La ciutat de Cebu és la capital de l’illa de Cebu i la segona ciutat més important del país. Cebu va ser el primer lloc on els espanyols van arribar guiats pel portuguès Fernando de Magallanes.

Segurament, algun dia acabaràs a Cebu, així que anem al gra i veiem que es pot visitar a Cebu.

Tots els detalls del nostre itinerari per les Filipines al descobert.

En situació

A l’illa de Visayas a part de l’anglès i el tagalog que moltes vegades es converteix en taglish perquè barregen frases en angles, també es parla el cebuià.

L’heroi nacional del país és originari de Cebu i es remunta a temps dels espanyols. Aquest és Lapu-Lapu, qui es creu que va ferir de mort a Magallanes. Amb el temps, van anomenar un peix com ell i ara els filipins tenen una broma que diu: “qui va matar a Magallanes? Lapu-Lapu. Qui va matar a Lapu-Lapu? Un pescador”. Potser no és la broma més divertida del món però és el que hi ha…

Què visitar a Cebu City

El carrer més antic del país és el carrer Colon ben a prop de la Catedral. De camí entre el carrer de Colon i la Catedral passarem pel monument de Herirage of Cebu que mostra els fets més importants de la ciutat.

que visitar a Cebu

L’església més important és la Basílica del Santo Niño. Aquesta església està vinculada al convent del mateix nom que data del 1565. Actualment conté l’estàtua del Sant Nen, regal de Fernando de Magallanes pel baptisme del rei i la reina de Cebu, essent la relíquia més antiga del país. Al costat de l’església hi ha el museu on es poden veure els vestits i les joies amb les quals adornen l’estàtua del Nen.

Una de les sortides de l’església és per la plaça on hi ha l’edifici octogonal que acull la Creu de Magallanes. La cúpula està decorada amb murals que recorden l’arribada de Magallanes i l’evangelització del poble filipí. La creu està ubicada al lloc on es van batejar els primers cristians del país.

Els espanyols no van tardar a evangelitzar els natius i ja el 1656, en mans de Miguel Lopez Legaspi i del Pare Andres de Urdaneta van cristianitzar oficialment els natius.

Caminant pels carrers que hi ha entre el carrer Magallanes i el Briones hi ha tota la vida de la ciutat, botigues i més botigues. El carrer Magalanes està ple de bancs, per si heu de canviar diners l’únic que no ens va posar problemes és el BDO de la cantonada de Magallanes amb Borromeo, això si, heu d’ensenyar el bitllet d’entrada al país.

turisme les filipines cebu

Seguint per Magallanes arribareu a la universitat de San Jose de Recoletos on al davant hi ha el mercat de les flors. Dins del mercat podreu menjar per menys d’un euro.

Darrere del mercat comença la bogeria dels voltants del Carbon Public Market, tota una zona que en un altre país faria por però que a Filipines podeu recórrer sense problema. Aquí trobareu tot el que necessiteu comprar, tot el que vulgueu comprar i coses que no sabíeu ni que es podien comprar a un preu sorprenentment barat.

fort de cebu

Per acabar el dia queda el fort, el més petit que van construir els espanyols a Filipines. L’entrada és de 30P i es pot aprendre sobre la història del fort i veure objectes que hi havia al fort així com pintures antigues.

Hi ha alguns museus que es poden visitar a Cebu, però que nosaltres només vam fer com el Museu Casa Gorodo que és una casa d’estil colonial que mostra com vivien la família que li dóna nom.

Hauries de saber per visitar Cebu:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Cebu:

 • Ferri des de Manila amb la companyia 2Go. Es pot pagar amb targeta i costa 1500p. El bitllet inclou esmorzar i dinar. Hi ha aigua calenta i freda gratis. També hi ha dutxes.
 • Autocar cap a Badjan per 125P, és el que et porta a la cascada Kawasan per fer barranquisme.
 • Hi ha autocars que connecten amb tota l’illa.
 • Al port s’ha de pagar una taxa de sortida de 20P.
 • Per accedir als edificis del port has d’ensenyar un bitllet vàlid pel dia.

Moure’t per Cebu:

 • Sortint del port, si arribeu des de Manila amb la companyia 2Go, només cal caminar línia recta i arribareu al Centre Comercial North Wing on hi ha la terminal dels jeepneys que funcionen les 24 hores. Allí pregunteu a la gent quin jeepney us convé segons on vulgueu anar. Es paga al noi del darrere, el qui us avisarà on baixar.

Dormir a Cebu

 • Casa particular

Menjar

 • Comprar al super i cuinar a casa.
 • Al mercat es pot menjar per menys d’un dòlar.

El que et fa estalviar diners

 • Al tier 1 del port es pot pernoctar, als bancs de fora, encara que no tinguis bitllet.
 • Als edificis hi ha per carregar dispositius electrònics i wifi per 30 minuts posant el número de telèfon. L’aigua calenta la cobren a 5P un termo (3 cafès).

Atractius Turístics

 • El centre de la ciutat es pot visitar en un dia. El port està molt a prop de tota aquesta zona.
 • Fort de Cebu: 30P

Deixa un comentari