Tens pensat anar de viatge i estàs buscant totes les alternatives per preprar el teu itinerari per Indonèsia? Siguis benvingut a Fuet i Mate, on t’expliquem sense pèls a la llengua i sense enganys, la nostra experiència.

El que volem és que pugis adaptar el nostre itinerari per Indonèsia, al teu gust. Anota els consells, apunta els trucs fueters i utiltiza tota la nostra experiència com millor et vagi.

itinerari per indonesia

Si parleu amb algú que ha viatjat per Indonèsia, podreu saber amb quin pressupost i quina manera de viatge ha fet, segons el que us digui.

Si Indonèsia els ha encatat i els hi ha semblat barat, han anat amb viatge “còmode”, molt organitzat i sense gaire interacció amb els indonesis, que no treballen amb turisme.

Si us diuen que Indonèsia és molt boni,c però la gent t’intentarà estafar, sobretot al transport, han anat una mica per lliure i fins i tot es pensaran que han anat motxiller, però han acabat caiguent en la ruta de la Lonely Planet i d’altres blogs.

Hauries de saber

Sigues més llest i escapa’t de l’aire guiri.

Com a tot, sempre hi ha una alternativa i per això a Fuet i Mate us volem explicar els trucs que vam aprendre per fer el viatge amb pressupost motxiller i com fer que no t’estafin als transports.

Et regalem aquesta guia completa per Indonèsia, basada en la nostra experiència més motxillera.

Volem ajudar-te a preparar el teu pròpi itinerari per Indonèsia sense influències negatives i que gaudeixis tant del país com nosaltres, ara desde casa.

T’expliquem els trucs que vam aplicar per no caure en el parany turista.

Prepara la teva llibreta de notes per agafar idees pel teu itinerari per Indonèsia.

Tot el que necessites pel teu itinerari per Indonèsia

Idioma

L’idioma oficial d’Indonèsia és el Bahasa Indonesia, però cada illa té el seu propi idioma. Pel que fa a l’anglès la gent que tracta amb turistes, botigues, restaurants, hostals i taxistes el parlen millor o pitjor però et pots entendre.

ruta completa per indonesia

Si vas a zones menys turístiques, ja és més difícil però entre les quatre paraules que t’aprendràs per demanar el preu i els números, l’idioma gestual i que sempre hi ha algú jovenet que té nivell de cole en anglès, et podràs fer entendre.

Amb aquestes claus, no has de patir per si en el teu itinerari per Indonèsia surts dels llocs típics.

No tinguis por de l’idioma.

A nosaltres ens va passar més d’una vegada que els adolescents ens paraven pel carrer per pràcticar anglès, fins i tot, una classe sencera amb el seu professor d’anglès, van aprofitar l’excursió per fer un conversa d’anglès pràctica amb nosaltres.

Quan viatges amb teu propi itinerari per Indonèsia, poden passar coses tant xules com la que veus a la foto.

Requisits d’entrada a Indonèsia

Ni els catalans ni els argentins necessitem visa per entrar al país, però no aplica per totes les fronteres.

Aquí podeu veure quines fronteres estan lliures de visa, l’actualització no depén de Fuet i Mate.

Sense visa tenim 30 dies per recórrer alguna de les illes de l’arxipèlag i si vols estendre la teva estadia, hauràs de sortir i tornar a entrar.

Amb els 30 dies que tens sense visa, pots fer un molt bon itinerari per Indonèsia.

Sincerament, a no sé que siguis un enamorat d’Indonèsia o estiguis fent algun projecte, per l’intinerari que vam fer nosaltres, no fa falta més dies. Però és clar, ens van quedar moltes illes per descobrir!

Punts d’entrada a Indonèsia

Per entrar al país, la millor opció és per aire, a no ser que travessis per terra entre Kuking i Pontianag, a l’illa de Borneo. Però després, d’allí per arribar a les illes del sud, Sumatra, Java, Bali o Lombok és millor avió.

Nosaltres ens vam fer un fart de buscar ferris o transport naval, però al final, ens vam decantar per l’avió.

De fet molts indonesis ens han dit que, per exemple per anar de Lombok a Sumatra, per aire, els hi convé comprar el vol fins a Kuala Lumpur, la capital de Malàisia i d’allí agafar un altre avió per tornar al seu país.

Descobreix com viatjar sense que t’estafin.

Potser que per entrar a Indonèsia, l’aerolínia us demani un vol de sortida, però no és obligatori tenir-lo. Nosaltres els vam dir que ens mouriem sempre amb ferri i que teniem 30 dies per visitar l’arxipèlag, que no sabiem quan tornariem. No ens van posar cap problema.

Assegurança de viatge

No et demanen cap tipus d’assegurança de viatge per entrar a Indonèsia, però la veritat no és mala idea portar-la.

