• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:maig 16, 2021

La Botica del Ángel és un museu, al barri de Monserrat, a Buenos Aires, que de ben segur que et cridarà l’atenció. Surt a molt poques guies de turisme i cap dels blogs guiris en parla.

Per sort, a Fuet i Mate, que practiquem el Turisme No Guiri, caminem i caminem i caminem fins a trobar les coses més insòlites i avui hem de dir, que n’hem trobat una!

Una sopresa insòlita de Buenos Aires.

Aquest serà una de les entrades més estranys que hem escrit fins ara, ja que encara no tinc clar que és el que hem vist.

A Luis Sáenz Peña, 541, al barri de Monserrat, hi ha una construcció, que per fora sembla una església, però que quan hi entres és un “collage escenográfico” segons com ho descriuen al mateix fullet informatiu, es tracta del Museo Botica del Ángel, creat per Eduardo Bergara Leumann.

Descobreix tots els secrets del barri amb la Ruta Completa per Monserrat.

En situació

Eduardo va nàixer a Buenos Aires el 1932 i va ser un escenògraf, creador de vestuaris, actor i conductor de programes.

Al Canal 7 va organitzar-ne la sastreria i dissenyar-ne moltes de les escenografies utilitzades a l’època. També va tenir un paper important al Teatre San Martín, essent escenògraf de Margarida Xirgú.

La Botica del Angel a Buenos Aires

Eduardo va viatjar a Europa on va viure durant uns anys, treballant, principalment, a França. Finalment va retornar a Buenos Aires.

A partir del 1997 va començar a convertir la Botica del Ángel en el collage que avui en dia podem contemplar gràcies al llegat que li va fer a la Universidad del Salvador. Eduardo Bergara Leumann va morir a Buenos Aires el 5 de setembre del 2008.

Breu història per parlar al bar

La primera Botica del Ángel data de 1966 i estava a Lima 670; la creació de l’Av.9 de julio va obligar a canviar-la de lloc, ja que la zona on estava ubicada havia de ser demolida.

La segona ubicació, és l’actual, a Luís Saenz Peña, el que antigament havia sigut una església, ara es convertiria en la casa del mateix Eduardo i la de tots els seus àngels. La idea original era la de crear una sastreria teatral model i l’explicació del nom, segons Eduardo:

“¿Por qué Botica? Porque había de todo como en botica; del Ángel por María Casares. “Eduardo, dos en uno, eres un Ángel”, me decía y yo me lo creí”.

El lloc va acabar essent un cafè concert, ja que la tarima que tenia per provar-se els vestits la van anar reconvertint en un escenari, per on van cantar molts dels que temps després serien artistes reconeguts.

La Botica del Ángel més particular de Buenos Aires

La Botica del Ángel, a Buenos Aires, és el resultat d’una recopilació d’obres d’art, records, objectes, fotografies i documents autèntics, principalment dels anys 60. Restes de cases desaparegudes i plaques de carrers que et permeten fer una idea de la Buenos Aires passada.

Tot passejant pels 33 espais, cada un més singular que l’anterior. Els dijous i els divendres, a les 21h i a les 21.30h respectivament, s’hi pot veure algun tipus d’espectacle.

museu insolit de Buenos Aires

La veritat és que tot plegat és un conjunt eclèctic i sobrecarregat d’informació, diuen, que cada vegada que hi entres hi descobreixes una cosa nova. Opinió que comparteixo totalment ja que no hi ha paret o racó que no tingui decoració.

Sincerament, no sé que més comentar del que vaig veure, així que acabo el post aquí i us deixo a vosaltres mateixos descobrir aquest indret de Buenos Aires.

Hauries de saber per visitar la Botica del Ángel a Buenos Aires

La Botica del Ángel_Luis Sàenz Peña, 541. Obert de dilluns a divendres de 09:00 a 19:00h. Visites guiades dimarts i divendres a les 19h. Telèfon de contacte: 4384-9396. L’entrada és gratuïta.

Potser visitant la pàgina oficial de la Botica del Ángel us en feu una idea més clara del que és en realitat aquest racó desconegut de Buenos Aires.

Hi heu estat? Què us ha semblat? Si tens ganes d’anar-hi i tens algun dubte, deixa’ns un contacte.

Deixa un comentari