Donghae,a la província de Gangwon, té entreteniments per tots els gustos i des de tots els temps. El punt més important de la ciutat és el seu port obert a les aigües del mar del Japó, en aquest assentament que data del temps de la dinastia Joseon, al segle s.XVII. El port de Donghae, anomenat Mukho sempre ha sigut important pel comerç des de la costa est del país.

La nostra visita a Donghae va ser curta, però molt intressant gastronòmicament parlant. Al nostre Itinerari per Corea t’expliquem tot allò que et preguntaràs quan hi viatgis.

Què visitar a Donghae

El principal són les seves platges i els mercats de peix però també es pot fer una visita a les coves d’estalactites o descobrir els seus temples. Si el que es busca és muntanya, la ciutat és el punt de partida per arribar-se a la Vall Mureung.

He de reconèixer que nosaltres no la vam gaudir gaire, ja que de coves, veníem just de les de Danyang i de muntanya ja n’havíem fet unes quantes sense pagar. Així que vam dedicar el dia a la platja i a menjar en un bufet lliure per 5000₩, tot un regal a Corea.

La platja de Hanseom, que és la que està més a prop de l’estació de trens no té res de particular, però fora de temporada es converteix en una platja tranquil·la i solitària on podràs descansar sota el sol de Coreà i refrescar-te a les fredes aigües.

A les coves naturals de Cheongok (3000₩) s’hi poden veure estalactites, estalactites i columnes. S’estima que la cova, descoberta el 1991, té entre 400 i 500 milions d’anys. Les seves dimensions són de 10 metres d’alt i 1,4 km de longitud. Si no heu anat a les de Danyang, semblen una opció interessant, ja que es troben al mig de la ciutat i el preu és molt més raonable que les anteriors.

Si arribeu amb ganes de fer muntanya, el pic Chorokbong sembla una bona opció, ja que es troba a prop de la ciutat. Arribant al pic, hauríeu de veure les dues roques de les quals es creu que un general enviat per Déu per arreglar el caos, quan va acabar, les va utilitzar per tornar al cel.

Si teniu ganes de menjar, el racó per excel·lència és el The Market Street of Sliced Raw Fish Restaurants o podeu provar el Mukho Harbor fresh fish market. No us en podem aconsellar cap, ja que ens van explicar d’un lloc, un bufet lliure per 5000₩. El lloc en qüestió està just davant de l’estació de trens de Donghae.

La història de com vam descobrir el lloc és interessant i curiosa. Imagineu-nos a nosaltres dos estirats a la platja, amb les motxilles i sense banyador. Freneu! Despullats, no! Bestits amb roba. Tranquils, sense ningú més, de fet dormint una mica i descansant. En una d’aquestes apareix un noi, tot fort, que surt de la mar i se’ns apropa. Resulta que és rus i com molts joves russos, viatgen a Corea per treballar, fer diners i tornar a casa seva.

A ell, ens hem de disculpar perquè no vam arribar a entendre mai el nom, però com a bon rus li direm Ivan, a casa seva l’esperava la seva dona amb el seu fill de 2 mesos que encara no coneixia. La vida a Corea no li anava del tot bé, la típica, però no per això menys dramàtica, història d’un immigrant il·legal. Sigui com sigui, l’Ivan tenia ganes de parlar tot i que el seu anglès era tant dolent com el nostre rus. Buscava algú amb qui desfogar-se i mira, l’estona va anar a passant i ens va convidar a acompanyar-lo al buffet lliure.

Si teniu la sort de ser-hi el 3r, 8e, 13e, 18e, 23e o 28e dia del mes, podeu visitar el Bukpyeing Five-Day Traditional Market, el més gran de la regió de Yeongdong.

Hauries de saber:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Donghae:

  • De Danyang a Donghae: primer un tren fins a Jecheon per 2.600₩ i després un altre fins a Donghae per 10.000₩.
  • De Donghae a Yang-Yang: fent autoestop. Vam fer dit a la carretera 7, davant d’una gasolinera, més o menys a les coordenades 37.496786, 129.111301

Moure’t per Donghae: caminant

Dormir a Donghae:

  • A l’estació de trens t’hi pots quedar a dormir.
  • A l’aparcament del costat de l’estació es pot posar la tenda de campanya.

Menjar

  • Bufet lliure per 5000₩

El que et fa estalviar diners

  • A l’estació de trens s’hi pot dormir i a més a més hi ha aigua calenta per preparar-te uns noodles ràpids o un té.
  • A l’estació de trens també hi ha wifi gratuït i se poden carregar els dispositius electrònics.

Atractius Turístics

  • L’estació de trens està relativament a prop de les platges, però com que pel camí no hi ha res per fer, sembla que està més lluny. Uns 20 minuts caminant fins a la platja de Hanseom.
  • Coves Cheongok: entrada 3000₩.
  • Vall Mureung: entrada 2000₩.

Deixa un comentari