​Matusmoto (松本), al Japó és una ciutat de la prefectura de Nagano, a la regió de Chubu. El motiu principal de visitar la ciutat és el seu castell, un dels pocs castells originals que queden al Japó, designat juntament amb el d’Himeji i el de Kumamoto com Tresor Nacional.

Hauries de Saber:

El castell de Matsumoto és un dels imperdibles

Sense cap mena de dubte Matsumoto ha d’estar a la teva ruta pel Japó. Vols saber que més no et pots perdre? Visita el nostre itinerari pel Japó.

castell matsumoto japo

El castell de Matsumoto, al Japó, és un dels més visitats del país. L’actractiu principal de la ciutat i el que crida més l’atenció als viatgers. Descobreix aquest racó de la història del Japó.

El castell de Matsumoto i els secrets

El castell de Matsumoto, al Japó, va començar com un fort, en el període de Sengoku, i posteriorment, durant el 1500 es va anar modificant i ampliant fins a arribar al 1593 per tenir la forma actual. El castell amaga secrets, com per exemple, si el mirem des de l’exterior, sembla que tingui cinc plantes però en realitat en té sis.

La planta oculta, del castell de Matsumoto, al Japo, que servia de magatzem, també era un bon lloc per amargar-se en cas d’emboscada. A les parets hi ha forats rectangulars, anomenats Yazama, preparats per disparar les fletxes i forats quadrats, que s’anomenen Teppozama, i eren pels mosquetons.

que visitar a Matsumoto al Japo

La primera planta, que s’utilitzava d’emmagatzematge de menjar i armament, i la segona planta, tenen les mateixes dimensions, però en aquest cas, la planta tenia 8 habitacions que estaven destinades al descans dels samurais en cas que s’haguessin de quedar al castell.

La tercera planta és l’amagada, sense finestres, utilitzada també com a magatzem. La quarta planta és la que té el sostre més alt de totes i menys pilars, es creu que era l’àrea del senyor.

La cinquena planta era la sala de reunions per discutir sobre les tàctiques defensives en cas d’emergència, en aquest cas, les finestres estaven destinades a ser punts d’observació de la batalla. I l’última planta, el millor punt d’observació.

Què més podem visitar per Matsumoto, al Japó

La visita al castell és el principial atractiu per visitar Matsumoto, al Japó, però podem aprofitar el dia per descobrir alguns dels seus racons. Una ciutat autènticament japonesa, amb parcs i carrers pròpis dels dibuixos de manga. O potser és que el manga reflexa la realitat?

que visitar a Matsumoto Japo

Els altres atractius turístics de Matsumoto són passejar per l’històric carrer Nakamachi-dori on podem contemplar cases d’estil tradicional japonès, algunes de les quals, eren antigament magatzems (kura) o podem descansar al preu del temple Yohashira.

ciutat tipica japonesa

La visita a Matsumoto es pot completar amb Nagoya. Si estem modo expres, podem fer una ciutat  durant el matí i l’altra a la tarda. No és que sigui la manera que més ens agradi de vistar, però el Japó va ser dels primers llocs on vam haver d’espavilar-nos, motxilerament parlant.

Avui, la fariem una mica més a poc a poc i acampariem molt més, així podriem estar dos dies en una mateixa ciutat i aprendre una mica.

Hauries de saber per visitar Matsumoto, al Japó.

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Matsumoto

 • Tren de Yudanaka a Nagano: 1140¥
 • Tren de Nagano a Matsumoto: 1160¥
 • Autocar Matsumoto a Nagoya: 2800¥que surt a les 5:30h

Moure’t per Matsumoto

 • Des de l’estació d’autobús i tren es pot anar caminant als punts turístics.

Dormir a Matsumoto

 • Hi ha un McDonald’s 24h però a les 00.00 tanquen per netejar. La millor opció és anar a l’estació d’autobusos que està oberta i us podeu quedar a les taules de baix, les del costat del supermercat.
 • L’estació de trens també està oberta, s’hi pot dormir a dins, ningú us dirà res.
 • Guardamotxilles a l’estació de trens 600¥.

Menjar

 • Hi ha diverses botigues de convenience Store, per tant es pot comprar noodles rápids i preparar-los al termo o el pa i la llauna de tonyina.

El que et fa estalviar diners

 • Hi ha visites guiades gratuïtes en anglès, realitzades per voluntaris.
 • Servei de préstec de bicicletes gratuït, preguntar a Informació i Turisme.
 • Als baixos de l’estació d’autobus hi ha un supermercat on podreu comprar noodles i llaunes a preus molt bons.
 • Dins de l’estació de trens, a l’oficina d’Informació i Turisme, hi ha wifi lliure i gratuït.
 • Per entrar al castell, et revisen l’entrada però no la tallen, la tallen just quan entres al museu, així que si sou dos…

Atractius turístics

 • Castell de Matsumoto: Obert de 8.30 a 17.00. Entrada 610¥. L’entrada també val pel museu de la ciutat.

Tens pensat posar Matsumoto al teu itinerari? L’has visitat? El nostre consell és que t’hi passis, però si te la perds, tampoc seria la fi del món.

Deixa’ns un comentari amb les teves idees.

Deixa un comentari