Japó és car. Aquesta frase ja l’has escoltat abans, oi? Però no tens magnitud de què vol dir car…bé, t’ho deixarem descobrir pel teu compte. El que sí que t’expliquem són 3 trucs per viatjar pel Japó que pot utiltizar tothom.

Des de Fuet i Mate et volem recopilar 3 trucs per viatjar pel Japó, que ja hem explicat en diferents entrades i que faran la diferència al teu viatge, sigui quin sigui el teu pressupost i sigui quina sigui la teva manera de viatjar.

Hauries de Saber:

Sempre hi ha alternatives per no ser tant guiri

Primer de tot, si viatges amb pressupost motxiller, et recomanem visitar “Japó amb Pressupost Motxiller” ja que allí t’expliquem tots els secrets per sobreviure al Japó.

És cert que a vegades vam menjar molt poquet o que altres vegades vam dormir en estacions de trens i fins i tot en McDonald’s 24 hores, però també és cert que amb 20 dies al Japó, ens vam gastar 14,10 U$D per persona i dia. Això sense comptar els dies que vam estar treballant a canvi de dormir i menjar. O sigui amb 20 dies de turisme cru i pelat vam gastar menys de 15 dòlars cadascú.

trucs viatjar japo

Com ho vam fer? Utilitzant els trucs que vam anar aprenent i alguns dels quals pots aprofitar tu, encara que no vulguis viatjar motxiller.

No siguis badoc, no paguis de més per no llegir aquests 3 trucs pel Japó que pot utitlitzar tothom, siguis motxiller o t’agradi anar a hotels.

TRUC 1: Anar a Nikko des de Tòquio Pagant la Meitat

Ens va cridar molt l’atenció que al costat de l’estació de Shinjuku, a Tòquio, hi hagués gent fent cua en una botigues que semblava que venguessin cupons de descompte. Primer vam passar de llarg, però al tornar del nostre dia per Tòkio i vam tornar a passar.

Hauries de Saber:

Pagaràs la meitat

Efectivament, descomptes per concerts de música, per obres de teatre i fins i tot pel restaurants de menjar ràpid. De fet, això va ser el que ens va fer perdre la por, veure un descompte pel McDonald’s.

Primer vam preguntar a gent del carrer i desprès ja vam perdre la vergonya i vam anar a preguntar a diverses botigues, totes ens explicaven el mateix i totes les versions coincidien, el fet era autèntic i legal!

Aquí podeu trobar un bitllet cap a Nikko per a Y1390, a utiltizar el dia que vulgueu. L’únic que s’ha de tenir en compte és que el biltlet no és express i que per tant s’ha de canviar 4 vegades de tren i és més lent. Però ho heu sentit bé, només 1.390 yens!

Això no ho expliquen a cap guia.

Et deixem les pistes i un resum perquè no tinguis por d’utilitzar el primer dels 3 trucs per visitar Japó.

Al costat de les barreres, a l’estació de trens, per entrar a l’andana, hi ha l’oficina d’informació de la línia Tobu. entreu, ensenyeu el vostre bitllet barat i totalment legal i us explicaran com heu de fer els transbords.

3 trucs pel japo car

Un resum amb els horaris que nosaltres vam fer (hi ha molts més horaris). S’ha d’agafar el tren direcció Minamikurihashi però baixar al cap de dues estacions, a Hikifone (surt 7:51 i arriba 7:58). Allí podeu canviar a l’expres cap a Minamikurihashi (TN03) (surt 8:08 i arriba a les 9:09).

Allí, a l’andana del davant canviar direcció Shintochigi (TN12) surt a les (911 i arriba a les 9:50). El pròxim tren ja pota a la línia Tobu-Nikko (TN25) (surt a les 10:04).

El trajecte és llarg, sembla difícil però quan veus el mapa no ho és i davant de qualsevol dubte, pregunteu a la gent que espera trens. La part positiva, passeu a pagar la meitat de gairebé uns 14€.

Perquè has d’anar a Nikko? Perquè és molt xulo! Et deixem l’enllaç de la nostra experiència.

TRUC 2: Menjar a Kyoto pagant la Meitat

Al costat de l’estació de trens de Kyoto, concretament al centre comercial Aeon, hi ha un supermercat dels que SÍ que fan descomptes en el menjar. Però atenció que no és tan fàcil com us ho venen a molts blogs de viatge.

El segon truc dels 3 trucs per viatjar pel Japó que pot utilitzar tothom bé amb treball de camp. No hi ha res com observar a les padrines i aprendre!

Preneu nota: a partir de les 18:30 fan descomptes que aniran incrementant a mesura que vagi passant el temps, fins cap a les 21:15. Una cosa que vam aprendre, si voleu escollir el que menjar (en lloc de conformar-vos amb les sobres) és que heu d’arribar al super cap a les 19:00, com a molt tard, i fer una ronda de reconeixement del menjar que ja està rebaixat. Quan hàgeu escollit el que voleu, agafeu la safata, aquest punt és la clau, i espereu-vos.

