• Post category:Buenos Aires
  • Post last modified:octubre 24, 2020

El Museo Nacional de la Historia del Traje és un museu que recorre la història de la vestimenta humana lligada a la història del país.

L’edifici va ser declarat Monumento Histórico Nacional el 1990.

La guia més complenta del barri de Monserrat a la Ruta Completa per Monserrat.

En situació

La casa és la típica casa familiar de 1800, amb les habitacions unides per una galeria i amb un pati interior, del barri de Monserrat. El 1972 la casa pertanyia a Nydia Luzuriaga qui la va vendre al Ministerior de Cultura y Educación de la Nación però antigament era part de la família Martínez de Marquez, la família qui va construir la casa el 1832, però remodelada el 1907.

La febre groga que va dessolar mitja ciutat el 1871 va posar fi a la vida de Juan A. Marquez i aquell mateix any, Juan Martín de la Serna va comprar la casa i la hi va regalar a la seva germana Dolores de la Serna, casada amb Manuel Anasagasti.

Museo Nacional de la Historia del Traje

Aquest museu el podem afegir a la llista dels de 2 ocells d’un tret, ja que tot visitant la col·lecció de vestits, podem visitar la típica casa chorizo amb tres patis, d’estil italià i amb els mosaics i alguns altres detalls originals. La construcció és de totxos assentats amb terra romana, és a dir, una barreja de cal, pols de totxo i arena.

La visita comença amb una vitrina on hi ha objectes relacionats a les cultures afroamericanes i als pobles originaris. Després veiem la vestimenta típica del gaucho de 1800 i com vestien els homes i les dones durant la Revolución de Mayo, és a dir, el 1810. L’exposició segueix amb la moda durant els temps federals, cap al 1830, on destaca el peinetón, una peineta molt gran creada per Manuel Mesculino que podia arribar a mesurar fins a 1,2 metres d’ample.

Hauries de Saber:

Si trobeu un bitllet de 20 pesos, dels de Rosas, compareu-lo amb aquest quadre.

El quadre original està al Museo de Bellas Artes de Buenos Aires.

La següent sala ens mostra la moda dels anys 1850 fins al 1910, amb vestits utilitzats durant els festejos del Centerio de la Revolución, i amb el corsé com a element característic. Precisament el 1910 Poiret i Fortuny transformen la moda femenina en eliminar aquesta peça.

Entre la dècada de 1920 i 1930 apareixen els pantalons per les dones de la mà de Chanel i durant la pròxima dècada és Dior qui destaca amb el New Look amb les espatlles rodones, les cintures entallades i les faldilles amples. Fins i tot Eva Perón va vestir d’aquest famós dissenyador.

Ja a la dècada dels 60′ destaca la moda hippy, art pop i rockera, on les dones s’alliberen de les faldilles i els vestits totalment i vesteixen més còmodament.

Hauries de saber

Museo Nacional de la História del Traje_ Chile 832, de dimarts a diumenges de 15 a 19h. Entrada Gratuïta. Visites guiades dissabtes i diumenges a les 17h. Visita lliure 30 minuts.

Visiteu el web del museu per tenir total la informació actualitzada.

Deixa un comentari