Visitar Kamakura segurament està als teus plans. Potser estàs pensant a escollir entre Kamakura i Nikko, però tenim una noticia. Pots visitar les dues perquè hem trobat una manera molt barata d’anar a Nikko! mira, mira.

Kamakura (鎌倉市) està situada a 56 km al sud de Tòquio i és famosa per la gran quantitat de temples que podem trobar pels seus carrers i per les muntanyes del voltant. Forma part de la prefectura de Kanagawa.

A Itinerari pel Japó t’hi espera tota la informació que necessites per muntar el teu viatge sommiat.

que visitar a Kamakura Tokkio Japo

Kamakura i Nikko són dues de les escapades típiques des de la capital, si se n’ha de triar una de les dues, nosaltres triariem Nikko. Si bé és cert que l’entrada del temple és molt cara, temples com els de Kamakura els veureu per Kyoto i Nara.

Per això, penseu-vos-ho bé abans de pagar entrades tal com us recomana la guia. Buda gegant? El veureu gratis a Fukuoka.

El punt estrella de visitar Kamakura

El temple més destacat és Tsurugoaka Hachman-gu Shrine, a un quilòmetre al nord de l’estació, que data de 1147, i és una de les visites obligades de Kamakura per la seva grandesa, a més a més, és gratuït.

Si en lloc de baixar a l’estació de Kamakura, ho fem a la Hansen, ens estalviarem caminar uns 3 quilòmetres per arribar als temples de Kōtokuin i de Hasen.

imperdible japo

El primer, que obra de 7:00 a 17:30h, és famós per l’escultura gegant de bronze de 13,35m d’alt, del buda, a la qual, pagant 20 yen addicionals als 200¥ que val l’entrada, podrem accedir al seu interior. La veritat, no val gaire la pena i si no teniu intenció de pagar l’entrada, no cal arribar-s’hi, ja que des del carrer no es veu res.

El mateix passa amb el temple de Hase Kannon o Hasadera, famós per tenir l’estàtua de fusta de Buda, més llarga del país. L’entrada, en aquest cas, costa 300¥, podent visitar el temple de 8:00 a 17:00. Si teniu intenció d’anar a Fukuoka, allí podreu veure un buda de fusta gegant, que guarda una sorpresa i és gratis.

No us torneu bojos pagant entrades, si viatgeu pel Japó hi ha molts temples gratuïts.

Des del temple del Gran Buda, si seguim pujant una mica el carrer, trobarem un altre temple, el Shūgenji. Tot i que en realitat aquest temple, antigament, formava part de la residència de Shijō Kingo, un vassall de Ema Mitsutoki.

Una ruta espectacular per Kamakura, Japó

Una mica més amunt hi ha l’entrada del camí que comunica diversos temples en una ruta per la muntanya d’una hora aproximadament. Sortint una mica de la ruta dels temples, s’arriba a Daibutsu Kiridoshi, un dels set passos oberts que porten a Kyoto.

ruta per Kamakura

De camí cap al temple de Zeniarai Beten, ens trobarem amb el curiós Sasuke Irani Jinja Shrine i les seves figuretes de guineu. Realment val la pena pujar les escales i després de passejar per la zona, seguir el camí de muntanya que passa pel darrera del temple i que ens portarà al temple de Kuzuhaoko, on tenen el costum de trencar petits plats d’argila contra una roca per tal d’alliberar-se de les males influències. Aquest ritual l’anomenen Masaruoshi, “ma” significa factors negatius a la vida, “saru” deixar anar i “ishi” fa referencia a roca.

De camí cap a l’estació passarem pel temple Engakuji que és el segon temple més gran de la zona, i data del segle XIII. Va ser construït per commemorar els soldats que van morir durant la batalla contra els mongols. El temple més antic de Kamakura és el Kenchoji.

tradicions japo

Altres temples que ens trobarem per Kamakura són el Myohonji, el Meigstsuin, el Tōkeiji que va ser creat per allotjar les dones maltractades i el Zeniarai Beten Shrine, per nomenar-ne alguns.

Part dels temples i estructures de l’antiga Kamakura estan a la llista tentativa de la UNESCO per ser Patrimoni de la Humanitat.

Hauries de saber per visitar Kamakura

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Kanakura

  • Anar i tornar de Tòquio a Kanakura l’opció més barata, tot i ser la més lenta, és anar amb la línia privada de trens de Odakyu des de l’estació de trens de Shinkuku, a Tòquio, fins a Fujisaea. Allí s’ha de canviar a la línia Enoden que va seguint la costa de l’illa Enoshima. Si s’agafa el Enoshima Kamakura Free Pass es pot fer il·limitats viatges de la línia Enoshima en un dia i també inclou el passatge d’anada i tornada a Tòquio (de fet surt més barata aquesta opció que comprar només l’anada i tornada).

Moure’t per Kanakura

  • Des de l’estació de trens es pot arribar caminant a tots els punts turístics.

Dormir a Kanakura

  • Es pot anar i tornar en un dia de Tòquio però segurament per les muntanyes es podria acampar. No ho vam fer, perquè feia fred però hi havia racons amb potencial.
  • A l’estació de trens de Kamakura hi ha taquilles per deixar les motxilles per ¥600, més barat que a Tòquio.

ruta per Kamakura i Japo

Menjar

  • L’opció més econòmica és portar el pa i la llauna de tonyina.
  • Hi ha moltes botigues on et donen mostres per degustar els seus productes, com a mínim, serveix per fer el vermut.

El que et fa estalviar diners

  • Hi ha moltes botigues on et donen mostres per degustar els seus productes, com a mínim, serveix per fer el vermut.

Atractius turístics

  • Si voleu entrar a tots els temples, necessitareu dos dies i uns 15€, si només n’entreu a un i després camineu per la muntanya, es pot anar i tornar a Tòquio el mateix dia.

Has estat Kamakura? Has visitat algun temple amb entrada? Explica’ns, així ho sabem per la pròxima vegada.

Deixa un comentari