• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 19, 2020

Un dels museus que hi ha a Recoleta és el Museo del Libro y de la Lengua, un museu molt jove, que encara no té els 3 anys però que té una gran quantitat d’informació per mostrar.

El museu “de la Biblioteca” té molt de potencial.

Complementa la visita al Museo del Libro y de la Lengua recorrent Recoleta amb la Ruta Completa per Recoleta.

Museo del Libro y de la Lengua

Es tracta d’un recorregut per la cultura nacional tant lingüística com bibliogràfica. La planta baixa fa un passeig per la història del castellà a Argentina i de les diferents llegües que hi havia al territori. Així saber que al territori del Rio de la Plata hi havia 35 llengües originaries on degut a la colonització dels espanyols i a l’evangelització ja només en queden 13, recollides en 7 grans grups: quechua, guaraní, tupí, mataco-mataguaya, guaycurú, chon i lule-vilela.

La varietat d’immigrants i totes les colectivitats van fomentar una heterogeneitat lingüística molt rica i fins i tot l’aparició de dialectes com el lunfardo. La planta superior fa un resum de la importància dels llibres al llarg del temps, així com una mostra de llibres prohibits, traduccions o llibres polítics, tot centrant l’atenció a una de les obres mestres nacionals: El Martín Fierro.

Les dues sales d’exposicions temporaries ens inviten a entrar al museu més d’una vegada per anar descobrint diferents exposicions, totes elles relacionades amb les exposicions permanents.

Hauries de saber

Museo del Libro y de la Lengua de la Biblioteca Nacional_Av.Las Heras, 2555. De dimarts a diumenge de 14:00 a19:00h. Entrada gratuïta. Visita menys d’1h.

El Museo del Libro y de la Lengua depèn de la Biblioteca Nacional i contínuament fan activitats culturals gratuïtes i fins i tot, quan arriba el bon temps, hi ha cicles de lectura i recitals al jardí per poder gaudir de la lectura de la millor manera.

Deixa un comentari