• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:novembre 15, 2020

Si fa dies que aneu llegint Fuet, Mate i Asado, ja haureu llegit que a Buenos Aires hi ha museus per a tot i per a tots els gustos. A San Cristóbal trobem un d’aquets exemples.

El Museo de Psicologia Experimental Dr. Horacio G.Piñero està encarat per als estudiants, però el públic en general també el pot visitar. Aquesta ideea de complementar l’ensenyansa amb museus està molt extesa a Buenos Aires i ens sembla una idea genial.

En situació

El museu de Psicologia Experimental de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Buenos Aires és una petita joia amagada al barri de San Cristóbal. El primer laboratori de psicologia experimental que hi va haver a Buenos Aires va ser fundat pel Dr. Horacio Piñero a principis del s.XX, a la facultat de filosofia i lletres.

Aquell laboratori tenia aparells i instruments que amb el temps es van deixar d’utilitzar i que quan el 1990 es va voler recuperar, van haver de reconstruir i posar en funcionament. Finalment, el 1997 es va oficialitzar el nou museu, dins de la xarxa de Museos de la UBA.

Museo de Psicologia Experimental Dr. Horacio G.Piñero

Avui en dia, només es pot veure en visita guiada i demanant cita prèvia. Segurament, us atendran conjuntament amb algun grup d’alumnes però l’experiència és realment entretinguda. No només t’ensenyen els aparells originals que conserven, molts datats entre el 1880 i el 1885, construïts a Europa, sinó que podreu participar en els experiments i entendre el perquè de moltes coses. La joia de la corona és el Ergògraf de Mosso, amb el qual van poder mesurar la fatiga laboral i així justificar la jornada laboral de 8 hores.

El primer experiment al qual us sotmetran és a l’estudi de la vostra capacitat de memòria i aprenentatge, a través d’un taquistoscopi que permet l’exposició de paraules en seqüència i de les quals haureu de recordar-ne el màxim número possible. Però al museu també hi ha aparells que, al seu moment, van ajudar a entendre com veiem, escoltem i pensem.

Hauries de Saber

Museo de la Psicología Experimental en Argentina “Dr. Horacio G. Piñero”_Av. Independencia 3065, 3º P. L’últim divendres de cada mes està dedica al públic en general però exepcionalment podeu intentar demanar per dimecres de 13.00 a 17.00 o dijous de 12.00 a 17.00. Entrada gratuita amb bo contribució de 10$. Només es pot visitar previa reserva: museopsi@psi.uba.ar. Visita 1 hora.

El museu també participa en la Noche de los Museos, que a Argentina es celebra el primer cap de setmana de novembre.

Deixa un comentari