• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 18, 2020

Inaugurem una nova secció de post, els bars de Buenos Aires. La ciutat els hi dóna molta importància, tanta que hi ha “Los Bares Notables de Buenos Aires” títol atorgat per la història lligada a la ciutat.

En aquest seguit d’entregues titulades “Bars, Cafès i Restaurants Imperdibles”, el que volem és precisament anar descobrint els “Bars de Barri” ja siguin famosos com desconeguts però que per una cosa o l’altra, amenys a mi, m’hi han fet entrar a fer una cafè.

Comencem descobrinet els bars i restaurants imperdibles d’Almagro, ja que és el barri que més em conec i a sobre, no surt a gaires guies de turisme.

En situació

Almagro és el barri de moda, seria un potencial Born de Barcelona. Té bars de tota la vida, bars de gent jove que intenten mantenir l’encant de barri d’artistes, bars en antigues cases i que ara mantenen les habitacions com a sales, bars per llegir, per beure i per menjar. Té tot un seguit de bars nocturns que inviten a fer un cervesa a la fresca i fins i tot tenia un restaurant clandestí. Cuina d’autor, del món o d’Argentina. És a dir, hi ha una bar per a cadascú de nosltres i per a cada necessitat que teninguem. Anem a poc a poc a desborir els bars i restaurants imperdibles d’Almagro.

Els de tota la vida

Per mi, un dels bars que més estima li tinc és el bar Símbolo, a Corrientes amb Bulnes, no pel cafè, que és força dolent o per la cervesa que no té res especial,si no perquè sempre hi passen el Barça i allí li he vist guanyar TOT. Jo hi vaig començar a entrar per l’encant que tenia, perquè el propietari et deixa llegir un llibre, perquè l’ambient és agradable i perquè, si no juga Racing, passa el Barça. Ara ja és un dels Bares Notables de Buenos Aires, esperem que no vagi perdent l’encant.

Un altre dels bars clàssics i Notables del barri és el bar de Roberto o Boliche de Roberto, que en realitat és diu Bar 12 de octubre, està a Bulnes amb Perón, i és un exemple de bar-magatzem, tot i que ara ja només hi queda el bar. És un d’aquells llocs on el temps s’hi atura, on pots escoltar tango i que fins i tot té un tango dedicat. L’horari només demostra l’estil pur del bar, obra a les 18h amb els clients de tota la vida i a mesura que va corrent la nit, l’edat de la clienta va baixant i la “onda” s’hi va instal·lant.

Hauries de Saber:

El tour del tango per Almagro: començar a “lo de Roberto” i acabar a la milonga La Catedral a Sarmiento i Medrano.

Una alternativa als Tango-Show per guiris.

Sense ser bar però mantenint l’ambient d’un autèntic magatzem tenim La Casa de las Aceitunas, a Billinghurst amb Guardia Vieja just davant de El Banderín. El Banderín és un dels quatre Bares Notables que té el barri, i he d’acotar que aquí vaig veure EL 5-0 del Barça al Madrid mentres les quilmes anaven passant.

La veritat és que el lloc és ideal per veure-hi futbol ja que, al igual que La Popular, a Lavalle amb Mario Bravo, estan decorats amb temàtica futbolera. Bé, La Popular ja no existeix, ara hi ha un bar d’espectacles en directe, que encara no hem conegut.

Cap a l’altre costat d’Almagro, hi ha Las Violetas, a Av. Rivadavia 3899, el bar notable que ens queda per nomenar en aquest post però no té res a veure amb l’estil de bars que estem nomenant. De fet és una confiteria, de les més chics de Buenos Aires i que a l’hora del te has de fer cua per poder-hi entrar. No puc donar-hi gaire més informació perquè no hi he entrat, ho hauré de resoldre aviat, tot i que no va gaire amb el nostre estil.

Els bohemis i culturals

Un altre dels bars que m’hi ha vist moltes tardes i nits és Le Troquet de Henry a Guardia Vieja, 3460 on abans hi havia un billar que havies de compartir amb la gata del local. 

