No tots els febrers tenen 29 dies però si que tots els 29 tenen ñoquis al menú.

Dijous de paella i 20 de Ñoquis

I és que si destaquem una curiositat estranya d’Argentina és que el 29 de cada mes es menja ñoquis o gnocchi. Un tipus de “pasta” italiana feta a base de patata i farina, principalment. Tot i que també hi ha ñoquis de zapallo (carabassa) o ricota (mató), entre altres. I la salsa que hi posen els argentins és, evidentment, el tuco és a dir, salsa de tomàquet que pot anar amb carn picada.

Segons la llegenda, uns camperols del nord d’Italia van compartir el seu plat de ñoquis amb Sant Pantaleón el 29 d’un mes i aquest en senyal d’agraïment els va augurar un any de collites espectaculars.

Una de les maneres de celebrar els 29 de cada mes és reunint-se amb els amics i posar un bitllet sota d’un plat. La gent menja, es distreu i beu (sobretot) i quan s’acaba la festa, s’aixeca el plat i qui té el bitllet…segons cada casa li passa alguna cosa, en els millors dels casos se’l queda, en els pitjors li toca fregar els plats.

L’altra és anar directe a un restaurant on cada 29 pengen a la porta el cartell de “HAY ÑOQUIS DEL 29”.

L’extensió de la tradició de que cada 29 de mes es mengi ñoquis ha arribat a posar sobrenom als funcionaris. De la mateixa manera que a España se’ls atribueix el “no fer res”. A Argentina se’ls anomena ñoquis ja que el 29 de cada mes cobren per un treball que no fan. Ja veieu, els funcionaris reben a tot arreu.

This Post Has 2 Comments

 1. Laia

  Mira que gracios aixo no ho savia! Perdona pero no entenc el xq del sobrenom als funcionaris…

  1. fuetimate

   Com a altres parts del món, a Argentina també hi ha la creença popular que els funcionaris no treballen. Per tant van a treballar a final de mes (el dia 29) per a cobrar.
   I quin dia és el que es menja ñoquis?

Deixa un comentari