Nosaltres no en portàvem, perquè mira, no sé…però la veritat, ara, amb el diari del dilluns, no hagués sigut mala idea tenir-ne una perquè vam llogar motos i és fàcil fer-se mal. Això ho diem per experiència…

Així que si vols anar tranquil·lament per Indonèsia, agafa una assegurança de viatges. IATI Seguros té molts tipus i segurament alguna t’anirà com anell al dit. Al següent enllaç, tens un 5% de descompte i nosaltres guanyem uns calerons per la col·laboració.

Iati seguros

Escull l’assegurança que et vagi millor i pel país que vulguis. De fet, en tenen una per autocarabanes i furgonetes, una per escapades curtes, una per viatges llargs i una per moltxillers. Sempre que ho facis pel nostres enllaç, 5% de descompte!

Moneda

La moneda és la rupia Indonèsia que el setembre del 2017 estava a 13.200 dòlars. Gaudiu d’Indonèsia que serà de les poques vegades a la vostra vida que podreu ser milionaris.

pressupost i itinerari per indonèsia

Electricitat i aigua

L’electricitat i els voltatges van com a casa. Tampoc necessitareu adaptador.

L’aigua de l’aixeta no és aconsellable. Una botella de 1.5L costa entre 4.000 i 5.000Rp, als supermercats. A molts restaurants de locals us donaran l’aigua gratis.

Com moure’t per Indonèsia

El transport dins del país, depen de l’illa que et moguis. En resum, hi ha trens, autocars i ferri però per les illes petites, el millor és llogar una moto. Per no repetir-nos gaire, aneu a Com Moure’t per Indonèsia.

Saben que tens llibertat per agafar els transports públics, tot i que algun cop hauràs de “remarla en dulce de leche, no tindràs problemes per fer el teu itinerari per Indonèsia. De fet, nosaltres el vem anar muntant sobre la marxa.

Les comoditats pel vostre itinerari per Indonèsia

Aquests aspectes, com que nosaltres vam fer un viatge per Indonèsia amb motxilla els desenvolupem millor a Indonèsia amb pressupost motxiller. Però en resum:

Els banys públics, generalment, es paga una taxa de 2.000Rp. Els que trobis sense pagar no acostumen a tenir paper de bany, però hi ha el coci amb aigua. Tampoc és comú trobar-se la tassa de water. L’avantatja és que t’hi pots dutxar.

diveristat religios entre illes per indonèsia

Trobar internet és una tasca difícil, als restaurants de menjar ràpid potser n’hi ha i també podràs carregar el dispositiu electrònic, pagant només 6.500Rp pel cono.

Gastronomia d’Indonèsia

El menjar ronda entre els 8.000 i els 15.000, les opcions més econòmiques i nacionals. Amb això podeu menjar un plat d’arròs, fideus o alguna sopa.

Què menjar a Indonèsia

Si el plat és arròs, acostumen a menjar amb la mà dreta, l’esquerra es reserva pel bany. Si no també hi ha forquilles i culleres.

La gastronomia d’Indonèsia és molt variada i fins i tot d’illa a illa, les receptes canvien.

que menjar a indonesia

Mai tindreu problemes per trobar un lloc on mejar, així que no us preocupeu gaire pel vostre itinerari a Indonèsia perquè sempre hi ha algun lloc, parada o casa on serveixen menjar. Si no, l’alternativa motxillera és la del termo amb aigua calenta i els noodels.

Allotjament per Indonèsia

Per dormir a Indonèsia has de tenir les coses molt clares, tothom vol treure’n diners però si tens una tenda de campanya i tens clar quin és el preu just, sempre trobaràs algú amb qui negociar.

Aquest apartat, també l’hem desenvolupat millor a Indonèsia amb pressupost motxiller, ja que no vam fer gaires “GuestHouse” convencionals.

Més informació pel teu itinerari per Indonèsia

La web oficial de turisme: Indonesia travel

itinerar per indonèsia temple

El nostre itinerari per Indonèsia

La nostra ruta per Indonèsia, de 28 dies de turisme, va ser 5 dies per Lombok, 4 dies a Bali, 7 dies a Java i 12 dies a Sumatra

Del que nosaltres vam visitar, recomanem sobretot Bali i Lombok.

L’illa de Sumatra i Java, només si teniu temps però ens atrevirem a dir que potser és més interessant anar cap a l’orient que cap a Sumatra i Java.

De Java destaquem el temple de Borobudur però el cost que suposa anar-hi, pernoctar i l’entrada tira una mica endarrera, tot i que a Com Anar a Borobudur i Gastar menys del que Esperes, potser us serveix.

indonesia temple borobudur

Sumatra és famosa pels trekkings a la selva per Bukit Lawang i el Llac Toba. El llac, el decartem, massa poc indonesi i massa europeitzat i del trekking a la selva, nosaltres en tenim un bon record perquè vam aconseguir pagar el que nosaltres voliem i vam acabar passant uns dies a casa del guia, com uns més de la familia.

I de Sumatra en particular, ressaltem els tres dies dalt del camió d’en Lucky i el final del trajecte a casa seva compartint un àpat amb la seva familia, una història per dormir tranquil.

