• Post category:Corea del Sud
  • Post last modified:setembre 22, 2020

Gwangju (광주) és una ciutat metropolitana de Corea del Sud. Turísticament parlant atreu pel seu Parc Nacional Mudeungsan.

Gwangju ha de ser una de les ciutats parada del teu itinerari per Corea, no tant pel que s’ha de visitar si no per la importància històrica.

En situació

Si us interessa la història dels llocs on visiteu, heu de saber una paraula clau de Gwangju, la Massacre i per quedar millor, l’heu d’ubicar al 1980, concretament entre el 18 i el 27 de maig de 1980. Aquests fets van succeir durant la dictadura de Chun Doo-hwan quan el govern va reprimir de manera violenta als ciutadans que havien sortit al carrer a protestar.

Si teniu la sort de conèixer algú, podeu preguntar-li sobre el fet, ja que al ser recent o l’haurà viscut o l’haurà sentit explicar a casa.

També podeu veure la pel·lícula sud-coreana titulada a Catalunya com “A Taxi Driver “los héroes de Gwangju“, és un relat molt interessant, divertit a estones i dramàtic quan ho ha de ser. Molt bona pel·lícula, ara que el cine coreà està de moda.

Què visitar a Gwangju

La ciutat en si té poc per visitar, més enllà de mercats locals com el Hwajangpum o el Yangdong Market o passejar pel barri comercial Chungjangno o el curiós carrer de les núvies. Un bon lloc per descansar és a la plaça del Centre Cutural d’Àsia.

El Parc Nacional Mudeungsan té entrada gratuïta i s’hi pot arribar de dues maneres, o bé amb l’autobús urbà 81 que et deixa a la porta oficial o fer-ho per lliure i entrar pel parc per on més us convingui i anar seguint camins i caminets.

La ruta pot ser tan curta o tan llarga com vosaltres vulgueu. Nosaltres per exemple vam fer una que passava pel Jangwombong pic i arriba fins al Baramjae, en total 5,6 km amb desnivell notable.

En el nostre cas vam sortir de la ciutat pel punt 35º09’15.6”N 126º56’28.86”E, seguint els camins que ens donava la sensació que ens portarien a l’altre costat del turó, vam travessar la carretera i vam seguir el camí que, ara sí, els indicadors marcaven cap a Baramjae en acabar, vam sortir al camp de golf que hi ha a 35º08’53.18”N 126º56’59.64”E.

Hauries de Saber:

L’imprescindible

Entrar i Sortir de Gwangju:

  • Anar de Jinju a Gwangju amb autobus 14900₩.
  • Anar de Gwangju a Jeonju: autobus 6600₩.

Moure’t per Gwangju:

  • Autobús urbà 1000₩

Dormir a Gwangju

  • Dormir a una casa particular però si voleu un hostel bonic i amb habitacions privades us recomanem el Gwangju Backpackers

Menjar

  • Comprar i cuinar a casa. Tot i que a Corea, ni comprar als mercats i supermercats surt gaire barat. Fer una truita de patates ens va costar uns 7 dòlars.

El que et fa estalviar diners

  • Al Parc Nacional Mudeungsan i pels voltants hi ha molts llocs on poder acampar. No ho vam fer però creiem que és tan fàcil fer-ho com a altres ciutats coreanes, com per exemple a Gyeongju.
  • No cal anar a l’entrada oficial del parc, que queda una mica lluny del centre i a la qual s’hi arriba amb l’autobus 1186. Llegiu els detalls a l’entrada o el següent punts dels Atractius Turístics.
  • Darrera del barri Jisandong ja comença la muntanya i s’hi podria dormir. L’entrada que nosaltres vam trobar està a 35º 08′ 59.64” N i 126º 56′ 19.69”E.

Atractius Turístics

  • Per fer la ruta caminant, pel parc, sense necessitat d’entrar per la porta principal, ni d’agafar l’autobus podeu anar fins a 35º 08′ 59.64” N i 126º 56′ 19.69”E i d’allí anar seguint el camí que porta al pic i on hi ha aparells de gimnasia. D’allí es segueix baixant i mà esquerra us quedarà la carretera, més o menys a 35º 09′ 15.6” N i 126º 56′ 28.87”E. Per aquí veureu una carretera que fa pujada i que és la que agafa l’autobus 1186 però també hi veureu un cartell senyalitzador de ruta caminant. Unes 3h de caminanta fins a Baramjae Pass. La primera hora, fins a Jangwonbong té fort desnivell però desprès ja es fa més assequible.

Deixa un comentari