Mirant les padrines vam aprendre a comprar bonic, bo i barat.

Cada vegada que vegeu el responsable del super que torna a passar per la nevera on hi hauria d’haver la vostra safata, apropeu-vos, ensenyeu-li i deixeu-la de nou a la nevera, just davant vostre. Ell la tornarà a marcar, amb el nou descompte. Torneu-la agafar i repetiu l’operació fins que com a mínim estigui al 50% de descompte.

descomptes al supermercat del japo

Veieu a la foto de dalt que hi ha com 3 etiquetes solapades de descomptes? Mireu el preu, de 398 a 100 yens!

Segons quin menjar i si és cap de setmana, pot arribar a rebaixar-se fins un 75%. Per aconseguir aquest descompte heu d’estar-vos al super fins passades les 21:00.

Hauries de saber:

T’has de passar estona al super, per aconseguir bons descomptes i escollir què menjar.

Hem d’afegir que no totes les safates arriben a tenir aquest descompte. Nosaltres vam sopar un dia un peix per ¥260, rebaixat al 50%, amb una safata d’arròs blanc cuinat de 200gr per 90¥ (l’on demà vam trobar el peix rebaixat fins a un 75¥%, a 130¥).

A la planta superior del centre comercial hi ha una zona amb taules i cadires per menjar i al supermercat hi ha microones per escalfar-te el menjar.

TRUC 3: Viatjar i no pagar per dormir

El tercer trucs dels 3 trucs per viatjar pel Japó és el més fàcil, el més lògic i el que més gent acostuma a fer. Viatjar de nit, però atenció que s’ha de fer una jugada mestra. S’ha de pensar molt bé la ruta per tal d’aprofitar al màxim els viatges nocturns.

Nosaltres la vam fer i revisar fins a 3 vegades, perquè s’ha de complir amb les condicions de la companyia WillerExpress i amb la nostra.

Les condicions de la companyia WillerExpress pel un passe de viatge (almenys al 2017):

  • viatjar 7 dies
  • fent 3 viatges per dia com a màxim
  • viatjar de dilluns a dijous
  • passe vàlid durant 3 mesos

La nostra condició

  • viatge prou llarg per dormir a l’autobús
La clau és viatjar pel Japó amb temps.

S’ha de tenir present que no totes les rutes que ofereix la companyia entren a l’opció dels Passe (nosaltres vam haver de canviar la nostra ruta general 3 vegades fins a trobar la més òptima, a parer nostre).

Us deixem el plànol de la nostra ruta, que no s’enten res de res jajaja. Les ciutats marcades en color verd són les que hi arriba el Passe i les rutes, hem marcat per colors la que vam fer cada dia.

Per exemple, un dia vam anar de Kyoto a Tokyo i a Kanazawa, ruta rosa. Això vol dir que vam passar el dia a Tokyo i durant la nit vam anar a Kanazawa. Vam estar poques hores a Tokyo, però no és un problema, perquè ja hi haviem estat i només la vam utiltizar com a pont.

A com moure’t pel Japó us hem deixat la ruta explicada amb els horaris, que potser ajuda a entendre millor aquest mapa.

ruta optima truc japo

Perquè diem que s’ha de viatjar amb temps? Perquè a vegades el camí més curt, no és el més barat. Potser et convé anar de Kyoto a Kanazawa, passant per Tòquio, en lloc d’anar a Osaka directament que potser seria el més eficient, quant a kilòmetres i temps.

D’aquesta manera es viatja de nit i no es paga allotjament.

També s’ha de tenir en compte, que aquesta opció de passe que us hem explicat, no es pot utiltizar els caps de setmana, per tant haureu de caure en una ciutat gran (recomanació Kyoto) el divendres al matí i marxar-ne el dilluns.

A “Com moure’t pel Japó” t’hem explicat exactament la ruta que nosaltres vam fer per optimitzar al màxim el transport i encara ens va sobrar un viatge, que vam regalar a uns altres motxillers.

Extra Extra

No us compreu cap guia de turisme, aneu sempre a les oficines de turisme, la informació que tenen és espectacular! Del millor que hem trobat mai.

Així ens va anar, exactament, la nostra aventura pel Japó. Potser hauriem de fer la taula comparativa amb el que NO ens hem gastat…

les nostres despeses pel japo desglossades

Per poder estirar el pressupost de 6 mesos, a 1 any, vam anar descobrint trucs com aquests en altres països, a l’apartat de Hauries de Saber per Àsia, en trobareu més.

Com per exemple, com anar de Laos a Cambodja pagant la meitat una de les nostres preferides. Perquè ens la vam currar sense haver llegit res abans. L’exemple de que durant el viatge “ens vam anar fent grans”.

Si teniu algun truc de l’estil fuetero, compartiu-lo i així anirem creant una base per ajudar-nos entre tots. Per qualsevol dubte o sugerència, no dubteu en deixar un comentari.

This Post Has One Comment

Deixa un comentari