El principial problema de visitar Brunei és que has de mostrar un bitllet de sortida del país. Avui t’expliquem com travessar la frontera de Brunei, “sense un”.

T’expliquem com viatjar a Brunei sense avió, és a dir, de la manera més barata possible. Sí, ho has llegit bé, entrem i sortir de Brunei sense un bitllet d’avió!

Arribar a Brunei té un petit problema, si has de demanar visa, i és que per donar-te la visa t’obliguen a prensetar un bitllet de sortida del país.

El problema és quan vols viatjar de motxiller i no saps exactament el dia que marxaràs i molt menys, no vols comprar un bitllet d’avió, si no que vols saber la manera més barata de sortir del país.

A Fuet i Mate vam trobar la solució per viatjar barat

En el nostre cas vam haver de demanar una visa però ja us diem ara, que no vam sortir volant del país.

Vols saber com ho vam fer? Ens hauràs de deixar un  comentari i t’ho explicarem en privat.

De KK a BSB

T’expliquem pas a pas i segons la nostra experiència per anar a de Kota Kinabalu a Brunei, a l’illa de Borneu i evitar l’avió. Els trucs de la frontera de Brunei.

L’opció més barata i fàcil per anar de Kota Kinabalu (KK) a Brunei és el ferri de les 08.00 del matí.

Ja no et cal seguir llegint!

Al Jesselton point, a la finestra número 4 podreu comprar els dos bitllets que es necessiten per anar de Kota Kinabalu a Brunei. En total son RM60 pel bitllet, mes RM3.82 de taxes del port de Kota Kinabalu i RM5 de taxes del port de Labuan.

El primer tram és fins a Labuan on s’hi arriba vora les 11.30 del matí i el segon tram, partint a les 13.00 és fins al port de Muara, Serasa ferry Terminal, arribant vores les 15.00.

Del port de Muara hi ha l’autobús 33 que et porta a l’estació d’autobús de Muara per 1$ i d’allí es pot agafar l’autobús número 39 que acaba a l’estació de BSB al centre de la ciutat. En teoria el 33 passa a les 15.15 i a les 17.30 però el dia que esperàvem nosaltres mai va venir.

Ja saps què visitar a Brunei?

Els locals ens van dir que ens havíem d’esperar fins a les 18.00. Si, com nosaltres, t’has cansat d’esperar i has decidit que els 2km de distància fins a l’estació d’autobús de Muara els pots fer caminant o fent dit.

Entrar i sortir a Brunei

Tampoc no és que t’estalvies res perquè si has agafat l’autobús 33, el mateix tiquet et serveix pel 39, per tant només pagues una vegada. Si no, el 39 fins al centre, val 1$ i tarda uns 50 minuts.

Hauries de Saber de KK a BSB:

 • Ferri de KK a Labuan: 8.00am i RM 60.
 • Taxes port de KK: RM 3.82
 • Ferri de Labuan a Muara (Brunei): incluit als 60 que ja has pagat.
 • Taxes port de Labuan: RM 5
 • Del port de Muara a l’estació d’autobús de Muara: autobus 33 i 1$. La distancia és de 2km, podeu fer dit.
 • De l’estació d’autobús de Muara a l’estació d’autobús de BSB: autobús 39. Si heu pagat el 33, aquest us surt gratis mostrant el bitllet. Si no, 1$.
 • Al ferri fa fred, agafat algo d’abric.
 • Al ferri el donen aigua calenta per fer-te un te o cafè.
 • Pots canviar diners mentre esperes a Labuan o al port de Muara, a Brunei.

De Brunei a Miri

Atenció que aquí arriba el truc de l’almendruc. Ja hem entrat a Brunei sense agafar un avió i ara t’expliquem com sortir-ne, sense volar. El mateix serveix si fas la ruta al revés que la nostra.

Per anar de Brunei a Miri hi ha dos autobusos al dia, un a les 7.00 del matí i l’altre a les 13.00. El cost és de $20.

El bitllet d’autobús es compra dins del restaurant Royale Cafe, al costat del Coffee Bean and Tea Leaf, sobre el carrer principal, abans d’arribar a la plaça, venint del riu.

L’autobús s’agafa a Jalan McArthur i Lorong Jintan Manis. Veureu una plaça, sense ombra.

Prepara’t el teu itinerari per Malàisia.

L’autobús surt puntual però fa algunes parades al camí. La més llarga, 10 minuts, a Seria dues hores més tard d’haver sortit. En total, nosaltres vam tardar 4 hores.

A Miri arriba a l’estació d’autobús de llarga distància, des d’on podeu empalmar directe cap a Kuching (15 hores d’autobús i RM90).

Hauries de saber de Brunei a Miri:

 • De Brunei a Miri: autobús a les 7.00 o a les 13.00 per 20 dòlars de Brunei.
 • Viatge unes 5 hores.

No posem aquí escrit el truc final de com ho vam fer per demanar la visa, per temes sensibles. Però si ho vols saber, deixa’ns un comentari i et contestarem per mail.

Com has passat per la frontera de Brunei?

Deixa un comentari