Quin itinerari pel Japó pots fer si portes un pressupost motxiller? El que vulguis! Això sí, hauràs d’estrenye’t el cinturó.

Espera, no marxis! Vols fer Japó per motxillers i els preus que trobes per la xarxa t’esfereixen? Dormir per 10U$D la gent ho troba correcte per un pressupost motxiller? Si t’agrada l’aventura de veritat, estàs al lloc ideal. Amb aquest itinerari pel Japó i els nostres trucs motxillers podràs mantenir el teu pressupost motxiller.

El teu itinerari pel Japó ja no serà un mal de cap ni de butxaca.

Viatjar pel Japó és car, però si tens ganes de fer un viatge molt motixller, podràs posar Japó al teu itinerari.

No t’enganyem, però amb els els 3 trucs per viatjar pel Japó que pot utiltizar tothom, tot et serà més fàcil per preparar el teu itinerari pel Japó.

Tot el que necessites pel teu itinerari pel Japó

Idioma

Al Japó parlen japonès i utilitzen tres caràcters kanji, que deriven dels hanzi que són els xinesos, els kana que es divideixen en els hiragana i els katakama que van ser creats per a les dones.

Els primers fan referència a les paraules japoneses i els altres pels estrangerismes o les paraules que provenen de l’exterior, com televisió.

itinerari pel Japó

No cal preocupar-se gaire, ja que hi ha moltíssima gent que parla anglès i moltes de les informacions estan traduïdes.

Requisits d’entrada

Per entrar al país no necessitem visa, ni els catalans, ni els argentins. A la duana et posen un segell que permet viatjar 90 dies pel país.

90 dies pel Japó dónen molt de sí, però potser no tant el teu pressupost. Per això, el Japó potser un d’aquells països per descansar, sempre que treballeu a canvi de dormir i menjar (com a mínim).

Si pots entrar amb una visa d’estudiant, podràs aconseguir algunes feines, que també t’ajudaran a planificar millor el teu itinerari pel Japó.

Punts d’entrada al Japó

Per entrar al país és pot fer per aire o per mar, ja que és un arxipèlag.

En el nostre cas vam trobar un vol des de Tianjin, a la Xina, fins a Tòquio i per sortir ho vam fer per mar, amb el ferri de Fukuoka a Busan, a Corea del Sud. 

curiositats japo

Tòquio té dos aeroports, si podeu triar arribeu al de Haneda, ja que està molt més a prop de la ciutat i us costarà menys diners anar cap a Tòquio.

Hauries de saber pel teu itinerari pel Japó:

No et refiis de les despeses que trobis a qualsevol blog.

A més a més, els diumenges, el tren de l’aeroport a la ciutat de Tòkio és gratuït! Coordina la teva arribada o sortida del Japó amb diumenge.

Assegurança de viatges

Per entrar al Japó no és obiligatori portar assegurança de viatges. De fet, el país és tan car, que quan busques assegurances de viatge pel món, USA i el Japó sempre queden exclosos.

Per això et presentem l’assegurança de IATI Seguros. A través del següent enllaç tindràs un 5% de descompte a l’assegurança que millor s’ajusti a les teves necessitats, i nosaltres rebrem una comissióp er la col·laboració.

Iati seguros

Fa falta portar assegurança al Japó? No és obligatori, però la veritat no és mala idea, ja que els preus aquí són caríssims i si tens algun problema mèdic, la teva targeta es quedarà tremolant. Ara, tampoc em mentim, nosaltres no en  portàvem, però tampoc ens va passar res.

Moneda

La moneda oficial és el ien que podeu veure escrit com o amb la seva forma kanji .

Al març del 2017 respecte al dòlar americà estava a 108. Es pot canviar en qualsevol banc o casa de canvi.

Electricitat i aigua

Es necessita un adaptador pels aparells electrònics catalans i un conversor de corrent, ja que al Japó utilitzen 110V.

Als McDonald’s podreu carregar sense problema, però moltes vegades la planta que te carregadors no te internet…

Es pot beure l’aigua de les aixetes, a no ser que diguin el contrari.

Com moure’t pel Japó

Hi ha dues manera per moure’t pel Japó amb tren o amb autocar, l’opció dependrà una mica del teu itinerari pel Japó.

