• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 16, 2020

La ruta més completa per descobrir un barri que no surt a les guies: Agronomia.

Descobreix un autèntic barri porteño amb una de les universistat més sorprenents d’una gran ciutat.

Agronomia no és un dels barris per fer turisme però t’apropa a la realitat porteña.

Què fer i visitar per Agronomia

En situació

El barri d’Agronomía, igual que Chacarita, formava part de l’antiga Charca de los Colegiales, però després va passar a formar part de Villa del Parque. El 1904, quan s’hi va instal·lar l’escola d’agronomia i veterinària, es va canviar el nom.

Els seus límits són la Avenida San Martín, Gutemberg, Campana, Avenida Salvador María del Carril, Avenida De los Constituyentes i la Avenida Chorroarín. Els barris que l’envolten són Villa Pueyrredón, Parque Chas, Villa del Parque, Villa Devoto i La Paternal, que el separa el puente Julio Córtazar tot i que tothom el coneix com el pont San Martín.

Breu història per parlar al bar

Les terres on avui hi ha el barri, igual que Chacarita o Colegiales pertanyien als jesuïtes. El 1769 van ser expulsats per la corona espanyola i les seves terres expropiades per l’estat, que les va cedir al Colegio Nacional de Buenos Aires, en aquell moment conegut com a Real Colegio de San Carlos.

Tota aquesta zona era on estiuejaven els estudiants d’aquest col·legi i per això, popularment, se l’anomenava Charca de los Colegiales.

A principis de 1900 va sorgir un projecte per parquetitzar la zona i donar-li llum i sanitat, liderat per Carlos Thays. Aquest canvi es va aprofitar per instal·lar-hi l’institut d’estudis agrònoms i veterinaris que el 1909 passaria a ser la Facultad de Agronomía y Veterinaria de la UBA.

Què visitar per Agronomia

Avui en dia, gairebé la meitat de la superfície del barri d’agronomia correspon a la zona de la facultat i l’altra part, a partir de l’avinguda Beiró, a la zona del barri veïnal, que curiosament no té cap espai verd. De fet aquesta universitat li dóna al barri un toc de poble, ja que a la zona on avui hi ha la facultat d’agronomia i veterinària de la UBA hi podem veure tant arbres com animals, cavalls, llames o vicunyes. A més a més, a la univeritat d’agronomia hi ha el Museo de Máquinas Agrícolas i a la de veterinaria el Museo de Anatomía y Patología Quirúrgica.

Hauries de Saber:

Trobar-te una llama o una vicunya al mig d’una gran ciutat.

Què et semblaria trobar-te gallines a Barcelona?

El triangle format per Tigonasta, Av. San Martín i Zamudio s’anomena Barrio Rawson, un més d’aquells barris no barris de Capital. El nom li ve en honor a un dels inspiradors en poblar aquesta zona de la ciutat i de dotar-la d’una zona verda per millorar-ne el nivell de vida, l’higienista Guillermo Rawson. El detall és que és una zona molt tranquil·la, un poble dins de la ciutat i l’encant és que hi va viure l’escriptor Júlio Cortázar.

L’altre barri no oficial de la ciutat és Villa Talar, que en realitat pertany una part a Agronomia, l’altra a Villa Pueyrredon i una tercera a Villa del Parque. El seu nom li prové del Talar de Altube i el curiós d’aquest espai és que va néixer en un terreny que no hi havia res i que amb el temps, els barris de la vora, per exemple Agronomia que havia crescut al voltant de l’antic Parque del Oeste, el van anar absorbint sense arribar a ser mai un barri com a tal. Dins del “barri” del Talar hi ha la Parroquia San José del Talar, a Navarro 2468, un sant típic de la col·lectivitat siciliana.

Extra Extra: GRATIS

T’animem a buscar una guia de turisme d’Argentina que parli del barri d’Agronomia. Ens sembla que en lloc trobaràs unamillor ruta completa per Agronomia com la que t’hem preparat a Fuet i Mate.

Com que sabem que ets dels que t’agrada viatjar però no ets milionari, hem preparat aquesta RUTA GRATIS (NO LOW COST) per Buenos Aires.

Agronomia no és el barri més maco de Buenos Aires, dels que no surten a les guies, però tot i així, la zona de la universitat li dóna un encant especial. T’imagines veure llamas y vicunyes al mig de Barcelona?

Tota la guia de coses per fer i vistiar de Buenos Aires.

Deixa un comentari