Jinju (진주시) és una ciutat de la província de Gyeongsang del Sud a Corea del Sud famosa per la seva fortificació. Aquest edifici militar va passar a la història nacional després dels dos setges que va patir durant la guerra Imjin, en les invasions japoneses del final del s.XVI.

Una parada d’un dia i viatjar a la nit, et serveix per veure la fortificació. Mira l’itinerari que vam fer nosaltres per Corea, potser t’ajuda a aclarir dubtes.

En situació

Durant el temps dels tres regnes, ja existia un assentament en aquesta localització, que va anar creixent en temps de control de la dinastia Silla. No va ser fins al 940 que va adoptar el nom actual de Jinju.

L’atractiu principal de la ciutat és la seva fortalesa o castell, el Jinjuseong que l’actual data de 1379, durant els temps de la dinastia Goryeo, quan se li van fer les últimes renovacions militars utilitzant la pedra com a element constructiu.

Temps abans, durant el període dels Tres Regnes, entre el 56 a.C i el 668, també hi havia una fortificació, més rudimentària, per tal de protegir Jinju dels possibles atacs per riu dels seus enemics.

Un dels moments més importants va ser quan el general Kim Si-min va guanyar els japonesos, amb inferioritat de soldats durant la invasió de 1592. El pròxim any, els japonesos ho van intentar de nou, amb tres vegades més d’homes, i llavors tot el poble de Jinju es va bolcar en la defensa de la ciutat. La primera batalla ha passat a la història com una de les tres grans victòries coreanes sobre els japonesos.

La invasió a Corea va ser conseqüència de voler envair la Xina per part dels japonesos. L’emperador japonès Toyotomi Hideyoshi va demanar permís a la dinastia Joseon, la que regnava a Corea, per poder passar per les seves terres anant cap a la Xina.

Per aquell temps, a finals del s.XVI, els Joseon eren vassalls dels Ming de la Xina, per tant, la petició va ser denegada, fet que Toyotomi Hideyoshi es va prendre com a motiu suficient per envair la península coreana. Les tropes de Toyotomi Hideyoshi van atacar Corea i els coreans van rebre l’ajuda dels Ming de la Xina.

Aquestes invasions van ser tant catastròfiques per Corea com per la Xina. Els primers van perdre terres cultivables i professionals i artesans que van ser duts al Japó, així com un gran número de documents i palaus cremats. Els segons van haver d’invertir gran quantitat d’homes i de diners per defensar els seus súbdits, fet que van aprofitar els Qing per atacar-los i pendre’ls el poder de la Xina.

De la mateixa manera que passa amb Malàisia, Corea del Sud també ven les ciutats gastronòmicament i Jinju no és una excepció. En aquesta ciutat destaca la versió local del bibimbap i l’anguila a la planxa, un peix pescat al riu Nam, les aigües del qual reguen la ciutat.

Descobreix els plats típics de Corea del Sud.

Hauries de saber:

L’imprescindible

Entrar i sortir de Jinju

  • Autocar de Gyeongju a Jinju: surt de l’estació Intercity a les 12:50 8 arriba a les 14:50 per 11.400
  • Autocar de Jinju a Gwangju: surt a les 19:00 i arriba a les 21:00 per 14.900

Moure’t per Jinju

  • Caminant

Dormir a Jinju: 

  • Només vam visitar la fortalesa, així que vam anar a dormir a Gwangju a una casa particular.

Menjar:

  • Noodles instantanis.

El que et fa estalviar diners

  • A les taquilles de la fortalesa et guarden les motxilles gratuïtament.

Atractius Turístics

  • Fortalesa museu: 2000 won. Visita 2 hores
  • La web oficial de la ciutat te molta informació per preparar el nostre viatge.

Deixa un comentari