Kanazawa (金沢) és una ciutat de la prefectura de Ishikawa, dins la regiu de Hokuriku. Durant el període Edo, Kanazawa era controlada pel clan Maeda, els segons productors d’arròs. La zona va anar creixent fins al punt de rivalitzar amb Tokyo, anomenada Edo en aquells temps, i Kyoto.

A nosaltres Kanazawa ens va encantar però no està gaire turistejat. Posa-la a la teva ruta i consulta el nostre Itinerari pel Japó, t’emportaràs alguna sorpresa.

Es pot passar un dia gratuït per Kanazawa

La ciutat es pot visitar en un dia, de fet hi ha un autobús nocturn que arriba de Tòquio a les 07:55 i un altre que marxa de Kanazawa, amb destí Tòquio a les 22:45.

Què visitar a Kanazawa en un dia

Comencem la ruta al carrer que hi ha recte, sortint de l’estació de trens. El primer punt és el Temple Higadhi Honganji. A prop hi ha el jardí Shōsei-en amb els seus 33000 metres quadrats. El terreny va ser donat al temple per Tokugawa Iemitsu el 1641 i Jozan Ishikawa va ser el dissenyador. Desafortunadament, el 1858, un foc va arrasar amb el jardí que no va poder ser recuperat fins al 1864.

que visitar a Kanazawa

Seguim pel mateix carrer fins al mercat Omi-cho, on podrem veure parades de peix i verdura, majoritàriament. Ja en l’època Edo era el mercat de peix fresc més gran de la ciutat. El recinte del mercat obra des de les 9:00 fins a les 18:00.

En sortir del mercat ens embotirem pels carrerons de l’esquerra, abans de travessar el riu Asanogawa. Aquesta zona se l’anomena el districte Kazue-macha Chaya i és una de les tres zones clàssiques de geishes. Avui és la zona més petita de la ciutat i ja no queden geishes, però és la que té l’estructura de carrers més bonica.

Ara travessem el riu, pel pont Asanogawa Ohashi, direcció al barri de les geishes més ben conservat de la ciutat, el districte Higashi Chaya. El barri es va fundar durant l’època Edo, als afores de la ciutat. Els altres dos barris de geishes són el Nishi Chayagai i el Kazue machi, del qual ja n’hem parlat. Entre les cases de fusta tradicional de Higashi Chaya hi destaquen dos locals que encara mantenen la tradició de les geishes, la casa Shima i la casa Kaikaro.

Al costat de la primera hi ha una de les moltes botigues que treballen la fulla d’or, s’ha de saber que el 99% de la producció de fulles d’or del Japó es fa a Kanazawa. El valor afegit d’aquesta botiga és que a més a més de veure la gran quantitat de productes que es poden ajornar amb fulles d’or, com cobertes per pastissets o beure’l amb vi, tema veureu una casa japonesa típica amb jardí interior i fins i tot una habitació amb les parets cobertes d’or. Aquesta casa se la coneix com Kamiya i data de 1873.

Posa Kanazawa a la teva ruta.

Per aquesta zona també hi ha una casa original d’un comerciant, oberta al públic, gratuïta, on es pot passejar per la seva habitació del te guarnida amb la tetera penjant, o entrar a la petita habitació, Naka-no-ma, on la família passava el temps i el Zashiki, l’habitació de les visites i els clients, que donava al jardí interior.

Darrere d’aquest barri, comença el districte dels temples de la zona de Utatsuyama.

Un bon lloc per dinar i recuperar forces és el parc del castell, entrant per la porta Otemon.

Sortint per la porta del castell anomenada Ishikawamon, anirem al jardí Kenrokuen l’entrada del qual costa ¥310. Diuen que és un dels més bonics del Japó, no ho podem corroborar perquè no hi vam entrar.

