• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 17, 2020

Descobreix què més amaga el barri a part del famós “Mercado de las Pulgas” amb aquesta ruta completa per Colegiales.

Colegiales té una plaça que et farà treure una rialla.

Tot el que has de saber per aprofitar els teus dies per Buenos Aires i convertir-te en un expert de la ciutat.

Què fer i visitar per Colegiales

En situació

Colegiales també és d’aquells barris que turísticament parlant no té, pràcticament, res, però que per viure-hi és interessant. És un barri que està ben comunicat i té bars i activitats per tots els gustos.

Els seus límits són la Avenida de los Incas, la Elcano, Virrey del Pino, l’avinguda Cabildo, Jorge Newbery, Crámer, Dorrego, Álarez Thomas i Forest. Per tant, és veí de Chacarita, Villa Ortúzar, Belgrano i Palermo.

Breu història per parlar al bar

El barri està històricament lligat amb el de Chacarita i el de Villa Ortúar, ja que tota aquesta zona formava part de la charca dels jesuïtes, des del 1614 fins al 1746 quan els jesuïtes van ser expulsats d’Espanya i de les seves colònies.

Com que la zona estava allunyada de la ciutat colonial, els jesuïtes utilitzaven part dels terrenys per l’estiueig dels estudiants del col·legi que havien fundat, el Colegio San Ignacio, que posteriorment acabaria essent el Colegio Nacional de Buenos Aires. Per això, la zona es conexia també com la Chacarita de los Colegiales. De fet, la zona estava tan allunyada que formava part del Municipio de Belgrano, és a dir, totalment als afores de la ciutat, tot i que avui en dia, tant Belgrano com Chacarita, Villa Ortúzar i Colegiales han acabat essent barris de la ciutat.

Amb l’arribada del ferrocarril al país, molts dels pobles dels afores van veure com les distancies amb el centre de la ciutat s’escurçaven i el número dels seus habitants augmentava. Al barri de Colegiales s’hi van instal·lar alguns dels patis de maniobres de les empreses ferroviàries, per exemple a l’espai on avui hi ha la Universidad Católica, el poliesportiu, l’estació transformadora d’electricitat i la unitat de transferencia del CEAMSE, antigament era propietat d’una de les empreses ferroviàries. També amb l’arribada del ferrocarril, la zona es va anar industrialitzant, però amb el temps, aquestes empreses van tancar les portes i a finals dels ’90 les van reobrir com a moderns lofts o formant part del complex conegut com a Palermo Hollywood.

El dia del barri no podia ser un altre que el 21 de septembre ja que a Argentina, a part de ser el dia de la Privamera també ho és dels estudiants.

Estic a Buenos Aires?

Passejar per la Avenida de los Incas és entrar en una altra Buenos Aires, tot i el trànsit que hi ha, les casetes baixes i el passeig verd amb escultures com la del Púgil Damoseno i el Gladiador Borghese totes dues de Carlos Digón li donen un aire residencial i exclusiu.

També hi podem trobar algunes escultures que es trobaven al desaparegut Pabellón Argentino que va representar a Argentina a l’Exposició Universal de Paris el 1889. La gent no acosutma a fer turisme per aquesta zona, però per alguna cosa estàs llegint la ruta completa per Colegiales!.

Ah, això sí que recorda Buenos Aires

Una altra zona del barri és la que creix al voltant de la avenida Lacroze, totalment urbanitzada, amb edificis alts i el bullici d’una ciutat. Al voltant de Lacroze és on hi ha la gran concentració de botigues, restaurants i bars del barri.

De fet, aquesta zona no té res d’especial però si vius a Buenos Aires, és fàcil que per “H o por B” hi hagis passat algun cop o hagis quedat per fer alguna birra.

El mercado de las Pulgas

Un dels punts més famosos de Colegiales és el Mercado de las Pulgas que es troba en la zona prèviament nomenada de les empreses ferroviàries i gairebé davant mateix hi ha la Plaza Mafalda. El Mercado de las Pulgas és un conjunt de botigues d’antiguitats, tant mobles com objectes per decorar on hi pots trobar de tot, el que busques i el que no.

La zona ha estat reformada fa poc, a l’arreglar la Plaza Clemente li han fet un rentat de cara i ara és un lloc força agradable per passejar-hi.

La Plaza Mafalda també ha patit una neteja de cara i han repintat els seus murals, així que si fa temps que no hi aneu, ja teniu una excusa molt bona per fer-ho i ens podeu explicar quin és el vostre mural preferit.

Fer una cervesa a Colegiales

El Mercado de las Pulgas ha impulsat el barri de Colegiales i per l’avinguda Álvarez Thomas han anat sortit restaurants i barets força interessants.Un dels que fa temps que està instal·lat en aquesta zona és la Cantina Rondinela.

A part, hi ha certs llocs emblemàtics del barri com el Teatro Vórterix i la pizzeria del costat o el Bar Conde, a Lacroze amb Conde. A la típica cantonada o “ochava” i sobretot la botiga estil magatzem del costat.

Extra Extra: GRATIS

Si viatges amb pressupot motxiller per Buenos Aires estàs de sort. Fuet i Mate hem preparat una RUTA GRATIS (NO LOW COST) per Buenos Aires.

Colegiales no seria d’aquells barris de posar a la teva llista de punts a visitar, si tens poc temps. Ara si ets dels de buscar racons, et recomanem la Plaza Mafalda i els seus voltants, que està ple d’art de carrer.

Tota la guia de coses per fer i vistiar de Buenos Aires.

Deixa un comentari