La Casona de Humahuaca (Humahuaca 3508) on els dilluns fan cine gratuït, el Bohemia a Bulnes amb Humahuaca i el Mussetta Caffé a Billinghurst amb Tucuman, són alguns dels exemples de bars bohemis-culturals. El Bohemia ja no exisiteix, al seu lloc hi van obrir un restaurant, el Tipo Casa, dels propietaris que tenien el “restaurant clandestí” a Bulnes.

Per anar a prendre una cervesa, tranquilament i poder compartir una conversa, s’ha d’anar al carrer Bulnes, a la cantonada amb Guardia Vieja on hi dos bars “nocturns” i dos, força nous, d’orgànics. I girant cap a Guardia Vieja, cap a totes dues direccions, trobarem un parell de bars més que bé valen demar-s’hi una cervesa per estirar la nit, un que és una típica casa “chorizo” i l’atre que hi acostuma a haver música en directe.

Els restaurants

Tipo Casa era un restaurant clandestí que tot i deixant la direcció, més d’un no hagués trobat: Bulnes, 843. Avui ha ocupat el lloc que tenia el Bohemia i ara és un dels restaurants de cuina d’autor més concurrits de la zona. Si volem altres restaurants, tenim alguna parrilla, com la extrañament sempre buida que hi ha a Guardia Vieja amb Bulnes, millor et serveixen més ràpid, o si seguim per Humahuaca fins a Acuña de Figueroa en trobem una altra, més a l’estil d’estar asssentat i demanar-se “parrilla para dos”. Just també en aquesta cantonada hi ha el Lúmuca, un restaurant peruà força recomanable. Si ens apteix més menjar rus tenim el Ermak a Billingghurst 815 o algun que altre restaurant italià entre Billingghurst i Mario Bravo.

Pels voltants del Centenario

Per seguir aquesta guia de bars i restaurants imperdibles d’Almagro, anem cap a la zona del parque Centernario on ens trobarem el bar La Tribu que també és una emissora de radio. Es tracta d’un bar cultural on tant hi ha exposicions, mercadets d’artesans, un festival de curts d’animació, etc.

Un bar dels de tota la vida de Buenos Aires, on els cambrers van amb corbatí i et donen conversa, és el Rio, a Rio de Janeiro amb Sarmiento. Aquí us deixaran connectar l’ordenador i passar la tarda amb un cafè (si teniu gana, demaneu un tostado).

A la cantonada de Lambaré i Río de Janeiro hi ha una d’aquelles parrilles famoses, El Mosquito, que sigui el dia de la setmana i del mes que sigui, sempre hi ha cues per entrar. El motiu és la seva relació preu-qualitat, el fet que la parrilla sigui lliure i a més a més, també tenen provoleta lliure. També cal ressaltar que no és un bufet lliure, si no, que et porten els talls a la taula, primer l’empanada i després els diferents talls de vaca i porc a repetir tantes vegades com es vulgui o es pugui i en l’ordre desitjat. L’avantatja és que no cal que t’aixequis i tenir una vetllada incomoda on menges sol perque el teu acompanyant ha anat a buscar el menjar. Ah, i el vi de la casa us el posen amb el famós “pingüino”.

Si seguim per Lambaré, arribarem a Río de Janeiro que creua amb Díaz Velez on hi ha El Tano de Arriba i on ens podem prendre una cervesa artesanal tirada tot llegint unes curioses portades d’una versió del Clarín, el Carlín.

Una mica més enllà, seguint per Río de Janeiro i casi arribiant a Rivadavia uns trobareu un bar en una casa. És d’aquells bars amb onda,és a dir, on tot val una mica més perquè el bar té “estil, s’anomena Café de La Subasta.

Ens ajudes a completar la guia bars i restaurants imperdibles Almagro? N’has descobert algun que no surt aquí? Què t’agrada més anar a fer un cafè o una cervesa?

Deixa un comentari