Aquesta entrada no té res d’espectacular pel turista de Buenos Aires però pels qui vivim a Buenos Aires, no ens deixarà indiferents. Buscar castells Buenos Aires és com buscar gratacels a Lleida.

En situació

La primera vegada que visites Buenos Aires et sorprèn l’arquitectura de la ciutat, perquè no t’esperes que s’assembli tant a Madrid, que no tingui gairebé vestigis de la Buenos Aires colonial.

I és que ja hem comentat alguna vegada que Buenos Aires va patir una renovació de cara, durant l’època d’esplendor, a finals del segle XIX i principis del XX, gairebé fins al 1930, quan Argentina mirava a Europa, a Anglaterra en la part econòmica, a Itàlia i Espanya per la part cultural i a França pel que fa a l’arquitectura.

La Buenos Aires de porta enfora

La primera vegada que visites Buenos Aires no t’esperes que li’n diguin “La Paris de Sud-Amèrica” i ves, passat el temps, tampoc li trobes la semblança però sí que és veritat que molts dels palaus que podem trobar, sobretot, a la zona de Retiro i Recoleta, com el Palacio San Martín o el Palacio Ortiz Basualdo, estan fets amb materials procedents d’Europa.

De fet, tampoc t’esperes que la gran majoria d’arquitectes que van construir la ciutat fossin europeus, però encara t’esperes menys que alguns d’ells haguessin fet els plànols dels palaus i dels edificis sense posar el peu a Buenos Aires.

Llegint la història d’Argentina vas entenent algunes de les coses que al principi no t’esperaves però per molt temps que portis vivint a la ciutat, el que no t’esperes de cap manera és trobar-hi castells!

Deixa un comentari