Tot i així nosaltres recomanem l’autocar, amb el pase WillerExpress. A Com Moure’t pel Japó, justifiquem aquesta afirmació, a més a més, veuràs sobre mapa el nostre itinerari pel Japó per treure’n el màxim rendiment al pase.

transport al japo

La despesa del pase del WillerExpress no la veuràs en el nostre indicador ja que ens el van “regalar”. En un dels llocs que vam treballar a canvi de de menjar i dormir, vam pactar una setmana més amb les mateixes condicions i li vam afegir que ens pagues els dos passes.

La nostra ruta al descobert amb EL WILLEREXPRESS

Viatjar pel Japó és molt senzill, fins i tot es pot fer dit, sense problemes. Quan preparis teu itinerari pel Japó, despreocupat del transport.

Les comoditats pel vostre itinierari pel Japó

No cal comprar paper de WC i hi ha banys públics i gratuïts tant pel carrer com a les estacions de tren i metro. Totalment recomanable anar als waters que t’escalfen les cuixes i et netegen el cul.

Hi ha xarxes obertes de wifi gratis a les botigues, als supermercats, als restaurants, a les estacions de tren i metro, als autocars, al carrer, etc.

Gastronomia del Japó

El menjar, per pressupost motxiler, és car fins i tot als supermercats. Als restaurants l’opció més econòmica ronda entre els 500 i els 60¥ i als supermercats entre els 300 i els 400. Sempre es pot menjar pa (una bossa de pa de motlle amb 6 llesques però són unes llesques més gruixudes que les nostres, molt més tendres i més bones) i una llauna de sardines per 200¥.

Als supermercats, vora les 20:00 fan descomptes al menjar envasat, però no és fàcil trobar el super dels bons descomptes. Hi ha unes botigues, equivalents als nostres tot a 100, que es diuen 100¥ on podreu comprar tres paquets de noodles o un de pasta per 100¥.

que menjar al japo

A totes les ciutat, a partir d’una hora concreta, els supermercats baixen els preus del seu menjar fresc. Però només a Kyoto vam trobar un supermercat on el descompte era realment bo, apte per a pressupostos motxillers. Hem escrit Kyoto gratis, perquè puguis estar a Kyioto tants dies com desitgis i gaudir del teu itinerari pel Japó.

Allotjament al Japó

Doncs aquí o no et podem ajudar gens o et podem ajudar molt. Perquè no vam pagar cap nit per dormir al Japó.

Aquí vam fer HelpX, és a dir, treballar a canvi de dormir i menjar. També vam dormir als autocars, fent un itinerari estrella (t’ho expliquem a 3 trucs per viatjar pel Japó) i també vam dormir a les estacions de trens.

En resum, que 0€ en despesa d’allotjament. Bé, no és cert, nosaltres contem com a despesa d’allotjament les taquilles on deixàvem les motxilles, per això veuràs al nostre gràfic de desespes pel Japó, que hi ha una part dedicada a l’allotjament.

Més informació pel teu itinerari pel Japó

Japan-guide: no us cal comprar una guia (els diners de la guia, us faran falta per viatjar per Japó). Aquesta web ofereix informació turística, rutes, informació de com viatjar, on dormir, etc. Espectacular! Ens hem fet molt amics.

Turismo-japon: el complement de l’anterior amb castellà.

El nostre itinerari pel Japó

Aquí t’expliquem nostre itinerari pel Japó, perquè puguis agafar idees, per preparar la teva ruta ideal.

Del que nosaltres vam visitar recomanem: un parell de dies a Tòquio (ja hi tornareu), anar a Nikko a passar el dia (potser podeu acampar pels voltants de la cascada) i d’allí a Matsumoto. Ara comença una ruta estranya a fi d’aprofitar el màxim possible el passe de 7 dies de WillerExpress. De Matusmoto a Hiroshima, parant a Nagoya on tindrem temps per visitar la ciutat i amb escala a Osaka, que no tindrem temps de res.

Després de passar el dia a Hiroshima, a la nit podem viatjar cap a Osaka, on hi arribarem a les 7.00 del matí. Durant aquell dia podrem visitar Osaka i després anar cap a Nara. Si podeu anar a Nara abans que es pongui el sol, millor, ja que a Nara sembla que es pot acampar (veure l’entrada de Nara). De Nara, un o dos dies, cap a Kyoto on podeu passar tant temps com la vostra butxaca us ho permeti.

