

Moure’t per Kyoto

  • Caminant, es camina molt però no deixes de sorprendre’t a cada pas.

Dormir a Kyoto

  • A l’estació de trens Kyoto Station s’hi pot dormir.
  • Guardamotxilles al centre comercial Aeon Mall Kyoto 400.

Menjar

  • Al centre comercial Aeon Mall Kyoto, al costat de la Kyoto Station, hi ha descomptes en el menjar de entre 50 i el 70%. Per saber com aconseguir-los, escollint el que vols menjar, llegiu l’entrada 3 trucs per viatjar pel Japó que pot utiltizar tothom

El que et fa estalviar diners

  • És més barat el guardamotxilles del centre comercial que el de l’estació de trens.
  • A l’estació de trens Kyoto Station s’hi pot dormir.
  • Al centre comercial Aeon Mall Kyoto, al costat de la Kyoto Station, hi ha descomptes en el menjar de entre 50 i el 70%. Per saber com aconseguir-los, escollint el que vols menjar, llegiu l’entrada 3 trucs per viatjar pel Japó que pot utiltizar tothom
  • Hi ha molts temples i museus gratuïts.
  • A l’estació de trens hi ha una informació i turisme que us donaran una guia de Kyoto i un mapa.

Atractius turístics

  • Jardí del Santuari Heian Jingu: 600¥. El 2 de juny és gratuït.
  • Palau Imperial: Entrada gratuïta. Hi ha visites guiades en anglès a les 10:00 i a les 14:00 i dura 50 min. Si es fa per lliure, amb 30 minuts està tot visitat.
  • Per ajudar-te a preparar la ruta: www.japanvisitor.com

Què és el que més t’ha agradat de Kyoto? Quina va ser la teva ruta? Tens algun dubte?

Deixa’ns un comentari amb els teus pensaments.

Deixa un comentari