• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 18, 2020

El Museo histórico Hospital General de Agudos “Bernardino Rivadia” es troba a l’Hospital Rivadavia, al barri de Recoleta. El museu és petit però és interessant visitar-lo per dos motius, un per la seva col·lecció i l’altre per veure un hospital per dins.

Descobreix que més pots fer a Recoleta sense semblar un guiri amb la nostra Ruta Completa per Recoleta.

L’hospital Rivadavia

L’hospital Rivadavia és un dels més antics del país i és l’evolució del Hospital de Mujeres de Buenos Aires, fundat el 1774. Actualmente porta el nom de Bernardino Rivadavia, qui el 1822, era el ministre encarregat de gestionar l’edifici desprès que la cofradia de Hermandad de la Santa Caridad de Nuestro Señor Jesucristo, fundada el 1727, fundés l’hospital de les dones.

L’edifici actual es va començar a construir el 1880, desprès de comprar els terrenys en una zona, que en aquells temps, quedava allunyada de la ciutat.

L’hospital no ha parat de creixer durant la seva història i actualment és gairebé una ciutat. De fet, al seu interior hi trobem un magnífic pati, un oasis en aquesta zona concorreguda de Las Heras i la Capilla de Nuestra Señora del Huerto.

Les llegendes

Com tot hospital, el Rivadavia té llegendes de fantasmes que ronden per les seves sales però si a l’Hospital Rivadavia li sumem que per sota de les quatre illes que ocupa, hi ha més de 180 metres de túnels, ens podem imaginar que els fantasmes passegen molt tranquils.

Aquests túnels eren la vida de l’hospital que no es veu. Aquí hi havia les sales de màquines, l’entrada d’aigua a les diferents sales, la cuina, les calderes, etc.

Fantasmes de dones que ploren els seus fills morts, infermeres, ángels de la mort i també doctors. Són algunes de les històries “documentades” en la història vivia de l’hospital.

El museu

El museu va ser creat pel doctor Rodio Raíces el 1987, amb la intenció de mostrar objectes ja obsolets que s’havien utilitzat al mateix hospital. La col·lecció del museu recull diferents objectes i instruments relacionats amb la ginecologia, obstetricia, cirurgia i radiologia.

El millor moment per visitar-lo és durant la Noche de los Museos, que és el primer cap de setmana de novembre. Nosaltres l’hem visitat un dia normal, però tenim pendent assisitir-hi aquesta nit de cultura perquè sempre organitzen moltes activitats.

Hauries de saber

Museo histórico Hospital General de Agudos “Bernardino Rivadia”_Av. Las Heras 2670, Tercer Pis. Horari de Visita incert però durant el dia segurament està obert, el que sí que és cert és que és gratuït. Visita 30 minuts. El web del museu és tan senzill com el museu però us permetrà veure els objectes exposats.

Deixa un comentari