El pròxim destí és Kanazawa, la ciutat dels samurais. Per anar de Kyoto a Kanazawa s’ha de passar per Tòquio, amb el que tindrem tot un altre dia a la capital del país. A Kanazawa s’hi pot anar i tornar en un dia, des de Tòquio, viatjant a la nit. Aquell dia també estarem per Tòquio fins a les 22.00 de la nit que agafarem un altre autobús fins a Himeji. Després de veure el castell, a la tarda ja podem agafar un tren cap a Kobe i d’allí a Fukuoka, final del viatge.

que visitar al japo

La nostra ruta per Japó va ser: Tòquio, Kamakura, Nikko, Shibu Onsen (només perquè hi vam treballar a canvi d’allotjament i menjar), Shibu Kohen i Yudanaka perquè estan aprop de Shibu Onsen, Matsumoto, Nagoya, Hiroshima, Osaka, Nara, Kyoto, Kamakura, Himeji, Fukuoka. Si mireu al mapa, la ruta és rara, però viatjavem de nit.

Les Despeses del nostre itinerari pel Japó

Tòquio: 4 dies a Tòquio ciutat (ideal 4 dies per la ciutat i dos dies per escapades a Kamakura i Nikko).

 • Entrar a Tòquio:Tren de l’aeroport de Haneda a Tòquio: per ser diumenge 500¥.
 • Dormir: a l’estació de trens. Per veure el preu de deixar les motxilles consulta l’entrada “Pressupost Motxiler“.
 • Menjar: Convenience store a una mitjana de 1.8 dólars per persona i dia.
 • Transport urbà: Metro: 1200¥pase de 72 hores. Altament recomanable, de fet nosaltres és la primera vegada que paguem per un passe de transport.

Kamakura: 1 dia, anar i tornar a Tòquiio (ideal: 1 dia anar i tornar però si només podeu fer una escapada des de Tòquio, prioritzeu Nikko).

 • Entrar a Kamakura: tren des de Tòquio anar i tornar:1470¥.
 • Entrades turístiques: entrar a un temple ¥200 (no val la pena pagar-lo)

Nikko:1 dia, anar i tornar a Tòquio (ideal: 1 dia anar i tornar però si teniu més temps us podeu quedar una nit i recorre els voltants)

 • Entrar a Nikko: Tren des de Tòquio compreu-lo a les botigues de venda de cupons de descompte, costa gairebé la meitat de preu. 1390¥.
 • Entrades turístiques: entrada al temple ¥1300 (si no ho voleu pagar, no val la pena anar a Nikko)

itinerari pel japo

Shibu Onsen: 30 dies ( ideal un dia, si és que hi voleu). Aquests dies vam estar treballant a canvi de menjar i dormir, per tant només entren a les despeses persona/dia, el dia que vam arribar, el que vam anar a Shiga Kogen i el dia de marxar.

 • Entrar a Shibu Onsen: Autocar de Tòquio a Nagano: 2500¥, autocar nocturn. Tren de Nagano a Yudanaka: 1140¥. De l’estació de trens de Yudanaka a Shibu Onsen: caminar.
 • Dormir: els preus no baixen de 3000¥però hi ha un hostel on pots dormir I menjar a canvi de treballar 5 hores diaies, 5 dies a la setmana. Per més informació envieu-nos un e-mail o un comentari. Nazaru Hostel és l’opció motxilera del poble, tot i que a preus japonesos. Un truc: feu el check in el més abiat possible i encara que hagueu demanat dormitori és fàcil que tingueu una habitació estic japonès.
 • Menjar: vam treballar a canvi de menjar i dormir.

Shiga Kohen i Yudanaka: les vam visitar perquè estavem treballant a prop. Per veure les despeses i com anar-hi des de Shibu Onsen, veure l’entrada corresponent.

Matsumoto: un  dia i una nit (ideal unes hores)

 • Entrar a Matsumoto: Tren de Yudanaka a Nagano per 1140¥i desprès un altre tren de Nagano a Matsumoto: 1160¥
 • Dormir: a l’estació de trens o d’autocars.
 • Menjar: Convenience Store per 1,5 dòlar per persona.
 • Entrades turístiques: castell 610¥. Inclou l’entrada al museu. Veure l’entrada de Matsumoto que us donem un truc per estalviar en l’entrada del castell.

