• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 17, 2020

Un cafè o una fotografia? Un Bar Notable o un museu? El Museo Fotográfico Simik és tot això i potser, podriem dir, que molt més: cursos, tallers, xarrades, etc.

El millor lloc per descansar després de visitar el barri de Chacarita.

Què més pots fer per Chacarita? T’ho expliquem a la Ruta Completa per Chacarita.

En situació

El Museo Fotográfico Simik està ubicat al barri de Chacarita, sobre l’avinguda Federico Lacroze. De fet el museu es troba dins del Bar Palacio, un dels Bares Notables de la ciutat.

L’objectiu de la creació del museu és la transmissió didàctica, visual i tècnica de l’evolució de la fotografia i de les càmeres de fotografiar.

El museu-bar

Tot el bar està decorat amb fotografies antigues i amb càmeres fotogràfiques i altres objectes relacionats amb aquest món, com flaixos. Els elements tant es troben en vitrines com a l’interior de les taules. Així mentre fem un cafè podem contemplar les càmeres que hi ha dins la nostra taula, protegides amb un vidre.

També hi ha una col·lecció de daguerreotips argentins i nord-americans, és a dir, del primer procés de divulgació comercial. En total hi ha 20.000 imatges fotogràfiques del s.XIX i XX l’exposició de les quals va rotant. La col·lecció de càmeres també és impressionant, amb càmeres des del 1870 fins a l’actualitat, un total de més de 2000.

Hauries de Saber

Museo Fotográfico Simik_ Avenida Federico Lacroze 3901. De dilluns a diumenge de 7 a 24h.

En aquesta seu també hi ha el Club de Fotógrafos con Cámaras Antiguas, que es reuneixen al bar els dimarts a les 19h i un centre d’estudis i investigació. Per si tot això no fos prou, també fan cursos, mostres, ponències i conferències. Per compte del bar, hi ha música en directe. Per seguir l’agenda, recomanem veure la web

Consulteu l’agenda perquè sempre hi ha activitats culturals

Deixa un comentari