Si estàs preparant el teu viatge per Cambodja, aquí trobaràs la informació essencial per un viatge lliure sobre el transport a Cambdoja.

Una de les coses més difícils de viatjar per lliure és fer-se la ruta, ja que hi ha molts països, sobretot del sud-est asiàtic on no trobes la informació dels horaris del transport públic. No saps quin transport hi haurà ni quines rutes faran.

transport per Cambodja

Quan s’arriba a un país nou sempre hi ha els mateixos dubtes. Quin pressupost s’ha de portar? Quins són els llocs a visitar? Quina ruta segueixo? Quin és el menjar tradicional? A Itinerari per Cambodja, et responem a gairebé totes les preguntes que puguis tenir.

Nocions base del transport a Cambodja

La resposta sobre el transport a Cambodja és fàcil però si sou de viatjar per lliure, no us agradarà. La millor manera de viatjar per Cambodja és amb autocar. Perquè no us agradarà? Perquè has de caure a les agències o allotjaments per tal de reservar seient i aquests sempre es queden una comissió.

Hauries de Saber:

A Cambodja has d’anar a les agències de viatge i has de nogociar els preus.

Com ho sabem? Perquè sempre hem pogut negociar el preu…si el preu fos el que ens deien, seria impossible negociar a la baixa. La cosa agradable és que sempre et donen una botelleta d’aigua i un paquet de tovalloletes humides.

La nostra experiència sense secrets

Resulta que a Cambodja, als llocs on hi ha estació d’autobús no hi ha taquilles. Has d’anar a la ciutat i buscar les oficines de cada companyia o caure en el que t’ofereix el lloc on t’allotgis. Nosaltres sempre vam poder negociar el preu a la baixa.

Aquí us mostrem la nostra experiència. Et mostrem el que ens van demanar i el que vam pagar, per persona (així teniu una referència del màxim que hauríeu de pagar).

  • De Stung Treng a Siem Riep: paguem 50.000 riels, però ens havien demanat 60.000.
  • De Siem Riep a Battambang: ens van arribar a demanar 7 U$D, essent 6 el més comú, i vam pagar-ne 5.
  • De Siem Riep a Phom Penh: dels 8 U$D que ens van demanar, en vam pagar 5.
  • De Siem Riep a Kampot: aquí ho vam fer al revés… ens havien ofert 6 però per tema d’horaris vam pagar 7.5U$D.
  • De Kampot a Kep: diuen que són 3U$D, nosaltres vam fer dit.
  • De Kep a Phom Penh: el viatge costa 5 o 6U$D, depen de si surts al matí o a la tarda. Nosaltres vam sortir a la tarda però igualment vam pagar 5U$D, en lloc de 6.
  • De Phom Penh a Ho Chi Minh (Vietnam): ens van demanar 12 i 10 però vam pagar 9U$D.

Amb aquesta informació hauria de ser possible per tu poder fer la ruta i establir un pressupost mínim per viatjar per Cambodja. Aquesta informació del transport per Cambodja està basada totalment amb la nostra experiència i datada al 2017.

El dit funciona?

El dit només el vam intentar de Kampot a Kep i ens va sortir d’allò més bé. A les 7.00 estàvem parats a la primera gasolinera que et trobes a la carretera i a a les 7.07 ja estàvem dins del cotxe d’un policia que ens va deixar al mercat de Cranc de Kep.

Hem parlat amb gent que diu que sí que funciona. Nosaltres vam aprofitar els trajectes llargs per fer-los durant la nit i així dormir a l’autocar.

Evita els Tuk-tuk

Per dins de les ciutats tot està a distància relativa per caminar. Oblideu-vos del tuk-tuk, són una màfia. Per menys de 3km hem sentit que demanaven 1U$D.

L’exemple del perquè els tuk-tuk són “cars”.

A Phom Penh vam tenir una situació exemplificadora de com ens roben als turistes. Anem amb un noi de Cambodja a demanar preu a un tuk-tuk i ens demana 3U$D. Immediatament va ell sol, a preguntar-ho a un altre i li demanen 0,5U$D. Què et sembla?

autobusos urbans a cambodja

A Phom Penh hi ha autobusos urbans que costen 1.500 riels. Heu de pagar just perquè els diners es posen en una caixa. Les rutes són fàcils d’aprendre, cada autobús recorre les avingudes principals.

També et pots moure llogant bicis o motos. Per exemple a Siem Riep la bici costa 2U$D o 1 si t’allotges i les motos ronden els 5 i 7 U$D. A Kampot pots llogar bicicletes per ” one dolaaaaaaaaar”.

Què us sembla aquesta informació? Quina altra informació teniu per complementar sobre el transport a Cambodja? Deixa’ns un comentari.

Deixa un comentari