• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 20, 2020

Ja us dic ara, que abans d’acabar d’escriure el post, segurament ja estigui desactualitzat i és que els locals de San Telmo canvien contínuament, tot i ser un dels barris més antics de la ciutat, la seva oferta comercial és una de les més modernes i es renova contínuament i més si parlem de bars i restaurants.

Si fa més d’un parell de setmanes que no hi passeges, sempre trobes algo nou, és com passejar per carrer Major de Lleida, salvant les diferencies, és clar!

Mentre recorres el barri amb la Ruta Completa per San Telmo, potser et trobes alguna sorpresa per actualitzar aquesta entrada. Deixa’ns un comentari.

Els Bares Notables

Comencem pels bars que més temps i història tenen al barri, els Bares Notables. A San Telmo en podem trobar fins a 7, tots amb aquell estil de bar de poble, amb taules de fusta, finestrals a les parets, decoracions antigues i cambrers amb pantalons negres i camisa blanca.

A prop del Parque Lezama, en tenim dos enfrontats el Bar Británico i el El Hipopótamo, tots dos valen la pena per fer el típic “café con leche con 2 medialunas” o senzillament un cafè, avui en dia encara no estan gaire massificats.  També hi ha el Café de la Poesia, Chile 502 i El Federal, amb més de 150 anys, a Carlos Calvo 595 que són del mateix grup empresarial que el Bar de Cao a San Cristóbal, el Celta a San Nicolás o el Café Margot a Boedo, per tant les cartes són iguals i les decoracions semblants.

A la plaça principal del barri, a la Plaza Dorrego hi trobem el bar Dorrego, sobre defensa 1098 i una mica més enllà, a Defensa 965 hi ha el Bar Seddon i a Defensa amb Chocabamba el Bar Defensa, un típic bar amb típics clients i a preus molt recomanables.

Hauries de saber:

El Bar Defensa és la seu de la penya sevillista.

El més curisós del bar és que crida l’atenció una samarreta del Sevilla i un cartell que recorda el dia que es fan enfrontar River i Sevilla i et preguntes perquè tantes alusions al club hispà? Doncs perquè és la seu de la penya del Sevilla a Buenos Aires. Ja sobre Estados Unidos i Balcarce hi ha el Bar Sur.

Al voltant del Mercat de San Telmo hi ha el Bar La Coruña, un Bar Notable recentment recuperat i que era un dels típics “bodegons” de Buenos Aires on podies menjar minutes a tota hora, és a dir, menjar que surti ràpid com les milaneses, la típica carn arrebossada i al seu costat el Pedro Telmo on la padrina de la família encara mana al bar i si et descuides en la teva elecció, un altre exemple de “bodegón porteño”.

També hi ha bars típics

Si volem fer un cafè econòmic o menjar una minuta a un bar típic de barri i que manté el més pur estil de bar de poble, senzill, sense filigranes i sense pretendre ser el que no és, podem anar a El Caracol a Humberto Primo i Bolívar o a El Alamo, tots dos sense gaire gràcia però efectius i plens de veïns del barri en lloc de turistes.  I si volem fer un vacipan, bondipan o alguna versió de parrilla podem anar a Carlos Calvo amb Balcarce, una parilla “guarra-guarra” a un preu increïble!

Per passar la nit

Si busquem alguna cosa més nocturna, no ens podem saltar el The Gibraltar a Perú i Estados Unidos, un autèntic pub anglès on a les televisions sempre passen esports, on podem menjar un fish amb chips tradicional o una hamburguesa força interessant i que per la seva proximitat amb el Casal de Catalunya, el fa lloc perfecte per anar a celebrar les victòries importants del Barça.

Demana un chili boom al Puerta Rioja.

Un altre bar que hem de visitar és el Puerta Roja a Chacabuco 733, on hem de demanar el famós chili boom. Per San Telmo hi ha diversos bars d’estil pub com per exemple el Brew Pub a Bolívar i Mexico, el Antares a Venezuela i Bolívar o el Krakow a Venezuela 474, són aquells llocs on els porteños van a fer l’after office i on en lloc de cerveses demanes pintes a 2×1.

Per sopar

Caminant per Chacabuco, hi ha el bar i restaurant del Casal de Catalunya amb menjar típic català destacant algun mar i muntanya. Davant mateix del Casal hi ha una de les joies del barri, un bar, que he de dir que em recorda molt a un que hi ha a Barcelona a Sant Pere més Alt o San Pere Mitjà, ara no ho recordo bé, un bar recuperat al més pur estil “bar-almacén” i que només de veure’l ja tens ganes de fer un vermut. En aquest cas estem parlant del El Refuerzo, que fa al·lusió a l’expressió uruguaià de picar alguna cosa abans d’anar a sopar.

San Telmo té de tot, des de restaurants espectaculars de cuina d’autor com el fantàstic El Baqueano, un restaurant amb un menú tancat de 8 passos especialitzat en carns argentines i quan diem carns argentines no us imagineu una parrilla, no, pots menjar yacaré, vizcacha, llebre, vaca, etc. el lloc és molt pijo però per mi, el millor restaurant de Buenos Aires.

El meu restaurant preferit de Buenos Aires: El Baqueano

Un altre restaurant altament recomanable és el Café San Juan, un restaurant de cuina d’autor amb una onda de “bar almacén”, on pots veure la cuina i els cuiners amb tatuatges i gorra. El lloc s’ha fet famós precisament perquè el seu propietari, el Lele, té un programa de cuina on veus com funciona el restaurant.

Viatjant sense sortir de Buenos Aires

Si volem un viatge gastronòmic, ens podem arribar a la Av. San Juan on hi ha un restaurant croata, el Dobar Tek o a Humberto Primo 899 on ens sorprendrà trobar-hi una casa d’estil alemany que acull el Untertürkheim.

Els de pressupost motxiller

Però també tens opcions econòmiques per menjar com choripans per sortir del pas. Jo en recomano dos, un que està al voltant del mercat i l’altre que està a Independencia i Chacabuco.

Però la joia es troba a Bolívar i Mexico i no és només perquè té espai entre les taules, és tranquil, hi pots parlar i té un billar sinó perquè s’anomena La Barceloneta. Algun dia haurè de preguntar el perquè del nom.

I com a nota de color, al Carrer Humberto Primo, sortint des de la Plaza Dorrego direcció a Paseo Colón hi ha un Sagardí, així que si teniu ganes de pagar per uns pinxos, l’opció hi és.

Repeteixo, el post és difícil de fer, per San Telmo, així com Palermo, és un dels barris de la ciutat amb més restaurants per metre quadrat. La millor manera és caminar i deixar-se guiar pels ànims que tinguem aquell dia.

Deixa un comentari