Nagoya: unes hores (ideal unes hores, si és que hi voleu anar)

 • Entrar a Nagoya: Autocar de Matsumoto a Nagoya 2800¥
 • Dormir: viatjar de nit però durant el dia Guardamotxilles per 700¥ dues motxilles grans.

imperdibles del japo que visitar

Hiroshima: un dia (ideal: un dia)

 • Entrar a Hiroshima: Autobus de Nagoya a Osaka i d’Osaka a Hiroshima que surt a les 23:10 i arriba a les 06:10: BusPass de Willer express.
 • Dormir: viatjar de nit però durant el dia Guardamotxilles per 700¥ les dues motxilles grans.
 • Menjar: Convenience Store per 1,5 dòlar per persona.
 • Entrades turístiques: Museu de la pau 200¥

Osaka: un dia i una nit (ideal: unes hores, si és que hi voleu anar)

 • Entrar a Osaka: Autobus de Hiroshima a Osaka que surt a les 23:30 i arriba a les 06:45: BusPass de Willer Express.
 • Dormir: viatjar de nit però durant el dia Guardamotxilles per 600¥ les dues motxilles grans.
 • Menjar: Convenience Store per 1,5 dòlar per persona.

Nara: un dia (ideal dos dies)

 • Entrar a Nara:  D’Osaka a Nara: tren de la línia privada Kintetsu que surt d’Osaka Namba i que costa 560¥.
 • Dormir: anar a kyoto i dormir allí però durant el dia guardamotxilles: 600¥. Només amb monedes però hi ha una màquina que et torna el canvi.
 • Menjar: Convenience Store per 1,5 dòlar per persona.

Kyoto: tres dies (ideal: per fer turisme 3 dies però si us podeu permetre quedar-vos més temps, no ho dubteu)

 • Entrar a Kyoto: Tren de Nara a Kyoto per 620¥.
 • Dormir: a l’estació de trens. Guardamotxilles: 400¥. Al costat del centre comercial Aaon.
 • Menjar: al supermercat del centre comercial Aaon.
 • Entrades turístiques: 800¥ el Museu del Manga. NO HI ANEU! És una biblioteca!

Kanazawa: un dia (ideal: un dia, és pot anar i tornar a Tòquio viatjant a la nit).

 • Entrar a Kanazawa: Autocar de Kyoto a Tòquio i d’alli a Kanazawa. De Kyoto surt a les 9:42 i arriba a Tòquio a les 18:50 a Shinjuku Station. Del mateix lloc surt a les 23:15 i arriba a destí a les 07:55.
 • Dormir: es pot anar i tornar en un dia de Tòquio, viatjant de nit. Durant el dia guardamotxilles: 600¥.
 • Menjar: Convenience Store per 1,5 dòlar per persona.

ruta i guia pel japo

Himeji: unes hores (ideal unes hores)

 • Entrar a Himeji: autocar de Kanazawa a Himeji passant per Tòquio: surt de Kanazawa a Shinjuku Station South Exit a les 22:45 i arriba a les 06:30. De Tòquio cap a Himeji surt de Tokyo Station Kajibashi parking lot a les 22:00 i arriba ales 08:20. A l’estació de Tòquio es poden deixar les maletes per 500 i hi ha sala d’espera on es pot carregar els dispositius electrònics.
 • Dormir: Himeji es pot visitar en un mati i després anar amb tren cap a Kobe.
 • Menjar: Convenience Store per 1,5 dòlar per persona.
 • Entrades turístiques: castell: 1000¥ entrada al castell però per 40¥ es pot entrar al jardí del costat. Si no voleu entrar al castell, casi que no val la pena anar a Himeji.

Kobe: unes hores (ideal no ho sé perquè no la vam recórrer gens)

 • Entrar a Kobe: Tren de Himeji a Kobe per 960¥.
 • De la resta no us podem dir res més perquè les hores de Kobe no les vam poder aprofitar per fer turisme.

Fukuoka: un dia i una nit (ideal unes hores, si és que hi vols anar)

 • Entrar a Fukuoka: De Kobe agafem el WillerExpress nocturn cap a Fukuoka.
 • Dormir a Fukuoka: estació de trens però durant el dia es pot deixar les dues motxilles gran a l’estació de trens per 600¥
 • Menjar: ens peguem el luxe i mengem en un restaurant de carrer 6 dólars per cap!

Anar a Corea del Sud

 • De Fukuoka a Busan: ferry de Camelia per 2500¥.

despeses del itinerari pel japo

Què t’ha semblat el nostre itinerari pel Japó? Quina ruta has fet o vols fer tu pel Japó?

Tens algun consell per compartir o algun truc motxiller? Si tens cap dubte, no dubtis a deixar-nos un comentari.

Deixa un comentari