• Post category:Xina
 • Post last modified:setembre 28, 2020

Tianjin (天津) és la ciutat més europea que hem vist a Àsia, de fet, la mateixa ciutat està orgullosa del seu estil europeu. El fet és, que fa temps, la ciutat estava compartida per nou països, Itàlia, Alemanya, Rússia, Àustria, Japó i evidentment França i Gran Bretanya.

Ja saps que més pots visitar per la Xina? Passa’t pel nostre itinerari per la Xina.

En situació

Tianjin és la quarta ciutat més poblada del país, després de Pequin, Sanghai i Guangzhou. Aquesta ciutat, el nom de la qual significa “el lloc on l’emperador va travessar el riu”, es pot fer en una escapada d’un dia des de Pequín.

Què visitar a Tianjin

Hi ha dos punts claus en la visita a Tianjin, un a cada costat de l’estació de trens. Ja que hem parlat de la part europea començarem per aquí.

Des de l’estació de trens, s’ha de travessar el riu i ja estem directament a la zona bancaria i europea de la ciutat. La zona és un rectangle entre els carrers Machang, Xikang, Guizhou, Chengdu i Nanjin, en total 1,28 quilòmetres quadrats i més de 2000 edificis. El carrer principal de l’arquitectura europea és el carrer Chengdu, amb els seus 2206 metres de llarg, que originàriament es deia… London Street (el tema dels anglesos s’hauria d’estudiar a part).

El carrer antic és en realitat dos carrers i els seus perpendiculars, on les botigues treuen les parades al carrer i a les places es formen mercats. El punt neuràlgic és el temple de la Reina del Cel que data de 1326.

De camí d’una part a l’altra passarem pel Snack Street, que en realitat és part del carrer Liao ning li. Una zona plena de menjar de carrer, fregits, pinxos, noodles, peix, carn i tot el que us pugueu imaginar però si voleu un consell, supereu la temptació i seguiu caminant (direcció de la part europea cap a l’antiga) i just quan sortiu de l’anomenat Snack Street veureu una cua de gent. Poseu-vos’hi sense dubtar, allí hi ha un restaurant que ofereix uns excel·lents noodles freds per un preu espectacular, entre ¥6 i ¥8.

L’altra part turística és el barri de les antiguitats, que està entre les dues anteriors, on es pot trobar antiguitats de tots els tipus. Un dels indrets més destacables és la casa de Porcellana. Aquesta casa, que ens recordarà inevitablement a les obres de Gaudi, és obra de Lianzhi Zhang, un col·leccionista privat enamorat de la porcellana.

Hauries de saber:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Tianjin

 • Anar de Pequin a Tianjin: Tren nocturn que surt a les 4:41 i arriba a les 7:00 a Tianjing per ¥18,95.
 • De Tianjin a Japó (Tókio): vol directe ¥660, uns 100 dólars.

Moure’t per Tianjin

 • Els atractius turístics es poden visitar caminant.
 • Hi ha metro, el preu del qual varia segons la distancia recorreguda entre ¥2 i 5.

Dormir a Tianjin

 • Casa particular.
 • Si has de deixar les motxilles, perquè turísticament parlant Tianjin, només necessites un dia: ¥10

Menjar

 • Comprar al supermercat i cuinar a casa.
 • Noodles freds per ¥6 (veure l’entrada per més detalls).

El que et fa estalviar diners

 • Des de l’aeroport internacional de la ciutat es pot volar fins a Tòquio. De fet és una bona alternativa per anar al país del sol naixent, ja que a l’aeroport de Tianjin s’hi pot arribar amb metro i a Tòquio arribes al de Haneda que és el que està més a prop de la ciutat.
 • Deixar Tianjin pel final de la ruta perquè acostuma a tenir vols més barats que Pequín.

Atractius turístcs

 • No vam pagar per visitar res.

Deixa un comentari