​Nara (奈良), al Japó, és una ciutat de la prefectura de Nara de la regió de Kansai.

Nara ha d’estar a la teva ruta pel Japó. Una ciutat genial, amb molt potencial motxiller. Aquí et podràs fer un fart de veure temples gratuïts, ja t’ajudaran a entendre una mica millor el Japó.

Quins són els altres destins que no pots deixar de visitar al Japó? T’ho expliquem a Itinerari pel Japó.

En situació

Aquesta ciutat va ser la primera capital permanent del país, establerta el 710. Per aquells temps Nara s’anomenava Heijo i va ser el centre de poder polític i religiós, per això avui encara hi trobem tants monestirs, alguns dels quals van ser declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Els temples i santuaris remarcats per la UNESCO sóna Horyu-ji, Todai ji, Kofuku-ji, Kasuga, Gango-ji, Yakushi-ji i Toshodai-ji, a més a més del palau Heijo.

que visitar a Nara

Sorprenentment ens podem fer una ruta per Nara d’un dia sense haver de pagar res. Alguns edificis i temples només els podrem veure per fora, però n’hi ha força als quals podrem accedir.

La ruta gratuïta per Nara al Japó

De l’estació de trens de Nara ens dirigim cap a la Threa Story Pagoda, creuant el parc i veient els primers cérvols del dia. Aquesta pagoda va ser construïda per ordre de l’emperadriu Komyoh l’any 730. L’edifici va ser restaurat el 1426 i fa (d’alçada, de llargada…) 50 metres d’alt.

Si seguim cap al llac Sarusawa-ike, trobarem l’oficina d’Informació i Turisme. Allí podem trobar informació de tota la prefectura de Nara i utilitzar una estona els ordinadors amb internet gratis.

turisme gratuit Nara Japó

Si seguim pel carrer Sanjodori, creuarem la porta d’accés al parc de Nara, on el temple principal és el Todaiji, l’entrada del qual costa 800¥. Nosaltres en tenim prou de veure’l per fora.

On sí que podem entrar gratis, només si no som japonesos, ja que ells han de pagar 250¥, és al jardí Yoshikien. Al costat d’aquest, hi ha un altre jardí més gran, el Isuien l’entrada del qual costa 900¥, però si teniu la sort de ser-hi el primer de juny i voleu pagar per veure un jardí només costa 300¥. Aquest jardí està designat com un dels Famosos Punts Escènics del Japó i es remunta a l’època Edo.

Per la seva part, el temple Todaiji és un dels temples més famosos del país. La seva construcció es remunta al 752 i era el temple budista principal de la província. De fet el seu poder va créixer tan ràpid que la capital es va haver de traslladar de Nara a Nagaoka, el 784, per tal d’evitar que el poder del temple influís en els afers de govern.

El secret del motxiller per visitar Nara, al Japó

Si del temple Todaiji, anem direcció al turó Wakakusayama, podrem veure un seguit de santuaris gratuïts, com el Tayukeyama, Hokkedo Sangatsuda, el Nigatsuda Hall i el Shigatsuda Hall. Atens que aquí a prop hi ha una àrea de descans amb aigua calenta per fer els noodles, te de barley fred, taules i banys. Tot gratis. A més a més hi ha una petita exposició sobre Omizutori i en especial el Otaimatsu, el festival de les torxes.

que visitar a Nara Japo

Per pujar al turó Wakakusayama hi ha dues opcions, la de pagament o la gratis. La primera costa 150¥ i es puja pel mig de la planícia, sense ombra. La segona es puja pel mig del bosc, per una pista de muntanya.

En alguns temples tens té gratuït

Si tenim ganes de veure més temples, ens podem arribar fins al temple de les llanternes, el Kasuga Taisha. Aquest temple es va construir per protegir la ciutat. En aquella zona també hi ha el Wakamiya Jinja i el Sasayakino komichi.

No et perdis el poble de Nara

Per canviar d’estil, anem cap a la part vella del poble, on podrem entrar gratuïtament a una casa d’estil tradicional i fins i tot ens faran una visita guiada. Aquesta casa és la Naramachi que destaca perquè tot i ser una casa d’estil tradicional, té tocs moderns, per exemple una paret que no angle recte.

En aquesta casa veurem una típica habitació de te, amb els 4,5 tatamis i la petita porta per on entraven els convidats des del jardí.

Hauries de Saber:

Visites gratuïtes al poble de Nara, Japó

Ens queda per veure el Palau Heijo però en tancar a les 16.00, nosaltres ja no hi vam ser a temps.

La llegenda de Nara, al Japó

Si us esteu preguntant, perquè al principi hem comentat que veieu cérvols és perquè a Nara, especialment dins del parc, aquests animals hi volten lliures.

cérvols nara

Estan totalment domesticats i s’apropen a les persones perquè la gent els dóna unes galeres especials, Shika senbei, que costen 150¥. Aquests animals, de la raça Cérvol Sica, són considerats sagrats segons les tradicions sintoistes.

La llegenda diu que el déu Takemikazuchi-no-mikoto va arribar a Nara muntant un cérvol blanc i des de llavors que estan protegits.

Hauries de saber per visitar Nara al Japó

L’imperscindible

Entrar i Sortir de Nara

 • Anar a Nara: la manera més barata és amb la línia privada Kintetsu que connecta Nara amb Osaka i Kyoto, regularment.
 • De Osaka a Nara son 560¥ i surt de l’estació Namba Station.
 • De Kyoto a Nara són 620¥ surt de l’estació Kyoto Station. Que està oberta tota la nit.

Moure’t per Nara

 • Caminant

Dormir a Nara

 • Ens va semblar que pel turó Wakakusayama seria fàcil acampar, tot i que no vam provar pel mal temps. Si algú ho fa, comenteun-nos l’experiència.
 • Guardamotxilles a l’estació de trens 600¥, només accepta monedes però hi ha una màquina que dóna canvi.

Menjar

 • Abans d’entrar al parc hi ha diverses Convenience Stores.

El que et fa estalviar diners

 • Hi ha molts temples i jardins gratuïts. Us recomanem llegir la JapanGuide de Nara.
 • Per pujar al turó Wakakusayama no cal pagar. Es puja per la carretera lateral.
 • A la zona on hi ha els santuaris Tayukeyama, Hokkedo Sangatsuda, el Nigatsuda Hall i el Shigatsuda Hall hi ha una àrea de descans amb aigua calenta per fer els noodles, te de barley fred, taules i banys. Tot gratis.

Atractius turístics

 • Jardí Isuien: obert de 9.30 a 17.00, tancat els dimarts. Entrada 900¥.
 • Jardí Yoshikien: obert de 9.30 a 17.00. Entrada gratuïta per no japonesos.
 • Temple Todaiji: obert de 9.30. Entrada de 500¥ pel museu i 800 amb el temple.
 • Kasuga Taisha: obert d’abril a setembre de 6.00 a 18.00 i la resta de l’any de les 6.30 a les 17.00. Visitar l’exterior és gratuït, 500¥ per entrar.
 • Heijo Palace: obert de 9 a 16.30. Entrada gratuïta.

Si has estat Nara, explica’ns que és el que més t’ha agradat.

T’ha quedat algun dubte sobre què visitar a Nara, al Japó?

Deixa un comentari