La sorpresa

On si que vam anar va ser direcció al museu 21st Century, on darrere, en un carreronet estret, hi ha la casa Kokusai Koryn Salon, l’entrada de la qual és gratuïta i serveix tant com a sales d’exposició com per veure una altra casa típica per dins. El personal molt amable, igual que el de la casa del comerciant que hem comentat. De camí entre el jardí i la casa veurem el Santuari Ishiurajinja.

llocs secrets a Kanazawa

D’allí anem cap a Teramachi Temple Area, abans d’anar a veure el tercer i últim barri de gehises. La zona dels temples està plena, plena i plena de temples, la majoria de gratuïts, els menys de pagament com el famós Temple Ninja, el Myouryuji, que s’ha guanyat aquest sobrenom perquè, diuen, que hi ha passadís secrets. Aquest temple va ser fundat el 1643.

Ara si, anem a veure l’altra zona de cases de fusta i de geishes, Nishi Chaya, i entrem al Shieyokan Museu, d’entrada gratuïta on tema ens haurem de descalçar perquè el museu està dins d’una casa típica, amb el terra de tatami. El museu està obert de 9:30 a 17:00.

Per veure més cases típiques, però aquesta vegada que van ser habitades per samurais, hem d’anar cap al barri samurai. Així que tornem a travessar el riu pel magnífic pont de ferro de 62,308m de llarg i 14,021m d’ample.

El barri dels samurais s’anomena Naga-machi Buke Yashiki i aquí podrem entrar al jardí de la casa Kaga Hanshi Takada-ke i a l’interior de la casa Ashigaru Shiryokan, que l’han recuperat com a museu per mostrar com vivia un samurai de “peu”, és a dir, arquers o els que portaven els rifles. Totes dues cases estan obertes de 9:30 a 17:00 i l’entrada és gratuïta. En aquest barri hi vivien samurais de rang alt i mitja del clan Kaga. Aquesta és la casa museu més bonica de totes les que vam visitar.

turisme Kanazawa

La família Takada era una de les més importants productores d’arròs del país, això que podem visitar la casa d’una família rica de l’època. En canvi, visitant la casa Ashigaru o Shimizu veiem l’estil de casa d’una família de soldat amb les dues habitacions principals, una per recepció dels invitats i l’altra com a espai de cada dia, on la família passava el temps, menjava i dormia.

Per últim ens queda el santuari Oyama Jinja amb el seu bonic jardí, amb estany i pont inclòs.

Hauries de saber per visitar Kanazawa:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Kanazawa

 • Anar de Tokyo a Kanazawa: l’autocar surt de Tokyo Shinjuku Expressway Bus Terminal 4F (Shinjuku Station South Exit) a les 23:15 i arriba a Kanazawa station west exit a les 7:55. El viatge es pot fer amb el Bus Pass.
 • Anar de Kanazawa a Tokyo: surt de Kanazawa station west exit a les 22:45 i arriba a Tokyo Shinjuku Expressway Bus Terminal 4F(Shinjuku Station South Exit) a les 06:30. El viatge es pot fer amb el Bus Pass.

Moure’t per Kanazawa

 • Caminant

Dormir a Kanazawa

 • Es pot anar i tornar en un dia des de Tòquio, aprofitant el passe de Willer Express.
 • Guardamotxilles 600.

Menjar

 • Pa i llauna de tonyina als jardins del castell.
 • Hi ha diverses Convenience Store amb aigua calenta.

El que et fa estalviar diners

 • Des de l’estació de trens es pot anar als llocs turístics caminant.
 • La ciutat pot visitar en un dia. La recomanem totalment està fora de la zona turística clàssica però al poder visitar en un dia desde Tòquio, és interessant.
 • A Informació i turisme et donen un mapa i una guia gratuïta per visitar la ciutat.

Atractius turístics

 • Mercat de Omi-cho: el recinte del mercat obra des de les 9:00 fins a les 18:00.
 • Parc del castell: obert de març a octubre de 7:00 a 6:00 i la resta de l’any de 8:00 a 5:00. hi ha visites guiades gratis pel parc i pel castell de 9:39 a 15:30.
 • Jardi Kenrokuen: obert de març al 15 d’octubre de 7:00 a 18:00 i la resta de l’any de 8:00 a 17:00. Entrda ¥310.
 • Castell de Kanazawa: obert de 9:00 a 16:30, entrada de ¥310.

Què t’ha semblat aquesta entrada? Hi has estat a Kanazawa? Deixa’ns un comentari.

Deixa un comentari