Les Despeses del nostre itinerari per Indonèsia

Lombok: 5 dies (ideal: 5 dies si no es vol fer dies de platja, ni anar a les Gili).

  • Entrar a Lombok: vol des de Kuala Lumpur a l’aeroport de l’illa de Lombok.
  • Dormir: una nit a Mataram per 125.000Rp en una caseta amb habitació doble amb bany privat i esmorzar inclòs. Allí vam deixar les motxilles per poder recórrer l’illa durant 3 dies. Ja no vam pagar més nits (veure l’entrada particular de l’illa de Lombok per saber com ho vam fer).
  • Menjar: entre 6.000 i 15.000 Rp. Aigua: 5.000Rp
  • Transport urbà: Autobús de l’aeroport a Mataram: 25.000 + 10.000 perquè ens deixes més endavant, més a prop del hostel.
  • Grab fins a Lembar, al port per anar a Bali: 86.000Rp el cotxe, a dividir entre els passatgers.
  • Lloguer de moto: 60.000Rp per dia. Emplenar el tanc: 20.000Rp.
  • Entrades turístiques: Pujar al volcà Rinjani: gratis

que visitar a lombok

Bali: 4 dies (ideal: 5 dies si no es vol fer dies de platja ni anar ales Gili).

  • Entrar a Bali de Lombok: Ferri per 46.000Rp.
  • Dormir a Bali:  gratis a una casa particular i acampar al llacs.
  • Menjar: entre 8.000 i 15.000Rp. Aigua: 4.000Rp.
  • Transport urbà: Del port de Padangbai a Ubud: 40.000Rp (veure el post Entrar i sortir de Bali com un local).
  • De Ubud a Gilimanuk, a Banyuwangi, port cap a Java: 50.000Rp (veure el post Entrar i sortir de Bali com un local).
  • Lloguer de moto: 50.000Rp per dia, 3 dies. Emplenar el tanc: 20.000Rp. Pàrquing moto: 2.000Rp
  • Entrades turístiques: entre 10.000 i 15.000Rp.

que visitar a bali

Java: 6  dies (ideal: depèn de les ciutats que vulgueu visitar)

  • Entrar a Java des de Bali: Ferri cap a Java 6.500Rp
  • Dormir a Java: només vam pagar per posar la tenda de campanya en una guesthouse a Borobudur, 20.000 Rp, la resta de nits gratis. A l’entrada de Java expliquem com ho vam fer.
  • Menjar: entre 8.000Rp i 15.000Rp, alternat amb noodles instantanis.
  • Transport urbà: vam alternar el dit, amb el tren i els autocars.
  • Tren de Banyuwangi a Solo: 96.000Rp.
  • De Jorja a Jakarta: autobús que surt a les 14.00 i arriba les 3.00a.m per 110.000Rp.
  • De Jakarta a Merak: tren de Tanah Abang a Rangkad Bitung per 7.000Rp i d’allí tren a Merak per 3.000Rp. Horaris del tren de l’últim tram: 3:50, 7:45, 09:05, 12:45, 14:35, 20:00.
  • Entrades Turístiques: al temple de Borobudur 300.000Rp (veure Com anar a Borobudur i gastar menys del que esperes)

que visitar a java

Sumatra: 13 dies (Ideal: depèn de les ciutats que vulgue visitar)

  • Entrar a Sumatra des de Java: Ferry de Merak a Java fins a Bakauheni, Sumatra per 15.000Rp
  • Dormir: vam alternar nits d’acampada gratuïta amb nits d’acampada pagant en guesthouse. Al llac Toba i a Berstagi per 25.000Rp la nit.
    Dormir a Tuk Tuk: posar la tenda al jardí d’una guesthouse, davant del llac, per 25.000Rp per nit.
  • Menjar: preus entre 10.000 i 15.000 Rp.
  • Transport urbà: per dins dels pobles i ciutats, sempre caminant.
  • Autobus de Lahat Tengah a Parapat: 300.000 passa a les 9:00 i tarda 36 hores.
  • Ferry de Parapat a Tuk Tuk: 15.000Rp.
  • De Binjai a Bukit Lawan: 25.000Rp.
  • De Bukit Lawang a Binjai: 20.000Rp.
  • De Binjai a l’aeroport: autobús ALS 40.000Rp.
  • Entrades Turístiques: Trekking dos dies una nit a la jungla de Bukit Lawang: 40U$D per persona.

que visitar a sumatra

informe despeses indonèsia

Ja tens clar el teu itinerari per Indonèsia? Comparteix-lo amb nosaltres, segurament ens donaràs idees per la pròxima vegada que hi anem.

Què et semblen els nostres consells? En vols llegir més, no et predis els trucs motxillers. Practiques Turisme No Guiri? Surt dels viatges organitzats.

Tens algun truc o consell que ens vols explicar? Deixa’ns un comentari amb les teves ides, dubtes o consultes.

Deixa un comentari