• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 22, 2020

A Palermo hi ha dos museus militars, un és el Museo Histórico Regimiento de Infanteria I Patricios i l’altre el Museo Histórico del Regimiento Granaderos a Caballo General San Martín, del qual en parlarem a continuació.

Tot el que pots visitar per Palermo, ho trobaràs a la Ruta Completa per Palermo.

En situació

Quan San Martín va arribar a Argentina se li va encarregar la funció de crear un cos de cavalleria i així fou com el 16 de mars de 1812 naqué el Regimiento de Granaderos a Caballo, els oficials dels quals van ser escollits personalment per San Martín. Després de lluitar a Entre Ríos, part de l’exèrcit es va traslladar a Mendoza per incorporar-se al Ejército del Norte qui protegia la frontera del nord dels reialistes espanyols i l’altra part va formar el Ejercito de los Andres, la participició dels quals va ser clau en la campanya llibertadora de Chile.

Després de la victòria van reformar l’exercit per tal que una part lluités al sud de Chile i l’altra formés la Expedición Libertadora al Perú. A partir de 1821, part dels Granaderos van passar a formar part del Ejército del Perú i temps després, San Martín va enviar homes per ajudar al Ejérctio de Colombia de Sucre a lluitar a l’Ecuador.

Finalment després de totes les guerres i batalles, els 120 homes supervivents de l’exèrcit de San Martín retornaven a Buenos Aires el 1826, ja amb el seu líder exiliat. Dels primers Granaderos només van tornar a Buenos Aires, 7, els quals mai van rebre un reconeixement econòmic de la seva pàtria per haver expulsat tots els reialistes espanyols.

El president d’aquell temps, Rivadavia, els va transformar en la Escolta Presidencial i encara van lluitar en la guerra contra el Brasil, que una vegada acabada, va significa la desaparició del Regimiento. Anys més tard, el 1903 es va recrear el Regimiento de Granaderos a Caballo General San Martín i quatre anys més tard van ser designats Escolta Presidencial, honor que encara es manté avui en dia.

Museo Histórico del Regimiento Granaderos a Caballo General San Martín

El Museo Histórico del Regimiento Granaderos a Caballo General San Martín va ser creat el 1963 per recordar la labor del Libertador. El museu fa un recorregut per la vida del General San Martín, començant pels seus temps a Espanya, on es va formar militarment i va destacar amb la seva participació en la Batalla de Baylen contra les tropes francès.

Després viatgem a Anglaterra on San Martín s’empapà de les idees llibertadores i a continuació viatja a Argentina on creà el Regimiento Granaderos a Caballos, els quals tingueren la bateig de foc a la Batalla de San Lorenzo i després lluitaren en diferents batalles al nord. Finalment, San Martín segueix amb la seva funció de alliberar Amèrcia i forma el Ejercito de los Andes per tal de creuar la serralada i aconseguir, primer, la llibertat Chile i després la de Perú.

Una de les sales del museu és la Sala Recreación y Cuartel on es mostren fotografies del Cuartel de Palermo dels anys 1908 i 1934. A la Sala Escolta Presidencia s’exposen objectes de diferents presidents d’Argentina. Al Gran Halls de los Símbolos Sanmartinianos podrem veure el famós Sable Corvo del Libertador, del qual n’hi ha una rèplica al Museo de História Nacional. Aquest sable és el símbol de San Martín, ja que l’acompanyava des dels inicis de la lluita per la llibertat, el va adquirir a Londres i amb ell va aconseguir la independència d’Argentina, Chile i Perú.

L’altre símbol que hi ha al hall principal és una reproducció de la Bandera del Ejército de los Andres, l’original es troba a la Casa de Gobierno de Mendoza. A la bandera hi podem veure l’escut de l’Asamblea Constituyente del any 1813.

Hauries de saber

Museo Histórico del Regimiento Granaderos a Caballo General San Martín_ Av.Luis M.Campos, 554. De dilluns a divendres de 10 a 17h. Visita gratuïta. Es pot visitar la Noche de los Museos i a més a més fan una representació d’habilitats dels Granaderos. Visita 1h.

Deixa un comentari